Announcement

Collapse
No announcement yet.

Črna redkev in žolč

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Črna redkev in žolč

    Če imate težave z žolčem priporočam sveže stisnjen sok iz črne redkvice. Pospešuje izločanje žolča in baje topi pesek in manjše kamne. Pijte ga zjutraj na tešče na sledeči način:
    - 1 teden 1 deci,
    - 2 teden 2 deci,
    - 3 teden 3 deci,
    - 4 teden 4 deci,
    - 5 teden 3 deci,
    - 6 teden 2 deci,
    - 7 teden 1 deci.
    Sok je ogaben, značilno smrdi in je zelo močan. Prav pogreje želodec. Podobno reagira kot hren, samo brez tistega zoprnega odpiranja sinusov in solz.
    Čez popijte požirek tople vode. Vse ostalo ne pomaga.
    <<< VEDNO PIHA KONTRA >>>

  • #2
    Re: Črna redkev in žolč

    Kako ga pa pripravimo;koliko redkvic pa potrebujemo za 4dl soka ....ni to malo dosti?!
    :scratchchin:

    Comment


    • #3
      Re: Črna redkev in žolč

      Ali so to količine na teden ali na dan? Prvi teden 1dcl na dan (7dni), drugi teden 2 dcl na dan (7 dni)...? Ali moraš ta četrti teden spit vsako jutro 4 dcl?
      Brrrr

      Comment


      • #4
        Re: Črna redkev in žolč

        Še vedno čakam na odgovor od "torakiki-ja";ki je recept verjetno od nekod prepisal in list nato izgubil!
        l.p. :love0:

        Comment


        • #5
          Re: Črna redkev in žolč

          Recept je iz knjige od Marije Treven: Zelišča in zdravilne rastline. Vsaj mislim, da je ona avtorica oziroma naslov. Bom preveril.

          Sok se naredi s sokovnikom. Ribanje in stiskanje na roke vzame preveč časa in še cela hiša smrdi. Ena varjanta je še, da v delavnici oporabite moršo (šraufštok) in stiskate sok ;-)

          Pijete ga zjutraj VSAK DAN na tešče na sledeči način:
          - 1 teden 1 deci/dan,
          - 2 teden 2 deci/dan,
          - 3 teden 3 deci/dan,
          - 4 teden - SAMO 1dan popijete 4 deci zjutraj na tešče, ostalo 3deci/dan,
          - 5 teden 2 deci,
          - 6 teden 1 deci.

          Priprava: Redkvica je zunaj črna in grda, kot rdeča pesa brez rdeče. Notri je bela. Redkvico olupimo in zrežemo kot velik pomfri. Če so kosi preveliki, sokovnik zariba!!!! Če dobro pogledate in otipate meso mora biti podobno kot korenje, mora izgledati sočno, drugače je redkvica fuč. Iz 1 redkvice velikosti kot pest dobite skoraj 2deci.

          Moje izkušnje z redkvicami so naslednje. Sezona je zima. V jeseni, torej zdaj, so bolj slabe, edino če dobite kje sveže. Tu na obali jih težko dobim. Ko jih kupujete glejte, da so trde kot kamen in prav tako težke. Kupujte raje takšne v velikosti pesti, ali manj. Velike redkvice so običajno premehke v sredini in iz MEHKE REDKVICE NI SOKA!!!!!!! Svoj sokovnik sem skoraj uničil, ker je bila ena redkvica bolj boga. Tudi tiste s perjem niso dobre, so sigurno mehke v sredini. Pozorni morate biti tudi na to, da ima redkvica čim manj lukenj in razpok.

          Kupujte po 2-3kg, da bo manj izmeta.

          DOBER TEK...


          p.s. ma je res škifo! ...... in sokovnik smrdi tudi, če ga potem speskaš!
          Last edited by parovelb; 7th November 2006, 11:44. Reason: sem nekaj pozabil
          <<< VEDNO PIHA KONTRA >>>

          Comment


          • #6
            Re: Črna redkev in žolč

            zdaj pa je razumljivo.
            l.p.vv::

            Comment


            • #7
              Re: Črna redkev in žolč

              Originally posted by parovelb New post replay
              Recept je iz knjige od Marije Treven: Zelišča in zdravilne rastline. Vsaj mislim, da je ona avtorica oziroma naslov. Bom preveril.

              Sok se naredi s sokovnikom. Ribanje in stiskanje na roke vzame preveč časa in še cela hiša smrdi. Ena varjanta je še, da v delavnici oporabite moršo (šraufštok) in stiskate sok ;-)

              Pijete ga zjutraj VSAK DAN na tešče na sledeči način:
              - 1 teden 1 deci/dan,
              - 2 teden 2 deci/dan,
              - 3 teden 3 deci/dan,
              - 4 teden - SAMO 1dan popijete 4 deci zjutraj na tešče, ostalo 3deci/dan,
              - 5 teden 2 deci,
              - 6 teden 1 deci.

              Priprava: Redkvica je zunaj črna in grda, kot rdeča pesa brez rdeče. Notri je bela. Redkvico olupimo in zrežemo kot velik pomfri. Če so kosi preveliki, sokovnik zariba!!!! Če dobro pogledate in otipate meso mora biti podobno kot korenje, mora izgledati sočno, drugače je redkvica fuč. Iz 1 redkvice velikosti kot pest dobite skoraj 2deci.

              Moje izkušnje z redkvicami so naslednje. Sezona je zima. V jeseni, torej zdaj, so bolj slabe, edino če dobite kje sveže. Tu na obali jih težko dobim. Ko jih kupujete glejte, da so trde kot kamen in prav tako težke. Kupujte raje takšne v velikosti pesti, ali manj. Velike redkvice so običajno premehke v sredini in iz MEHKE REDKVICE NI SOKA!!!!!!! Svoj sokovnik sem skoraj uničil, ker je bila ena redkvica bolj boga. Tudi tiste s perjem niso dobre, so sigurno mehke v sredini. Pozorni morate biti tudi na to, da ima redkvica čim manj lukenj in razpok.

              Kupujte po 2-3kg, da bo manj izmeta.

              DOBER TEK...


              p.s. ma je res škifo! ...... in sokovnik smrdi tudi, če ga potem speskaš!

              Najprej pozdravljeni

              Vem, da je ta tema že zelo stara, ampak me zanima, če to dejansko pomaga? Oz. kakšen je uspeh pri tej metodi raztaplanja žolčnih kamnov?

              Hvala in lep pozdrav.

              Comment

              Working...
              X