Announcement

Collapse
No announcement yet.

točnost števca za gorivo'

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • točnost števca za gorivo'

  Xsara picasso 2.0 hdi 8.2004.zanima me koliko km vam kaže števec ,ko se prižge lučka za rezervo?KOLIKO KM DO PUMPE.hvala.

 • #2
  Re: točnost števca za gorivo'

  Čuj ti, pa idi prej tankat, da ti nea potegne sedimentov iz kurilca :)

  Comment


  • #3
   Re: točnost števca za gorivo'

   Oj,Dejan! Moja Xantia lahko vozi priblizno se 80 km od takrat,ko se prizge rezerva. Ne upam si rezervoarja povsem izprazniti. Drugace pa niha kazalec tudi do ene cetrtine nivoja goriva med voznjo.

   Comment


   • #4
    Re: točnost števca za gorivo'

    moja xsara 1.6 16v mk2 l2002 piska pri 100km do pumpe. Kolko pa je dejansko pa nebi vedo, ziher ene 80 km kot je "xantia 1.8 16v" reko
    http://www.citroenbilten.com/forum/v...o=view&id=1408

    Comment


    • #5
     Re: točnost števca za gorivo'

     Sem sprobal nekako tako : Polno tankal - do štoflca, gledal nafto - se vozil dokler ni prižgala lučka na ravnem in šel tankat. Po količini tankanega goriva sem ugotovil, da mora biti v tanku , ko se prižge lučka še 14 litrov!
     In samo enkrat sem se vozil, ko mi je potovalni računalnik pisal 0km do tankanja pa sem prevozil še 45km do pumpe brez problemov. Torej pri meni je res da se lučka prižge zelo hitro. Me ne moti tankam ko se prižge, da ga ne spraznem do konca. Poraba je trenutno po 4900km 5,7l/100km pri 140horsov. Zelo zadovoljen do sedaj.

     Comment


     • #6
      Re: točnost števca za gorivo'

      Kaj je s tem števcem za gorivo?
      Imam xsaro l.99 , 1.4 motor in imam strašne težave s števcem za gorivo.
      Kaže mi še četrtino tanka ko pa se ustavim ugasnem motor in ga potem ponovno zalavfam pa se mi prižke lučka za bencin kazalček za bencin pa je čisto na podnu. Mene osebno to zelo moti in me zanima kot prvo če je to sploh normalno in kot drugo če se da to kako popraviti?

      Comment


      • #7
       Re: točnost števca za gorivo'

       Tudi jaz imam xsaro 1.6,1999 in me je števec za gorivo zelo motil.Ampak če nekaj časa voziš,tudi pogruntaš koliko km narediš približno s tistimi litri,ki si jih natankal. Tako da bojazni,da bi kje obstal ni,ni pa prijetno ker števec vsakič drugače pokaže

       Comment


       • #8
        Re: točnost števca za gorivo'

        po knjigci sodeč je po v rezervi še 6 litrov bencina...

        to je teoretičen podatek...
        Berač nikol ne more bankrotirat!

        Comment


        • #9
         Re: točnost števca za gorivo'

         Pri vseh xsarah ki sem jih imel(II), je kazalec kazal manj kot je bilo v resnici goriva. Lučka se prižge ko kaže računalnik goriva še za 100 km, no ziher še pa narediš 150km. Pri prvi xsara so mi zadevo urejali z dvigovanjem plovca v rezervoarju. Zadeva je bila potem boljša, sedaj se pa sploh več ne sekiram. Enostavno se je treba navadit, da je goriva več kot kaže in to je vsekakor boljše, kot pa da bi kazalo več in bi slučajno ostal na cesti. Je pa to ena izmed hib na xsarah.

         Comment

         Working...
         X