Announcement

Collapse
No announcement yet.

Turbo 'žaba', ki navdušuje Angelo Merkel

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Turbo 'žaba', ki navdušuje Angelo Merkel

  Kaj pa je to?! Zadaj legendarni DS, spredaj legendarni 911 ... kaj pa se skriva pod motornim pokrovom?  (Foto: Arhiv proizvajalca)

  Porsche 911 in citroen DS sta legendarni in prepoznavni avtomobilistični ikoni, ki sta krojili avtomobilsko zgodovino. 'Žaba' je v šestdesetih letih 'udarila' z revolucionarnim hidravličnim vzmetenjem in aerodinamično obliko, 911 pa je za vedno začrtal pot nemške tovarne iz Stuttgarta.
  Pri podjetju 'Brandpower' so sklenili, da bodo najboljše lastnosti obeh avtomobilov združili v zanimiv koncept. Tako so 'poršu' odžagali nos, namestili večje vetrobransko steklo in vse skupaj privarili na 'žabo'. Zadnjo klop so pomaknili za 25 cm bolj naprej, v prtljažni prostor pa vgradili trilitrski nemški bokserski šestvaljnik, ki zmore 220 kW moči. Prenos moči do zadnjega kolesnega para poteka preko petstopenjskega Porschejevega ročnega menjalnika.
  Koncept so obuli v 'retro' športne pnevmatike, ga odeli v dirkaško oranžno barvo in mu nadeli naziv '911 DS'. Prototip je preizkusil britanski dirkač Stuart Johnson, ki je po vožnji izjavil ''Kot bi pil nemški šampanjec!'' Projekt naj bi močno povezal nemško kanclerko Angelo Merkel in francoskega predsednika Francoisa Hollanda, slednji pa naj bi 911 DS preizkusil kar sam …
  ... no, naj se sliši še tako dobro, obstaja 'žabasti porše' le na papirju. Koncept je izmišljen, celotna zgodba pa plod podjetja 'Brandpower', s katero bi radi opozorili na naše ustaljene navade zaznavanja okolice ... škoda.


  vir moskisvet
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X