Announcement

Collapse
No announcement yet.

Senzor temperature

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Senzor temperature

  Zdravo vsem skupaj.
  Opazil sem, da mi na Xsari 2 Hdi (letnik 2003) napačno prikazuje temperaturo. Izgleda, kot da obstaja nek offset od normalne temperature - npr. sedaj, ko je zunaj cca. 20 stC, meni kaze cca. 12. Kaksna ideja, kaj bi bilo lahko narobe? Bi reset racunalnika pomagal? Se s tem izgubi kaka koda (izklop kablov na akumulatorju)? Hvala.

 • #2
  Re: Senzor temperature

  Originally posted by shamal New post replay
  Bi reset racunalnika pomagal? Se s tem izgubi kaka koda (izklop kablov na akumulatorju)? Hvala.
  Recimo...ponavadi ne.....izginejo nastavitve avtoradia

  http://www.bba-reman.com/content.asp...ontrol_failure

  Comment


  • #3
   Re: Senzor temperature

   Kaj s tole proceduro resetiranja BSI enote bi uredil pravo kazanje temperature? Večkrat se mi namreč dogaja, ko imam avto vžgan in sopotnik odpre vrata se mi temperatura zbriše in ko zapre vrata se mi zopet pojavi temperatura, vendar za 10-20 stopinj nižja kot v resnici, potem pa po 2 stopinji počasi narašča do prave zunanje temperature. V zvezi z prikazovalnikom temperature deluje tudi klimatizacija oz. zračenje (nepravilno).

   Kakšna je rešitev tega problema?

   Lp Čojko
   sigpic

   Comment


   • #4
    Re: Senzor temperature

    Konektor na desnih vratih,v pregibu
    http://www.octanecreative.com/WD40/index.html

    Comment


    • #5
     Re: Senzor temperature

     Čojko,

     z resetom računalnika bi začel, ker je najmanj dela. Tole, s konektorjem na desnih vratih, je tud dobra ideja. Vprašanje: ko se odpre ona črna manšeta s pregibom na vratih - ali imaš tam že dostop do konektorja ali pa zagledaš samo šop žic in je konektor nekje znotraj vrat? Če je tam konektor, potem je res velika verjetnost, da bi se dalo samo s čiščenjem kontaktov odpraviti problem napačnega kazanja temperature. Glede na dejstvo, kako je narejen tisti senzor za tlak nafte (ki posledično lahko pripelje do tiste napake kode 24 na Antipolution Fault), je verjetno tudi tu stvar narejena s prensom upornosti (spremembo toka) do računalnika. No, vsaj upam, da je tako.
     Vsekakor sem pa sedaj opazil, da sem s Xsaro prišel v obdobje, ko se že začenjajo kazati take in drugačne napakice, napake,...
     Še to, nekdo je spraševal, kje je tisti senzor za tlak nafte. Nahaja se v sprednjem delu motorja - za hladilnikom se nahajajo tri žice, ki so sicer ovite v plastično črno rebrasto cevko, vmes pa se nahaja rumen konektor v velikosti 3X3X3 cm. En del žic pelje proti bloku motorja, drugi del pa v velikem loku proti levi strani motorja oziroma proti kabini. Z enostavnim prebrikanjem kontaktov v konekturju se stvar uredi (mehanik mi je povedal, da je kontakte že poizkušal čistiti, pa ni bilo izboljšanja - očitno je problem v konektiranju žic na sam konektor).

     Comment


     • #6
      Re: Senzor temperature

      Jaz imam enak problem. Tako je bilo : zunanja temperatura je nepravilnih vrednosti, po pravilu dosti manjša kot je dejanska. Na primer zunaj je 18C meni pa kaže 5-6C in pokaže se na displeju napis PAZI LED Posledica tega je gretje notranjosti kot sredi zime. Če je zunaj dosti "vroče in suho" kaže temperaturo pravilno.

      Drugi problem, ki sem ga do sedaj imel se je zgodil pred 3 dnevi . Ko parkiram avto in ugasnem motor je na moje presenečenje ostal osreden displej osvetljen (nad radijem) nič ni napisanega , samo osvetljen je bil. Dam ključ v kontakt prižgem avto in ga spet ugasnem in je spet VSE OK. Ko se mi naslednji večer poi isto, kar tako za hec dam še enkrat kontakt prižgem avto in pritisnem tipko na levi ročici, za vklop avtomatskih luči. Dvakrat izklopim-vklopim in glej hudiča do zdaj je vse OK.

      Ima kdo pribljižno enak problem?

      lep dan

      Comment


      • #7
       Re: Senzor temperature

       Meni se občasno podobno zgodi ob ugašanju mobilca (Motorola)
       Xantia - edini po nemško narejeni Citroen

       Comment


       • #8
        Re: Senzor temperature

        Lahko te potolažim da mam isti problem. Pri meni samo ostane kar radio vključen in ne sveti samo display....

        Comment

        Working...
        X