Announcement

Collapse
No announcement yet.

DS3 naznanja novo dobo

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • DS3 naznanja novo dobo

  Citroën je odgrnil zastor z modela DS3, prvega v novem rodu DS, s katerim želi tovarna vstopiti med zahtevne kupce premijskih razredov.


  DS3 predstavil svoje čare  DS3 želi biti nekaj posebnega tako glede oblike kot uporabnosti. Na boku je lepo vidna "plavut", ki spominja na morskega psa. © Citroën

  Ime ne spominja po naključju na legendaren model DS, ki še danes velja za enega najbolj znanih tovarninih avtomobilov v vseh njenih 90 letih obstoja.

  Pri vozilu DS3, ki temelji na novi generaciji C3 in želi poseči po razredu, kamor zdaj spadajo recimo mini, alfa romeo mito in podobni, želijo pri Citroënu poudariti prilagodljiv stil. Ta naj bi bil ekskluziven po zaslugi široke ponudbe možnosti za prilagajanje uporabniku, dinamičnega obnašanja med vožnjo in vsestranske uporabnosti.

  Zunanje oblike bodo po prepričanju njegovih oblikovalcev vzbujale veliko pozornosti. Ob tem poudarjajo videz lebdeče strehe in plavut morskega psa, v oči padejo tudi stranska zajemala zraka z LED-diodami, po katerih je prepoznaven njegov sprednji del.

  Izbrani materiali po želji kupca
  Znotraj Citroën obljublja zmes elegance in tehnologije. Instrumenti delujejo napredno, nizek položaj za vožnjo in objemajoči sedeži pa spominjajo na pilotsko kabino. Ne manjka kromiranih dodatkov. Ne nazadnje gre omeniti tudi nov logotip, ki bo postal zvezda stalnica pri družini DS.

  DS3 želi biti kar najbolj individualen, zato lahko kupec izbira med različnimi strehami karoserije, ohišji zunanjih ogledal in kolesi, podobno je v notranjosti, kjer so na voljo različne tkanine in materiali, v katere so odeti armaturna plošča in sedeži. Tukaj je še sedem idej za prilagajanje vozila osebnim željam.

  Nov logotip, ki bo odslej zaščitna znamka družine DS. © Citroën
  K popolnemu izkoristku 3,95 metra dolžine, 1,71 metra širine in 1,46 metra višine prispeva posebej inteligentna zgradba: armaturna plošča je dvignjena, tako da je na voljo več prostora za noge, tanjši sedeži in karavansko oblikovan zadek pa nudijo več prostora v zadnjem delu. Po zaslugi inteligentne zasnove DS3 lahko ponudi pet pravih sedežev s številnimi odlagališči in 285 litrov osnovnega prtljažnika.

  Želi biti tudi dinamičen
  Na cesti avtomobil obljublja dinamičnost, pa tudi udobje za vsakdanje poti. Na voljo je pet motorjev, dva dizelska motorja HDi FAP s 110 in 90 KM (izpust slednjega je 99 g CO2/km) ter trije bencinski: THP 150, VTi 120 in VTi 95.

  Poleg aktivne varnosti, kamor spadajo sistem za pomoč pri zaviranju v sili, razdelilnik zavorne sile, ABS in ESP, je na voljo še vsa moderna pasivna varnost. Že od osnovne izvedenke dalje je DS3 opremljen z različno opremo za pomoč pri vožnji, kot je regulator/omejevalnik hitrosti ali indikator spremembe prestavnega razmerja, ki priporoča, kdaj je treba preklopiti v drugo prestavo za varčnejšo in okolju prijaznejšo vožnjo.

  Avtomobil bodo izdelovali v Poissyju, kjer bodo še posebej nadzorovali kakovost izdelave. Prodaja bo stekla takoj po predstavitvi v Frankfurtu.

  vir

  zurnal24.si
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X