Announcement

Collapse
No announcement yet.

Citroën u svojoj prvoj sezoni postao šampion WTCC-a

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Citroën u svojoj prvoj sezoni postao šampion WTCC-a

  Pozicionirajući četiri automobila među prvih pet, Citroën Total već je na kvalifikacijama ostavio snažan utisak na stazi Shanghai International. Početak prve trke odvijao se pred prepunim tribinama koje su navijale za Maa Qinga Hua koji je startao iz prvog reda.

  Nakon gašenja semafora, José María López skočio je na vodeću poziciju ispred svojeg kineskog kolege i Yvana Mullera. Sébastien Loeb, koji je u trku kretao s petog mjesta, zakasnio je na startu te je prvi krug završio na sedmom mjestu. Poletni Ma Qing Hua na svojoj je domaćoj stazi stalno pritiskao Pechita Lópeza. Iako je nekoliko puta blokirao kočnice, vodeći je zadržao prednost, ali je nije uspio ni povećati.

  Za to je vrijeme Sébastien Loeb započeo svoj spektakularan uspon. Krug za krugom, Tiago Monteiro, Gabriele Tarquini i Norbert Michelisz popuštali su pred napadima višestrukog reli šampiona svijeta. Malo prije kraja prve trke, na čelo se probila četvorka ekipe Citroën.

  Automobili Citroën C-Elysée okupili su pred kockastom zastavom kako bi ovjekovječili ovaj historijski trenutak frnacuske marke. José María López, Ma Qing Hua, Yvan Muller i Sébastien Loeb time su svojoj ekipi donijeli naslov prvaka svijeta u kategoriji konstruktora.

  Vremena za slavlje bilo je malo jer je druga vožnja započinjala za nekoliko minuta. Zbog obrnutog poretka, Sébastien Loeb bio je najbolje pozicioniran vozač Citroëna - treći. Već nakon prvih nekoliko zavoja Yvan Muller dohvatio je svojeg momčadskog kolegu.


  Loeb je zatim pokušao preteći Huga Valentea, ali je Muller to iskoristio da se probije naprijed.

  U pokušaju da vrati svoju poziciju Sébastien Loeb slučajno je udario Yvana koji je napustio utrku s oštećenim zadnjim točkom. Kao i obično, José María López uvukao se među vodeće i ubrzo se popeo na treće mjesto. Na toj je poziciji prošao kraj ciljne zastave i tako ostvario dragocjene bodove u svjetskom prvenstvu u poretku vozača. Sébastien Loeb trku je završio na četvrtom mjestu, ali je zbog svog poteza dobio kaznu od 30 sekundi, te je izbačen iz prve desetorice. Nakon okršaja s Norbertom Micheliszom i Tomom Coronelom, Ma Qing Hua trku je završio peti.

  Julien Montarnal, direktor za marketing, komunikaciju i sport Citroën rekao je: "Citroën se ponosi ovim pobjedama i naslovom. Stručnost, energija i strast Citroën Racing omogućili su nam da ostvarimo rezultate koji su nadmašili i naše najluđe snove. Dali smo si godinu dana da se upoznamo s ovom vrstom natjecanja, a naposljetku nam je toliko trebalo da osvojimo naslov! Želio bih zahvaliti cijeloj ekipi, svima onima koji su omogućili da se marka Citroën probije na mjesto koje zaslužuje: prvo. Osvojivši ovaj naslov u Šangaju, na ovom iznimno popularnom događaju, dogodio nam se najljepši scenarij. Kina je naše najveće tržište jer se ovdje proda svaki četvrti Citroën. Svi naši uzvanici, koncesionari i kupci mogli su se uvjeriti u tehnološko znanje i umijeće marke Citroën.”

  Yves Matton, direktor CITROËN RACING rekao je: "Sezona nije još završila, ali već možemo reći da je ovo za nas bila uspješna godina. Godina koja je zapravo počela prije osamnaest mjeseci kad smo počeli raditi na ovom projektu. Bilo u našem tehničkom centru u Versaillesu ili na stazi, cijela je ekipa uložila mnogo energije kako bismo bili spremni za početak prvenstva. Zahvaljujući automobilu snažnog pedigrea i skupini iznimnih vozača, ostvarili smo izvanredne rezultate. Posebno bih htio zahvaliti Yvanu Mulleru na njegovoj suradnji s nama. Bilo je vrlo dirljivo osvojiti prva četiri mjesta u Kini i vidjeti Maa Qinga Hua na postolju.”
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X