Announcement

Collapse
No announcement yet.

Za vsakega Slovenca en PSA "turbo bencinar"

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Za vsakega Slovenca en PSA "turbo bencinar"

  Francoski koncern PSA izdelal dva milijona sodobnih bencinskih motorjev

  Avtor: Ciril KomotarJubilejni motor s častitljivo serijsko številko 2.000.000 je tekoče trakove zapustil 22. januarja in bo v PSA-jevi tovarni v Sochauxu vgrajen v enega izmed peugeotov 308.OCENA: +8POŠLJI
  Share

  V podružnici koncerna PSA Francaise de Mecanique, odgovorni za proizvodnjo litrsko skromnih, a temperamentnih turbobencinskih strojev, v procesu izdelave sodeluje več kot tri tisoč ljudi. 1,4- in 1,6-litrski motorji so zaradi nezadržnega povečevanja trenda downsizinga našli pot v veliko večino PSA-jevih avtomobilov in čez leta postali eden izmed zanesljivejših trdnih temeljev obeh francoskih znamk.

  PSA je trenutno paleto turbobencinskih motorjev razvil v sodelovanju z BMW-jem. Z Bavarci sodelujejo že od leta 2002, leta 2016 pa naj bi se plodno partnerstvo končalo.

  BMW je namreč s pomočjo modularne zasnove znova zagnal popolnoma lastni razvoj, PSA pa krepi sodelovanje z ameriškim General Motorsom.

  Kako učinkovito sta Peugeot in Citroën razporedila različice priljubljenih pogonskih agregatov, si lahko pogledate v spodnjih povezavah.

  Med drugim jih namenjajo športnim (peugeot RCZ in 208 GTI, citroën DS3), urbanim (citroën C3, peugeot 208) in družinsko usmerjenim avtomobilom (C4 picasso, peugeot 3008 in 5008), njihova značilnost pa je dobro razmerje med zmogljivostmi in ekonomičnostjo.
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X