Announcement

Collapse
No announcement yet.

Uporabniki mobilnih telefonov

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Uporabniki mobilnih telefonov

  Samo v opozorilo!

  Spoštovani uporabniki mobilnih telefonov!

  Dovolite, da Vas opozorim na novo obliko kriminalnega dejanja, ki so se ga spomnili naši soevropski državljani.

  Potek nelegalnega početja gre tako:
  Uporabnik mobilnega telefona dobi v nekem trenutku na mobilnem telefonu neodgovorjeni klic. Do tega lahko pride tako, da telefon dejansko zazvoni, lahko pa tudi da ne. V glavnem uporabnik dobi neogovorjeni klic. Ko uporabnik mobilnega telefona pogleda številko klicatelja se le ta začne z +39..., +390..., +391..., + 392..., +393..., +394... in tako naprej. V dotičnem primeru, ki mi je znan je bila telefonska številka naslednja: +393193260045. V kolikor uporabnik ta neogovorjeni klic nemudoma izbriše, se je s tem dejanjem lepo zavaroval in storil pravilno stvar. V kolikor pa uporabnik mobilnega telefona pokliče nazaj na številko neodgovorjenega klica pa lahko postane žrtev prebrisancev. Namreč za klic na navedeno številko je lahko uporabnik mobilnega telefona ob vsaj 2.000 EUR, oz tudi več. Določene številke iz zgoraj navedenega seznama lahko povzročijo tudi to, da uporabnik mobilnega telefona, vzpostavljenega klica ne more prekiniti in so tako stroški enormni.
  Glede na dejstvo, da se število uporabnikov mobilnih telefonov, ki vračajo klice na številke kot so navedene zgoraj, iz dneva v dan veča, in da s tem uporabniki mobilnih telefonov spravijo sami sebe v finančne težave in tako postanejo žrtev nepridipravov, vas opozarjam, da na navedene številke ne odgovarjate, saj ste lahko v istem trenutku tudi sami žrtev že omenjenih nepridipravov oz. po domače povedano nategovalcev.
  ČLOVEK SE UČI,DOKLER IMA MLADO UČITELJICO!bbb:
  Vsak tretji,ki bo težil na forumu, bo ustreljen.
  Dva sta že težila....!

 • #2
  Re: Uporabniki mobilnih telefonov

  No ravno gledam moj mobitel in vidim včeraj 26.1.2009 ob 17.23 2 neodgovorjena klica. Št 030390034 ...

  Pogledam še na mobitelov stran in tam piše podobno kot tu (seveda brez bolj podrobne razlage in informacije - ker ob tem zasluži tudi mobitel) .. a vsekakor novica ni bosanski virus ali hook in je resnična in kot vidm sem jaz spet prvi na udaru.

  Nujno obvestilo
  Družba Mobitel obvešča uporabnike Mobitel GSM/UMTS, da ponovno prihaja do mednarodnih zlorab z namenom povečanja prometa na italijanskih in še nekaterih drugih mednarodnih številkah, s katere uporabniki prejmejo neodgovorjeni klic. Ko uporabnik pokliče nazaj, se oglasi angleški telefonski predal z dolgim pozdravnim sporočilom ali pa je v slušalki tišina. Svetujemo, da te klice ignorirate (običajno mobitel zazvoni le enkrat) in jih ne kličete nazaj, saj se klic zaračuna po ceniku za klicanje v mednarodno omrežje. Če na klic ne odgovorite, pa se seveda ne zaračuna. Zato svetujemo, da odgovarjate le na neodgovorjene mednarodne klice z vam znanih številk. Našim uporabnikom želimo čim manj podobnih nevšečnosti. Mobitel, d. d.
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/

  Comment


  • #3
   Re: Uporabniki mobilnih telefonov

   To je ena navadna banda !!!

   Comment

   Working...
   X