Stroški popravil in rednega vzdrževanja za XM V 6 1997 od 4.4.2002 - 4.4.2003 :
Maj 2002 :
zamenjava vodila in vzvoda zadnjega korektorja višine( prejšni izrabljen ),popravilo zlomljenega vodila za vzdolžni pomik voznikovega sedeža,nastavitev mehanizma brisalcev
( delo opravil servis J Grosuplje)
skupaj = 11.000 SIT,
Maj 02
Menjava motornega olja in filtrov
olje Total Activa 9000 7 l kupljen v Franciji
= 8500 SIT,
zračni+oljni filter(zamenjal sam z kolegom)
=3300 SIT,
Jun 2002 :
Nakup gumba za odpiranje vratc avtoradia
( prejšni gumb izrabljen )
= 7000 SIT,
Jul 2002
Zamenjava metlic brisalcev
= 2800 SIT ( kupljeni orig.v Franciji).
Avg 02
Nakup rabljenih mehanizmov za pomik prednjih stekel z motorčki pri prekupčevalcu z deli v Celju
( otrgane zajle ),
= 10.000 SIT,( zamenjal sam s kolegom)
Avg 02 :
Zamenjava motornega olja Total Activa 9000,zamenjava oljnega in zračnega filtra,
polnjenje 4 vzmetnih krogel ,čiščenje posode in filtrov LHM olja,menjava centralne krogle Hidraktive spredaj z drugo napolnjeno .
delo + material pri g.iz Šentilja
skupaj= 29.000 SIT,
Okt.2002 :
Pranje hidravličnega sistema z raztopino Hidrurincage ( naredil sam s kolegom)
tekočina kupljena v Franciji :
=7.000 SIT
Okt.2002
Prva okvara :
počila povratna cev LHM olja iz regulatorja v posodo z LHM,avto je bil vozen do servisa J v Grosuplju,istočasno so potem še zamenjali olje LHM in dali drugo cev
delo+material skupaj: 19.000 SIT,
Nov 2002
Nakup novega ležišča s pokrovčkom codne tipkovnice za vžig avta in prednjih zavesic ,
skupaj: 9.700 SIT,
Feb 2003
Zamenjava manšete leve volanske letve :
= 1.400 SIT,
zamenjava volanskih končnikov (imeli zračnost )z novimi original,( ni ponaredka)
=12.000 SIT
zamenjava prednjih zavornih ploščic z novimi Locheed
=9.800 SIT,
( delo opravil kolega s mojo pomočjo ),
Feb 2003
Optika vozila pri AMZS,
=4.880 SIT.
Avto ima sedaj prevoženih blizu 350.000 km, v enem letu sem z njim prevozil skoraj 40.000 km,mislim da so stroški,ki sem jih imel z njim zanemarljivi glede na izredno vožnjo,ki mi jo nudi in pa vožen denar do sedaj vanj.(nakup+vzdrževanje).
avto se je tudi izkazal kot zelo zanesljiv tudi na daljših poteh( Pariz,večkrat v Nemčijo,Italijo,Madžarsko..)
Seveda pa XM z veliko km ni avto za vsakogar,imeti morate vsaj malo električne in mehanične žilice in pa obvezno kakšnega prijatelja mehanika,ki vam no priskoči po potrebi na pomoč,ker če boste avto vozili na pooblaščene servise boste bankrotirali,.
Paziti je treba tudi pri nakupu nadomestnih delov in vedno poiskati najbolj ugodno varianto.
Izkazalo se je tudi,da originalni deli niso vedno tudi najdražji.
Pozabil sem omeniti tudi nakup enega kompleta gum in platišč,samo to morate itak vzeti v obzir pri vsakem avtu,tako kot bencin in registracijo ter zavarovanje.
Upam ,da sem bil v pomoč kakšnemu bodočemu lastniku XM a.
CITROEN - JOI"DE VIVRE !!!!
Maj 2002 :
zamenjava vodila in vzvoda zadnjega korektorja višine( prejšni izrabljen ),popravilo zlomljenega vodila za vzdolžni pomik voznikovega sedeža,nastavitev mehanizma brisalcev
( delo opravil servis J Grosuplje)
skupaj = 11.000 SIT,
Maj 02
Menjava motornega olja in filtrov
olje Total Activa 9000 7 l kupljen v Franciji
= 8500 SIT,
zračni+oljni filter(zamenjal sam z kolegom)
=3300 SIT,
Jun 2002 :
Nakup gumba za odpiranje vratc avtoradia
( prejšni gumb izrabljen )
= 7000 SIT,
Jul 2002
Zamenjava metlic brisalcev
= 2800 SIT ( kupljeni orig.v Franciji).
Avg 02
Nakup rabljenih mehanizmov za pomik prednjih stekel z motorčki pri prekupčevalcu z deli v Celju
( otrgane zajle ),
= 10.000 SIT,( zamenjal sam s kolegom)
Avg 02 :
Zamenjava motornega olja Total Activa 9000,zamenjava oljnega in zračnega filtra,
polnjenje 4 vzmetnih krogel ,čiščenje posode in filtrov LHM olja,menjava centralne krogle Hidraktive spredaj z drugo napolnjeno .
delo + material pri g.iz Šentilja
skupaj= 29.000 SIT,
Okt.2002 :
Pranje hidravličnega sistema z raztopino Hidrurincage ( naredil sam s kolegom)
tekočina kupljena v Franciji :
=7.000 SIT
Okt.2002
Prva okvara :
počila povratna cev LHM olja iz regulatorja v posodo z LHM,avto je bil vozen do servisa J v Grosuplju,istočasno so potem še zamenjali olje LHM in dali drugo cev
delo+material skupaj: 19.000 SIT,
Nov 2002
Nakup novega ležišča s pokrovčkom codne tipkovnice za vžig avta in prednjih zavesic ,
skupaj: 9.700 SIT,
Feb 2003
Zamenjava manšete leve volanske letve :
= 1.400 SIT,
zamenjava volanskih končnikov (imeli zračnost )z novimi original,( ni ponaredka)
=12.000 SIT
zamenjava prednjih zavornih ploščic z novimi Locheed
=9.800 SIT,
( delo opravil kolega s mojo pomočjo ),
Feb 2003
Optika vozila pri AMZS,
=4.880 SIT.
Avto ima sedaj prevoženih blizu 350.000 km, v enem letu sem z njim prevozil skoraj 40.000 km,mislim da so stroški,ki sem jih imel z njim zanemarljivi glede na izredno vožnjo,ki mi jo nudi in pa vožen denar do sedaj vanj.(nakup+vzdrževanje).
avto se je tudi izkazal kot zelo zanesljiv tudi na daljših poteh( Pariz,večkrat v Nemčijo,Italijo,Madžarsko..)
Seveda pa XM z veliko km ni avto za vsakogar,imeti morate vsaj malo električne in mehanične žilice in pa obvezno kakšnega prijatelja mehanika,ki vam no priskoči po potrebi na pomoč,ker če boste avto vozili na pooblaščene servise boste bankrotirali,.
Paziti je treba tudi pri nakupu nadomestnih delov in vedno poiskati najbolj ugodno varianto.
Izkazalo se je tudi,da originalni deli niso vedno tudi najdražji.
Pozabil sem omeniti tudi nakup enega kompleta gum in platišč,samo to morate itak vzeti v obzir pri vsakem avtu,tako kot bencin in registracijo ter zavarovanje.
Upam ,da sem bil v pomoč kakšnemu bodočemu lastniku XM a.
CITROEN - JOI"DE VIVRE !!!!
Comment