Announcement

Collapse
No announcement yet.

Citroën vabi na potovanje v slogu z novim konceptom Aircross

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Citroën vabi na potovanje v slogu z novim konceptom Aircross

  Za veliko razkritje novega Citroënovega koncepta Aircross ni ostalo prav dosti – pa kljub temu: v galeriji vas čaka dvajset fotografij zunanjosti in notranjosti, ki vam bodo približale potovanje v slogu Citroëna.


  Kar se tiče zunanjega videza, smo prvi vtis o njem dobili že pred dnevi, ko je v medije prišla nizkoresolucijska slika novega koncepta, v naslednjih dneh pa so nas pri znamki dražili s posameznimi detajli vozila.Zdaj so na voljo tudi uradne fotografije, ki skušajo čim bolj prikazati robustnega novinca s presenetljivo modnim videzom, ki se zdi kot atraktivna, nadgrajena in dovršena izvedba modela C4 Cactus. O slednjem pričajo tudi njegove glavne vidne značilnosti, kot so zaščitni zračni mehurčki Airbump, ki so nadgrajeni v zaščitne obloge Alloy Bump. Pri znamki so šli tokrat še korak dalje z dodatki za večjo aerodinamičnost karoserije: kromirani dodatki Air Sign so lepotni dodatek za zadnje steklo, ki obenem tvori tunel za prehod zraka, na prednjem delu pa so nameščene odprtine za dovod zraka Air Curtains.
  V notranjosti, ki z oblikovanjem in barvami izžareva optimizem, najdemo dva 12-palčna zaslona visoke ločljivosti, od katerih je eden pomičen in ga lahko uporabljata tako voznik kot tudi sovoznik. Poleg tega je vsak sedež opremljen z zvočnikom in mikrofonom za lažje medsebojno komuniciranje.
  Koncept Aircross je opremljen s priključno-hibridnim pogonskim sklopom; sestavljajo ga 1,6-litrski turbobencinski motor THP (160 kW/218 KM in 275 njutnmetrov navora) v kombinaciji z električnim motorjem, ki je nameščen na zadnji premi vozila (70 kW/95 KM in 200 njutnmetrov navora). Električni motor napajajo litij-ionski akumulatorji, ki se napolnijo prek domače električne vtičnice (16 A) v zgolj treh urah in pol. V načinu z nično stopnjo emisije elektromotor zagotavlja 50 km dosega.
  Aircross po navedbah proizvajalca pospeši od 0 do 100 km/h v 4,5 sekundah ter omogoča doseganje vrhunske zmogljivosti (313 KM) brez povečanja porabe (1,7 l/100 km in 39 g/km CO2).
  Koncept bo premierno na ogled javnosti na avtomobilskem salonu v Shanghaju od 22. aprila dalje.
  Osnovni tehnični podatki
  Mere
  Dolžina: 4,58 m
  Širina: 2,1 m
  Višina: 1,80 m
  Medosna razdalja: 2,80 m

  Priključno-hibridni pogonski sklop
  Bencinski motor 1.6 THP: 218 konjskih moči (165 kW) / 275 Nm navora
  Električni motor na zadnji premi: 95 konjskih moči / 200 Nm navora
  Način ZEV: 50 km avtonomije

  Poraba goriva in zmogljivosti
  0 do 100 km/h: 4,5 sekund
  Poraba goriva: 1,7 l/100 km pri kombinirani vožnji MVEG
  Emisije CO2: 39 g/km

  Pnevmatike Continental 275/45 R 22
  Avtomobilizem.com (Vir, foto: Citroën)
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X