Sestavine za testo:
17 dag pšeničnega zdroba
4 kom kokošjih jajc
12 dag sladkorja
5 kom večjih naribanih jabolk
2 čajne žličke cimeta
1 dcl olja
1 dcl mleka
pol pecilnega praška
naribana limonina lupinica
10 dag zmletih orehov
Sestavine za vanilijevo kremo:
2 praška vanilijevega pudinga
4 jedilne žlice sladkorja
2,5 dcl mleka
10 dag margarine
10 dag sladkorja
mleti orehi za posip
PRIPRAVA TESTA:
Naribana jabolka posujemo s cimetom in večino sladkorja,ter pustimo da se sestavine prepojijo.Preostal del sladkorja zmešamo z jajci,pšeničnim zdrobom,pecilnim praškom in neškropljeno limonino lupinico,katerim izmenično dodajamo mleko in olje.Dobljeni masi primešamo zmlete orehe in prepojena naribana jabolka,ter vlijemo v s peki papirjem položen pekač.Pečemo v ogreti pečici(160 stopinj) na srednji višini približno 40 minut.
Ohlajen biskvit prelijemo z vanilijevo kremo in posujemo z mletimi orehi.Kolač hranimo v hladilniku.Pa dober tek!
PRIPRAVA VANILIJEVE KREME:
Vsebini 2. vrečk vanilijevega pudinga dodamo 4 žlice sladkorja in 8 žlic hladnega mleka,ter zmešamo v gladko maso.Maso vlijemo v 2!!! dcl vrelega mleka,kjer pripravimo gost puding.Temu primešamo prej stopljeno margarino v kateri razstopimo sladkor.Dobljeno vanilijevo kremo prelijemo po ohlajenem biskvitu.
bbb:
Recept za SARAJEVSKI KOLAČ mi je zaupala prijateljica,po lastno-preizkušenem receptu pa vidim naslednje prednosti:
-enostavnost izdelave
-sočnost biskvita(tisti,ki večkrat pečete veste o čem pišem)
-ne potrebujete moke
-če ne marate vanilijeve kreme jo zamenjajte s čokoladno(namesto vanilijevega,čokoladni puding)
NAJ VAM TEKNE!!!:c:
17 dag pšeničnega zdroba
4 kom kokošjih jajc
12 dag sladkorja
5 kom večjih naribanih jabolk
2 čajne žličke cimeta
1 dcl olja
1 dcl mleka
pol pecilnega praška
naribana limonina lupinica
10 dag zmletih orehov
Sestavine za vanilijevo kremo:
2 praška vanilijevega pudinga
4 jedilne žlice sladkorja
2,5 dcl mleka
10 dag margarine
10 dag sladkorja
mleti orehi za posip
PRIPRAVA TESTA:
Naribana jabolka posujemo s cimetom in večino sladkorja,ter pustimo da se sestavine prepojijo.Preostal del sladkorja zmešamo z jajci,pšeničnim zdrobom,pecilnim praškom in neškropljeno limonino lupinico,katerim izmenično dodajamo mleko in olje.Dobljeni masi primešamo zmlete orehe in prepojena naribana jabolka,ter vlijemo v s peki papirjem položen pekač.Pečemo v ogreti pečici(160 stopinj) na srednji višini približno 40 minut.
Ohlajen biskvit prelijemo z vanilijevo kremo in posujemo z mletimi orehi.Kolač hranimo v hladilniku.Pa dober tek!
PRIPRAVA VANILIJEVE KREME:
Vsebini 2. vrečk vanilijevega pudinga dodamo 4 žlice sladkorja in 8 žlic hladnega mleka,ter zmešamo v gladko maso.Maso vlijemo v 2!!! dcl vrelega mleka,kjer pripravimo gost puding.Temu primešamo prej stopljeno margarino v kateri razstopimo sladkor.Dobljeno vanilijevo kremo prelijemo po ohlajenem biskvitu.
bbb:
Recept za SARAJEVSKI KOLAČ mi je zaupala prijateljica,po lastno-preizkušenem receptu pa vidim naslednje prednosti:
-enostavnost izdelave
-sočnost biskvita(tisti,ki večkrat pečete veste o čem pišem)
-ne potrebujete moke
-če ne marate vanilijeve kreme jo zamenjajte s čokoladno(namesto vanilijevega,čokoladni puding)
NAJ VAM TEKNE!!!:c:
Comment