Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pokop električnega trojčka?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Pokop električnega trojčka?

  Še ena veslela novica in PSA
  Zaradi slabega povpraševanja je trenutno zaustavljena proizvodnja električnih malčkov citroën c-zero in peugeot iOn.


  Avtomobilska industrija nam že več let napoveduje električno revolucijo, predvsem pri majhnih malih avtomobilih naj bi običajne motorje z notranjim izgorevanjem nadomestili povsem električni avtomobili.A ta revolucija se očitno vse bolj odmika v prihodnost, pa ne toliko zaradi tehnologije temveč tudi zaradi kupcev, ki niso pripravljeni plačati visoke cene za tako oglaševano varovanje narave.
  Dokaz za to je vest iz Mistubishija, ki je sporočil, da je začasno ustavil proizvodnjo modelov peugeot ion in citroën c-zero, ki nastajata na istem proizvodnjem traku kot tretji električni malček, mitsubishi i-miev.
  Koncerna Mitsubihi in PSA sta pred leti ob najavi skupnega projekta malih malčkov napovedala množičen preboj elektrike v segment, a trojčki z ničelnimi emisijami po dobrih dveh letih proizvodnje očitno niso naleteli na plodna tla. Denimo letos so v vsem letu po vsem svetu prodali komaj 935 i-onov in 852 c-zerov, številke za i-mieva pa verjetno niso bistveno drugačne.Razlogov za neuspeh ni težko najti. Poleg omejenega dosega, ki v praksi znaša kakih 100 kilometrov z enim polnjenjem, je bistvena težava cena. Citroën c-zero tako denimo pri nas stane od 27.588 evrov dalje, peugeot ion pa od 29.640 evrov. Ti dve ceni pa sta že sedaj bistveno nižji kot ob premieri pred dvema letoma. Mitsibushi i-miev tako še vedno stane kar 34.990 evrov.
  Attached Files
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X