Ker je nekaterim bil na sankanju všeč domači jagrmajster in ker se bliža čaš pričetka njegove priprave objavljam še recept za pripravo.
RASTLINADELMESEC NABIRANJAOBDOBJE NABIRANJADATUM NABIRANJAOPOMBAPODPIS1 Vijolicacvet3 32 Trobenticacvet in list3 3 in 43 Lapuhcvet in list3 3 in 44 Kamilica domača4 5 do 95 Robidov list4 4 do 116 Marjetica navadnacvet5 5 do 67 Gozdna jagodalist5 5 do 98 Brinjezelene iglice5 9 Borovnicalist5 pred zorenjem10 Pravi kostanjcvet5 11 Bela deteljica5 5 do 612 Akacijacvet5 13 Smrekavršički5 14 Rman navadni5 5 do 815 Ajbiš5 5 do 616 Meta vrtna5 5 do 717 Materina dušica5 5 do 918 Lipacvet6 19 Trpotec6 6 do 8vse tri sorte 20 Bezeg cvet6 21 Šentjanževka6 6 do 822 Rožmarin6 6 do 823 Preslica njivska7 7 do 1024 Tavžentroža7 7 do 825 Melisa vrtna7 7 do 826 Srčna moč korenika7 7 do 827 Brinjejagode10 28 Kuminakadarkoli29 Janež vrtnikadarkoli30 Pelinkadarkoli31 Arnikacvet32 Oreh zeleni6 6 do 76 komadov zreži33 Žajbeljkadarkoli34 Vinska ruticakadarkoliNa en liter šnopsa (najboljši je sadjevec), dodaj 1/2 kg sladkorja, oprane liste ali cvete (10 -12 kosov)Ko se namaka naj bo v senci in močno zaprto. V jeseni precedi in dobro zapri. Pije se po žličkah.
Doda se lahko še ostala zelišča in začimbe po želji.
Interceptor preberi boldani stavek.
pp::
RASTLINADELMESEC NABIRANJAOBDOBJE NABIRANJADATUM NABIRANJAOPOMBAPODPIS1 Vijolicacvet3 32 Trobenticacvet in list3 3 in 43 Lapuhcvet in list3 3 in 44 Kamilica domača4 5 do 95 Robidov list4 4 do 116 Marjetica navadnacvet5 5 do 67 Gozdna jagodalist5 5 do 98 Brinjezelene iglice5 9 Borovnicalist5 pred zorenjem10 Pravi kostanjcvet5 11 Bela deteljica5 5 do 612 Akacijacvet5 13 Smrekavršički5 14 Rman navadni5 5 do 815 Ajbiš5 5 do 616 Meta vrtna5 5 do 717 Materina dušica5 5 do 918 Lipacvet6 19 Trpotec6 6 do 8vse tri sorte 20 Bezeg cvet6 21 Šentjanževka6 6 do 822 Rožmarin6 6 do 823 Preslica njivska7 7 do 1024 Tavžentroža7 7 do 825 Melisa vrtna7 7 do 826 Srčna moč korenika7 7 do 827 Brinjejagode10 28 Kuminakadarkoli29 Janež vrtnikadarkoli30 Pelinkadarkoli31 Arnikacvet32 Oreh zeleni6 6 do 76 komadov zreži33 Žajbeljkadarkoli34 Vinska ruticakadarkoliNa en liter šnopsa (najboljši je sadjevec), dodaj 1/2 kg sladkorja, oprane liste ali cvete (10 -12 kosov)Ko se namaka naj bo v senci in močno zaprto. V jeseni precedi in dobro zapri. Pije se po žličkah.
Doda se lahko še ostala zelišča in začimbe po želji.
Interceptor preberi boldani stavek.
pp::
Comment