Announcement

Collapse
No announcement yet.

Zgodovinski Citroën CX prodan za 100 tisočakov

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Zgodovinski Citroën CX prodan za 100 tisočakov

  Prestižnega Citroëna, ki ga je režim nekdanje Vzhodne Nemčije leta 1989 kupil za načrtovani obisk takratnega francoskega predsednika, so na dražbi prodali za 95.000 evrov


  Citroën CX je bil duhovni naslednik legendarne "žabe" in v svojih časih veljal za izjemno napredno vozilo - lani je praznoval 40-letnico. Tako ne čudi, da so si ga pomembneži pogosto omislili za protokolarne namene, med njimi je bil tudi režim v nekdanji Vzhodni Nemčiji. Takšnega CX, ki so ga Vzodni Nemci leta 1989 kupili za načrtovani obisk takratnega francoskega predsednika, so zdaj na dražbi prodali za 95.000 evrov, kar je presenetilo strokovnjake, ki so pričakovali polovico tega zneska.  Limuzine vzhodnonemški režim ni nikoli uporabil, saj so za konec leta 1989 načrtovani obisk francoskega predsednika Francoisa Mitterranda v Vzhodnem Berlinu ob 40. obletnici obstoja Nemške demokratične republike preprečili zgodovinski dogodki. Novembra tistega leta je namreč padel Berlinski zid in čez 12 mesecev Vzhodne Nemčije sploh ni bilo več, saj se je združila z Zahodno.
  Citroënovo limuzino so 26 let ohranjali v dobrem stanju, dokler je niso prodali na dražbi v Parizu. Limuzina je bila sicer polovica para, a kje se nahaja drugo vozilo, ni znano. Nekdanji vzhodnonemški voditelj Erich Honecker je Citroënova avtomobila naročil pri švedskem specializiranem izdelovalcu vozil Nilsson le nekaj mesecev, preden se je začela rušiti njegova vlada.
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X