Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ax 1.1 Allure več problemov

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • HohnerBoy
  replied
  Re: Ax 1.1 Allure več problemov

  Hmmm, za stikala bi se lahko kaj zmenila, kar za vse tri, ker noben ne deluje dobro. Glede svoje vožnje si neupam nič trditi, vendar pri prejšnjih avtomobilih sem si ustvaril najnižjo porabo tako, da sem vozil s kostantnimi obrati oz. hitrosjo na začetku avtomobilovega navornega območja (oz. pač tam kjer ima največ moči). Pri mojem Ax-u je to med 2500 - 2750 rpm, lahko pa, da se motim. Moram pa omeniti, da ima ta mašinca še ročni "zaug", zato ne dvomim da kuri malce več. Pozimi naj bi avto kuril malce več, vendar mu je poraba PADLA za pol litra, ker sem začel voziti tako, kot sem prej omenil. Prej sem zamenjal tudi zračni filter, ker je bil stari tak, kot bi pogledal v dimnik, nedavno sem zamenjal tudi olje in oljni fitler (servise delam sam, ker mehanikom ne zaupam).

  Pojavil se je pa še en problem: Opazil sem, da imam prežgan "konus" med začetkom izpušne cevi in motorjem. Ta konus sem si enostavno želel zamenjati a sem opazil, da imam nekako "razpokan" začetek izpušne cevi (po domače flanča). Celotne cevi se menjati ne splača, me pa zanima, kje bi lahko dobil ta del.

  Se priporočam za nasvete.

  Lp

  Leave a comment:


 • franc
  replied
  Re: Ax 1.1 Allure več problemov

  Odločil si se dobro. AX je zelo OK vozilo. Stikala za el. šipe imam na zalogi. Poraba dobrih 8 litrov/100km me ne preseneča in sama po sebi ne pove ničesar. Če bi želel mojo oceno bi moral najprej videti, kako ti voziš. Moje dosedanje mnenje je, da vsaj 80% moških ne zna voziti avta in vsakemu, ki ga peljem na "učno vožnjo" tudi povem, kje so napake. Če voziš primerno, pa je vzrokov za večjo porabo vsaj nekaj in bi moral imeti avto pri sebi. Kakšni obrati so primerni na relacijah? Jaz stremim za tem, da bi bil obratomer na 0 in bi se hkrati peljal 200km/h. Bolj ko se boš približal temu stanju, bolj boš zadel. Zavore bo potrebno urediti, dokler delajo so odlične, ko začnejo slabeti pa so potrebne obnove, nič novega nisem povedal. Razdreti in popraviti.

  Leave a comment:


 • HohnerBoy
  started a topic Ax 1.1 Allure več problemov

  Ax 1.1 Allure več problemov

  Pozdravljeni!

  4 mesece mineva odkar sem kupil prvega "axlna". Dobil sem ga za 200€ kar je bila ekstra dobra kupčija. Prej sem se že peljal z nekaj Ax-i in ko sem se usedel v tega zagledam: Električni pomik stekel, obratomer, centralno zaklepanje. Najbrž nisem omenil, da je letnik 1992 in da nima niti pikice rje.

  Imam pa nekaj manjših problemov: Potrebujem nova stimala za pomik stekel, ker nekaj zajebavajo
  Prevelika poraba (dobrih 8l) Zanima me, na kakšnih obratih vozite ostali lastnikih teh axov na relacijskih vožnjah, in kakšna je vaša poraba.
  Blazno slabe bremze.

  Prosil bi, če lahko te tri probleme malce pokomentirate
Working...
X