Announcement

Collapse
No announcement yet.

WTCC

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • WTCC

  Devetkratni svetovni prvak v reliju, Sebastien Loeb, je reli dirkalnik v letošnji sezoni zamenjal za dirkalnik svetovnega prvenstva turnih avtomobilov – WTCC. Francoz je z dominantnim dirkalnikom moštva Citroen, ki je že na prvi dirki slavil trojno zmago, zmagal na drugi dirki, pred moštvenim tekmecem Josejem Mario Lopezom, ki je zmagal na prvi dirki.
  Dirko je sicer zaznamovala množična nesreča na štartu, ki sta jo zakuhala Tom Coronel in Mehdi Bennani. V trku jo je skupil t...udi tretji Citroen Yvana Mullerja. Dirka je bila prekinjena, po ponovnem štartu pa je vodil Bennani, čigar dirkalnik jo je v bližnjem srečanju odnesel le z nekaj manjšimi poškodbami. Za njim sta vozila Tiago Monteiro in Loeb, ki se je prebil z devetega mesta. Francoz je kmalu ugnal še Monteira, krog kasneje pa še Bennanija in prevzel vodstvo na dirki. Slednji je zaradi povzročitve nesreče s Coronelom moral odslužiti kazensko vožnjo skozi bokse, ob vrnitvi na stezo pa je vozil na osmem mestu. Njegov zaostanek se je zmanjšal, potem ko se je Srbu Dušanu Borkoviću pokvaril dirkalnik na štartno ciljni ravnini in je na stezo zapeljal varnostni avto.
  Zmagovalec prve dirke Lopez se je pred drugim ponovnim štatom prebil na drugo mesto, a po letečem štartu mu je Loeb pobegnil dovolj, da ga nekdanji dirkač formule ena ni mogel več ujeti. Za Lopezom je dirko končal Hugo Valente, čigar dirkalnik je po dirki v parc fermeju zagorel.
  “To je več, kot sem pričakoval,” je po dirki povedal Loeb. “Zmagati na drugi dirki in to z devetega mesta ni kar tako. Poskušal sem se izgoniti nesreči na štartu dirke in pri tem imel nekaj sreče. Močno sem se trudil kar se da hitro prehiteti tekmece in po takšni dirki je zmaga v veliko zadovoljstvo.
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X