Announcement

Collapse
No announcement yet.

žarnice crkujejo po tekočen traku!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Re: žarnice crkujejo po tekočen traku!

  Pripeljem k tebi in častim za pivo. V bistvu pa sem hotel povedati, da žarnice res crkujejo kot za stavo. Nedavno sem jih menjal tudi v armaturki. Mi je pa bilo dobrodošlo, da sem na forumu prebral, kako to narediti.

  LP,

  Jure

  Comment


  • #17
   Re: žarnice crkujejo po tekočen traku!

   Tudi jaz se lahko podpišem pod vse zgoraj navedene tegobe uporabnikov te teme z neprestanimi menjavami pregorelih žarnic na XP in Citroenih nasploh.

   Letos (pa je šele julij) sem že zamenjal dva kompleta sprednjih H4 - torej štiri, poleg tega pa še eno za registrsko tablico in tri v armaturki.

   Sem že enkrat ugotavljal, da grem na bencinsko črpalko skoraj večkrat po žarnice, kakor pa tankati...

   Na srečo je vsaj menjava kar preprosta...

   Mogoče res ne bi bilo neumno preizkusiti tisto od Conrada kar priporoča TCT, sploh pri modelih, kjer se žarnice težje menjavajo, ker pri Citroenu so pri tem precej očitno nekaj zaj...

   Comment


   • #18
    Re: žarnice crkujejo po tekočen traku!

    Robik,
    v zamenjaj navadno žarnico v kabini (spredaj in zadaj) za LED-ice - po možnosti z CAM-BUS uporom - lahko tudi brez, pa boš imel mir za nekaj časa.

    Comment


    • #19
     Re: žarnice crkujejo po tekočen traku!

     Daj ,razloži kaj s tem dosežeš....?

     Comment


     • #20
      Re: žarnice crkujejo po tekočen traku!

      zz2214,lej nisem štromar, po mojem je razlogov in dejavnikov več - ampak nekje na enem forumu sem bral, da da je največji problem pri zagonu motorja in vklopu žarnic - takrat nastanejo "špice" - premočan tok in uničujejo oz. skrajšujejo življensko dobo le-teh, ledice pa nekako poberejo oz. izenačijo te špice. Pri meni to deluje, ko sem zamenjal navadne žarnice za ledice v kabini - od takrat imam mir z žarnicami luči. Morda se motim????!!! Lahko pa sem kupil tako dobre H4 žarnice.

      Comment


      • #21
       Re: žarnice crkujejo po tekočen traku!

       Kabinske žarnice ti pelje računalnik v kabini BSI,glavne pa pomožni računalnik v motornem prostoru BSM,dnevne luči se ti aktivirajo šele ko motor deluje in je napetost fiksna .Ne en niti drug sistem nimata pogojev za prepoznavanje okvarjene žarnice,torej je vseeno ali je ledica can ali pa navadna,so pa kitajske ledice enako kvalitetne kot nizkocenovne žarnice v raznih trgovskih centrih.....

       Comment


       • #22
        Re: žarnice crkujejo po tekočen traku!

        Hih,potem, je bil vse skupaj en navaden nateg ( pa ne od tebe, zz214, si mi dal dovolj pametno razlago)... OK, samo v čem je potem fora crkovanja žarnic pri XP-jih?

        Comment


        • #23
         Re: žarnice crkujejo po tekočen traku!

         Nikoli nisem imel občutka,da na picassoju crkujejo bolj kot na drugih,sploh v primeru z vozili ki uporabljajo naprimer H7 žarnice....poglej prvi post
         Na sprednjih žarometih sem že menjal zagotovo ene 6 žarnic v treh letih.
         to je par na sezono,če upoštevaš življensko dobo žarnice je to tam nekje,pa še vsak reče nekaj zraven.Neštetokrat se mi zgodi,da tip odnese žarnico,ker jo rabi za vzorec,naslednjič ti jo ponudi za zamenjavo in ker je zanič je jok kako so te žarnice zanič,ali pa celo obtožba,da so mu jo na servisu zamenjali.Vglavnem kupiš žarnico z podaljšano življensko dobo,to niso žarnice na katerih piše +30%,to naj bi toliko več svetilo,ampak na račun življenske dobe.................
         Attached Files

         Comment


         • #24
          Re: žarnice crkujejo po tekočen traku!

          Že pred kakšne pol leta sem zamenjal žarnice na stropu v kabini in v prtljažniku z LED-icami. To sem storil predvsem zato, ker luči v kabini gorijo še dolgo časa potem, ko zapreš vrata, ali jih bog ne daj, pustiš odprta in ti potem preklopi na "ECONOMY MODE" (šparanje z elekriko). No v zvezi s tem sem hotel povedati, da mi je le kakšen mesec po tem crknila ena H4, ki sem jo zamenjal le kakšna dva ali tri mesece prej. Na žalost najbrž potem Tomkova teorija glede tega ne zdrži.

          In še to, ne glede na to, koliko eni hvalijo/hvalite citroene, (čeprav jih na splošno jaz tudi) je moje mnenje, da je crkovanje žarnic enostavno prepogosto... Pri hiši imam dva avtomobila s H4 žarnicami, z obema delamo letno primerljivo število kilometrov, poraba žarnic v enem letu je pri Citroenu 8 kom (od tega 4 H4), pri Chevroletu pa 2 kom (1 H4). To lahko nekaj pove... Že od nekdaj pa vsak cigan svojega konja hvali, he he he.

          Comment


          • #25
           Re: žarnice crkujejo po tekočen traku!

           Hm, čudno ... na Xantii sem od 2003 do danes zamenjal 2x levo in 2x desno H1 žarnico, pa eno zadaj nad tablico. Resda delam samo okrog 15.000 km na leto ...
           Xantia - edini po nemško narejeni Citroen

           Comment


           • #26
            Re: žarnice crkujejo po tekočen traku!

            Zna biti, da je nekaj na kvaliteti žarnic... Prej sem imel Lanosa, mi je pregorela leva H4 žarnica. Grem na bencinsko, seveda kupim nekaj cenejšega. Čez 14 dni spet pregori leva. Kupim na bencinski. Tako mi je ene petkrat pregorela. Potem pa niso imeli več ''mojih'' poceni in sem kupil malo dražjo, ne vem točno firme. Mi je držala osem let, potem sem pa avto prodal. Desna je pa bila še prva noter....

            Comment


            • #27
             Re: žarnice crkujejo po tekočen traku!

             Na Xsari sem pozicijske žarnice, pa za osvetlitev registrske in notranje, zamenjal za LED. Nad tablico sem jih že dvakrat menjal, pozicijske trikrat... Crkne hudič... notranje LED še svetijo. Pozicijske so v žarometui in menda zaradi toplote crknejo. Vsaj tako so mi razložili na enem forumu.

             Comment

             Working...
             X