Announcement

Collapse
No announcement yet.

Citroën bo leta 2017 predstavil revolucionarno vzmetenje

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Citroën bo leta 2017 predstavil revolucionarno vzmetenje

  Citroën bo leta 2017 nadomestil legendarno hidropnevmatsko vzmetenje z novim, revolucionarnim vzmetenjem. Vest je potrdila izvršna predsednica proizvajalca Linda Jackson in dodala, da bo prioriteta udobje, ki ne bo omejevalo kvalitete vožnje.

  Nov sistem vzmetenja naj bi nadomestil legendarno hidropnevmatsko vzmetenje, ki je sedaj nameščeno le še na model Citroën C5 in bo sčasoma izginilo iz ponudbe. ”Udobje je za Citroën temeljna vrednota in to je naša pot, da poustvarimo prednosti hidropnevmatskega vzmetenja v bolj moderni in pravilni obliki,” je povedala Linda Jackson.
  Kljub temu, da Jacksonova ni želela razkriti, kako bo sistem deloval, je zadovoljno potrdila njegov razvoj. Citroën že nekaj časa z dobaviteljem razvija nov sistem, predsednica pa je ostala skrivnostna in ni želela povedati, ali gre za zračni ali samonastavljivi sistem.
  Yves Bonnefont, prvi mož znamke DS, je pred časom dejal, da podjetje išče pot k razvoju podobnega sistema, a ga je Jacksonova demantirala. Sistem naj bi bil na voljo izključno za vozila Citroën. ”Lahko zagotovim, da bo edinstveno za Citroën. Imamo priložnost, da izberemo tehnologije za prihodnost in prepričana sem, da je to ena izmed ključnih za naše vrednote. Verjamem in lahko obljubim, da bo to le Citroënov sistem,” je zaključila.
  Poleg te pomembne novice je Jacksonova razkrila, da bo Citroën zmanjšal število modelov kar za polovico. Trenutno imajo v ponudbi 14 različnih vozil in C1, ki je razvit v sodelovanju s Peugeotom in Toyoto. V prihodnosti bodo ponudbo zmanjšali na 7 različnih modelov in C1. Vozila z dolgo medosno razdaljo, tipično razvita za kitajski trg, bodo dopolnila obstoječo ponudbo.
  Kljub zmanjšanju števila modelov si želijo 15-odstoten dvig prodaje do leta 2020, na okoli 1,6 milijona enot letno.
  Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Gašper Pirman.)
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X