Announcement

Collapse
No announcement yet.

Citroën se za leto dni poslavlja od WRC in WTCC

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Citroën se za leto dni poslavlja od WRC in WTCC

  Citroën v naslednji sezoni ne bo sodeloval v svetovnem reli prvenstvu WRC. Ekipa se namreč želi pripraviti na prelomno sezono 2017, ko bodo v veljavo stopila nova pravila glede dirkalnikov.

  “V želji po optimizaciji naših virov bomo branili naša naslova svetovnega prvaka z ekipo, v katero bosta vključeni dve uradni vozili,” je dejal Yves Matton. “Sezoni se bo pridružil nov ambiciozni proizvajalec, zato si obetamo še višjo raven tekmovalnosti. Pechito in Yvan sta vajena skupnega dela, njun prioritetni cilj pa je uspeh ekipe. Naslednje leto bosta morala še bolj trdno stopiti skupaj, da bosta Citroënu pomagala uspešno zaključiti program. Ostali dirkalniki Citroën C-Elysée WTCC, ki so bili zaupani zasebnim voznikom, bodo nastopili z ekipo Sébastien Loeb Racing.”
  Citroën je poleg 94 zmag v svetovnem reli prvenstvu še osemkrat osvojil naslov kot konstruktor. Na najvišji stopnički so nazadnje stali leta 2012, zadnje tri leta pa traja dominanca Volkswagna.
  Francoski proizvajalec vozil je še naznanil, da se s koncem leta 2016 umika iz WTCC, devetkratni svetovni reli prvak Sebastian Loeb pa zapušča ekipo že sedaj. Po dveh zmagovalnih letih, kjer je svetovni prvak dvakrat zapored postal Argentinec Jose Maria Lopez, je odločitev presenetila tudi Loeba. Francoz, ki bo januarja s Peugeotom tekmoval na slovitem reliju Dakar, je na svoji spletni stran izrazil začudenje in razočaranje nad odločitvijo, da ni več član ekipe WTCC.
  “Zdaj sicer obračam novo stran svoje zgodbe, vendar si želim za vedno zapomniti, da sem s Citroënom uspešno sodeloval na prvenstvih WRC in WTCC,” je izjavil Sébastien Loeb. “Poleg številk in rekordov smo skupaj preživeli zares veličastne trenutke v človeški zgodovini. Skoraj ne morem verjeti, da je bila večina članov te neverjetne ekipe z nami že pred petnajstimi leti! Pogrešal bom njihovo neomajno željo po zmagi in brezmejno motivacijo, vendar pa ne odhajam daleč proč … Še naprej ostajam s skupino PSA Peugeot Citroën in lotil se bom novega izziva.”
  Avtomobilizem.com (Vir in foto: Citroën.)
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X