Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tehnološke rešitve,oblikovanje...

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Tehnološke rešitve,oblikovanje...

  Pri velikih problemih so rešitve ponavadi poceni in enostavne.Pri avtomobilih se nova rešitev imenuje P-eye,nudi pa primerno rešitev nadzora tlaka v pnevmatikah.TPMS (Tyre Pressure Monitor System)sistem za nadzor tlaka se v avto-industriji koristi že dva desetletja,vendar le pri dražjih in bolj opremljenih modelih.Ne za dolgo ,ker nizozemsko podjetje T-Comm Tracking & Tracing nudi enako in dostopnejšo rešitev.
  Ime mu je P-eye,enostavno rečeno je to nastavek,ki se montira namesto pokrovčka za ventil na pnevmatikah.Zahvaljujoč vgrajenemu senzorju lahko spremlja padec tlaka v pnevmatikah.V kolikor tlak pade za 5% od idealne(vnaprej jo definiraš)je lastnik opozorjen z LED indikatorjem,oz. z bliskajočo rdečo lučko.To je vse,enostavna in učinkovita rešitev,ki prihrani čas in prispeva k varnosti v prometu.

  P-eye,pametno in enostavno
  Attached Files
  ČLOVEK SE UČI,DOKLER IMA MLADO UČITELJICO!bbb:
  Vsak tretji,ki bo težil na forumu, bo ustreljen.
  Dva sta že težila....!

 • #2
  Re: Tehnološke rešitve,oblikovanje...

  Citroen je razglasil zmagovalca mednarodnega spletnega natečaja. Najbolj inovativna rešitev se je po mnenju žirije posrečila Ognyanu Bozhilovu iz Bolgarije(uporabil je zadnji sedež iz C4 picassoja, strešna nosilca iz C3 pluriela, zadnji spojler iz C4 coupeja in volanski obroč iz modela C3).Naloga na natečaju z imenom C-Design - Combine, Connect, Create je bila jasna: iz sestavnih delov citroenov narediti novo, čim bolj praktično in uporabno stvar, ki bo namenjena vsakdanji uporabi.


  Zmagovalec,2.mesto(pokrov odtočnega jaška narejen iz aluminijastega platišča modela C4),3.mesto(pregradna steklena stena narejena iz stranskih stekel citroenov),ostale zanimive rešitve

  vir:siol
  Attached Files
  ČLOVEK SE UČI,DOKLER IMA MLADO UČITELJICO!bbb:
  Vsak tretji,ki bo težil na forumu, bo ustreljen.
  Dva sta že težila....!

  Comment


  • #3
   Re: Tehnološke rešitve,oblikovanje...

   Ali bo urin v prihodnosti poganjal avtomobile?

   Strokovnjaki ameriške univerze v Ohiu trdijo,da bodo v naslednjih šestih mesecih izdelali prototip avtomobila na pogon urina.
   Z izkoriščanjem elektrode,ki temelji na niklju,iz urina (¨v igri¨ je urea - (NH2)2CO) bi vodik moral izvajati oksidacijo na katodo, z vsega le eno četrtino energije, ki je potrebna v postopku, ki jo izvleče iz vode in se osvobaja povezave s kisikom.   Povezava z dušikom je občutno slabša kot s kisikom. Jezik številk nam pove,da je za elektrolitsko ločevanje vodika potrebno 0,37 V napetosti, medtem ko je za izvleček iz vode, potrebne za 1,23 V energije.Ekonomsko upravičen način pridobivanja vodika bi moral voditi k večji podpori avtomobilov na vodikov pogon ali gorivnih celic.   Ta tehnologija bi se seveda lahko koristila tudi v druge namene. Tako eden od profesorjev/raziskovalcev omenjene univerze trdi,da bi urin ene krave zadoščal v pridobljeni energiji za ogrevanje tople vode 19. povprečnih ameriških gospodinjstev.V vsakem primeru, že sedaj številni strokovnjaki opozarjajo,da prihaja čas ko bo t.i. ¨scavnica¨ dobila na vrednosti, če ne zaradi drugega, pa zaradi fosforja,ki ga vsebuje.
   ČLOVEK SE UČI,DOKLER IMA MLADO UČITELJICO!bbb:
   Vsak tretji,ki bo težil na forumu, bo ustreljen.
   Dva sta že težila....!

   Comment

   Working...
   X