Announcement

Collapse
No announcement yet.

V koncernu PSA Peugeot Citroën lani prepolovili izgubo

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • V koncernu PSA Peugeot Citroën lani prepolovili izgubo

  Francoski avtomobilski velikan dobiva boj z rdečimi številkami?

  Avtor: Jure Gregorčič, STAFrancoski proizvajalec avtomobilov PSA Peugeot Citroën je lani prepolovil čisto izgubo in jo v primerjavi z letom 2012 znižal s petih milijard evrov na 2,3 milijarde evrov.OCENA: +2POŠLJI
  Share

  Kitajski finančni priliv in zaprte tovarne

  V koncernu bodo še okrepili sodelovanje s kitajsko avtomobilsko družbo Dongfeng.

  Delničarji družbe so sicer potrdili tri milijarde evrov vredno dokapitalizacijo, na ta način pa bodo tudi okrepili sodelovanje s kitajsko avtomobilsko družbo Dongfeng.

  Drugi največji evropski avtomobilski proizvajalec je sredi obsežnega prestrukturiranja, v okviru katerega odpušča delavce in zapira tovarne, s temi ukrepi pa je lani privarčeval 1,5 milijarde dolarjev.

  Delničarji družbe so potrdili tri milijarde evrov vredno dokapitalizacijo, v okviru katere bosta francoska vlada in kitajska družba Dongfeng vsaka vplačali 800 milijonov evrov in pridobili vsaka 14-odstotni delež v družbi.

  Evropska rana je najgloblja

  Družba je v velikih težavah predvsem na evropskih tleh, zaradi česar želi okrepiti svojo prisotnost na Kitajskem. Prodaja v Evropi je lani upadla za 1,6 odstotka, v Rusiji pa za 5,4 odstotka, medtem ko je v državah Latinske Amerike narasla za 2,9 odstotka, na Kitajskem pa za 19,1 odstotka. Kitajska je za Francijo drugi največji trg skupine PSA.
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X