Announcement

Collapse
No announcement yet.

Servisi v Kranju in okolici

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Abraxas
  replied
  Menjat motor niti ni tak problem, odšraufa se sprednja maska in pločevina pod motorjem, potem pa odklopiš elektriko, lajtnge in odšraufaš 6 šraufov, pa je ven. Večji problem je pomoje razkopati in popraviti obstoječi motor - to pa je ohoho več dela, čakanje na dele-tesnila ipd.

  Zakaj pa so menjali motor na GSki ?

  Po moje pa Nemec obvlada svoj posel, mogoče ne Xantie, XM pa C5, stare citroene (ds,gs,cx,bx) pa ziher. Je pa res že star. Jaz sem šel filat bunke k njemu, ker sem jih sam odšraufal in je prišlo malo ceneje - jurja za komad. Pa še to,on ima lajtnge za GS na zalogi, Golja pa mi je po tel. rekel, da nimajo nič - torej če bi se pri filanju lajtnga utrgala bi ostal brez avta za par dni :(

  Leave a comment:


 • Andrej
  replied
  Ne mislil sem goljo.... Nemeca je malo cajt povozil... Golja zrihta ene 5 citroenov takih in drugačnih na dan... Zadnjič je bil en bel GS tam in zamenjali so motor... To golja naredi ko keks.....:o:o:o

  Leave a comment:


 • Abraxas
  replied
  Andrej, to misliš Nemca ? Je bil svoje čase menda kar živina - šef servisne službe pri Tomosu/Cimosu, za svoja leta se tudi dobro drži in verjetno obvlada v nulo. Je pa res že kar star, pa še od Kranja do Šentilja je daleč - predaleč za vleko.

  Pri Magistru pa bojo menda zaprli servis -čisto. Menda so prodajali tudi orodje.

  Leave a comment:


 • Andrej
  replied
  Na štajerskem je eden samo ti je predaleč ne? Pravi mager z diplomo iz modelov ''G'' in ''C'', polagal jih pa je v Franciji...

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Za trenutni problem iščem kandidata, ki bo šel malo drobovino CXu premetavat.

  Jenko zna bit predrag, ker sem enkrat že spraševal za menjavo tesnila glave in je šla debata v smer:''sej, če dela, dela,'' potem pa je le vem vrgel ceno okrog 70 jurjev navzgor.

  Mehota mi toplo odsvetujete:D

  Bine se ne pipa več mojih avtomobilov, pa še morebitna vleka bi bila jako draga.

  Kakšen status ima sedaj magister?

  Je ta žabar morda Stanko, ker potem imam njegovo telefonsko? Kakšne izkušnje?

  Mogoče avtohiša Kranj:D
  Je še kakšen drug majster tu okoli? CX pa trenutno počiva v Stražišču.

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Bunke nafila "Žabar" v Britofu pri Kranju. Kako se pa originalno piše, pa ne vem. Aha, vem pa KDO ve: pri BInetu v Žireh tel. 04 505050.
  Jaz bom šel zdajle en dan tja ta glavno nafilat.

  Nimam ga ravno v čislih, ampak JE in vsaj kar se bunk tiče, jih pač nafila.

  Leave a comment:


 • xpsistem
  replied
  Ka pa filanje bunk na gorenjskem??? Pa če je še kak serviser za hidravliko tle okrog.

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Ma ja, pokliči 031 496 292, pa če bom prost, uletim in si še sam pogledam Amija ! :)

  Če me pa ne bo, pa vseeno za naš forum malo reklame naredi, da bojo videli, da migamo :)

  Leave a comment:


 • kacajdr
  replied
  Evo Mucy, danes popoldan peljem avto na Praprotno polico (da mi ga jutri zrihtajo). Imam samo analogen fotoaparat (Canon EOS 1000F) z vgrajeno bliskavico in nimam pojma o fotografiji. Lej, aparat bom imel s seboj, kaj bo ratalo pa ne vem (jest zlo lauzi fotografije posnamem). Lahko se pa zmeniva in se dobiva tam, spičiva en film in po vročem dnevu še kako pivce poženeva po suhem grlu.

  Ja, ena velika na prvi pogled (posluh) opazna razlika je med Jenkoti in Bašarjem: slednji je en velik gobcač in že prvi občutek pri njemu je ta, da te bo nategnil. Jenkoti so enostavno transparentni.

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Zadnjič sem imel z Jenkoti prav prijetno debatico - za razliko od (žal) mnogih, se oni kar dobro spoznajo in veliko dajo na Citroënizem.

  A nam na forumu narediš eno VELIKO uslugo?

  Pojdi k Jenkotu s fotoaparatom, baje da imajo spravljen Ami 6 baje z ZELO malo kilometri. Bi se spodobilo, da tak entuziazem nekdo predstavi - pa naj bo to naš forum :)

  Leave a comment:


 • kacajdr
  replied
  servis

  Evo, sedaj moram pa mojega ZX-a zares poservisirati.
  Torej, pokličem Bašarja (Kranj-Labore) in ga vprašam, koliko stane menjava vodne pumpe, napenjalca in jermena). No, Majster nekaj muti, potem pa reče 30kSIT (komplet za menjavo jermena 21kSIT, vodna pumpa 9kSIT, kao original) + delo. Ko ga vprašam, če servis na 150kkm predvideva še kako večje delo (jermen gre itak v komplet s pumpo) spet nekaj muti, omenja sklopko, ... Skratka, ta star mi je pustil slab vtis.
  Potem kličem Jenkota (Cerklje-Praprotna polica) in mi na prvo vpračanje odgovori takole: 4700+6200+5000=pumpa+šponar+jermen, 2-3 ure dela. Za servis na 150000km pa pravi, da razen jermena nič večjega (če vse v redu funkcionira, seveda).
  No, sem se kar Jenkom zmenil za dan in uro.

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Z Bašarjem imam žal take izkušnje, da od treh primerov, ko sem prišel k njemu ali za servis ali za nasvet ali karkoli, je bil odgovor negativen.

  Jaz vozim za redne servise k Binetu, drugače pa k Jenkotu.

  Leave a comment:


 • kacajdr
  started a topic Servisi v Kranju in okolici

  Servisi v Kranju in okolici

  Ker bom moral v kratkem porihtat ene par stvari na mojem ZX-u (vodna pumpa, auspuh, sklopka in še servis na 150000km) se sprašujem, al naj grem (spet) k Bašarju na Labore, al se zategnem do Jerovška ?
  Torej, kakšno mnenje imate o temle Bašarju. Vaše mnenje o Jerovšku itak poznam.
Working...
X