Announcement

Collapse
No announcement yet.

"Veliki" servis

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #61
  Re: "Veliki" servis

  Kam bi prišli če bi vsem nudili garancijo ko je le ta potekla. Nehite ga no srat. Mogoče bodo kaj naredili kar se tega tiče meni, mogoče tebi....lahko nobenemu vsem pa sigurno ne. Pa dajte se no slepit.
  Če v končni fazi zaračunavajo hladilno tekočino, vitrex, pa ga prej ti naliješ do vrha...ne men govorit da bodo potem nevem kaj popravljali brezplačno.
  lp
  Citroen kot citroen:prijtelja:

  Bojim se, da res ne bo zadnji!

  Comment


  • #62
   Re: "Veliki" servis

   Za HDI motor sta predpisana oba olja, ali ali po želji. Mimogrede Jerovšek daje notri 7000, pa mu zaupamo... Tudi sam nisem mogel verjeti, zato sem preveriv v servisni (sicer C5 motor 110 km). lp

   Comment


   • #63
    Re: "Veliki" servis

    Originally posted by Čojko New post replay

    Tega ti sigurno ne bodo naredili na pooblaščenem servisu. Pa tudi za vse ostale vgrajene dele zna biti nekajkratna razlika v kvaliteti. Lahko je razlika, lahko pa je tudi ni. Tega danes ne veš in lahko le upaš, da je vse OK. Če ti bo čez 80 Tkm vtrgalo jermene boš imel za 400 jurjev škode in nobene garancije. Ali ti bo tvoj "poštenjak" takrat tudi brezplačno poravil nastalo škodo?

    Če avto redno servisiraš na DOBREM pooblaščenem servisu, kljub nekoliko višji ceni imaš neko garancijo, saj so deli s Citroenovim znakom, kar pomeni zagotovljeno določeno kakovost. Pa tudi, če se ti bo čez par let ravno tako vtrgal zobati jermen, boš lahko po vsej verjetnosti lahko uveljavil brezplačno popravilo nastale škode.

    Jaz tudi zelo gledam na denar in postorim sam za neko stvar če se le da, vendar avto ravno zaradi tega redno vozim na pooblaščen Citroenov servis. Imam določeno garancijo. Kasko pa sem ga imel le dve leti zavarovanega in še to za tisti najbolj osnovni kasko brez dodatkov.

    Lp Čojko
    Glede servisa je tako - če imate boljši občutek, da vozite avtomobile na uradni servis dobro za vas. Napisal vam bom ene par zgodb, potem pa presodite (vse iz prakse):

    Na morju pred leti. Družina iz Škofje Loke. Imeli so 2 leti staro Seat Ibico! Po parih dneh jim je počila zajla za gas (pišem z vsakdanjimi izrazi)! Nastala je panika, kaj sedaj.... znašli so se tako, da jim je dostavil pletenico znanec, ki je šel tiste dni na morje. Potem pa bistvo - kdo bo zamenjal zajlo! Oni niso znali, potem je lastnik apartmajev nekaj poskušal pa ni šlo. Nazadnje sem menjal jaz! Pri pedalu ni bilo prostora nič in sem moral odstraniti neko električno zadevo (ne vem čemu je služila) ampak je bila na konektorjih! Skratka malo več dela. Potem sem uspešno zamenjal zajlo in vse je delovalo brezhibno. Po končanem delu so se mi zahvalili in avto zapeljali v garažo, kjer je bil parkiran do konca dopusta. Po parih dneh smo se pogovarjali in vprašam zakaj se ne vozijo z avtom. Potem pa šok - zato, ker sem posegal v avto jaz laik, bodo šli z avtom domov in takoj na prvi uradni servis, da ga pregledajo, če je vse OK! Jaz se sicer nisem sekiral, ker vem, da sem zadevo naredil 120%! Če pa hočete imeti dober, boljši občutek, potem ga drago plačujte sem si mislil.....skratka smo takšni in drugačni!

    Glede rezervnih delov! Globalizacija v avtomobilski industriji je privedla do tega, da proizvajalci sestavnih delov delajo po sledečem principu: Danes delajo original dele za Citroen ali katero koli drugo poznano znamko. Ko pokrijejo ta naročila delajo rezervne dele pod svojo blagovno znamko in nato še pod kakšno ŽNJ! Ampak produkti so isti, končne cene pa čisto drugačne. Pač tako je. Če kupiš rezervni del od renomiranega proizvajalca je zato iste kakovosti, kot tisti isti samo pakiran za Citroena! To se dogaja v vsej industriji. Ero v Kranju menja samo barve, nalepke in napise na ročnem orodju! Tako pač je......

    Jaz avto servisiram sam! To pomeni menjava olja, motor, zvore, filtrov, zavornih ploščic, izpušni sistem! Do sedaj s tem nisem imel težave. Veliki servis mi naredi mehanik in mi napiše račun! (eno leto garancije na opravljeno storitev imaš in pika)! Poznam prijatelja, ki mu je Past v enem letu dvakrat shodil in ni bilo majhnih škod - prvič 400 naslednjič pa še več! Avto mu je servisiral uradni servis v Kranju! Ne bom pisal kateri ampak sklepate lahko sami,,,, Če kdo misli, da zato ne bo imel okvare se moti....ni garancije in je ne bo. Pač takšno je moje mnenje in izkušnje.

    Vsak išče cenejšo opcijo - pri tem pa lahko profitiramo ali pa ne! Nikoli ne veš, kaj te čaka v naslednjem trenutku in to daje čar našemu življenju - ali je ta čar prijeten ali moreč pa tako spoznamo takrat, ko nas doleti!

    Pa še to - pri zavorah nikoli ne varčujem, diski, zavorne ploščice - raje plačam več kot premalo! Včasih rabiš tudi centimetre, da se izide pa par jurjev sem al tja!

    LP Marko
    Last edited by drmare; 17th December 2006, 09:56.

    Comment


    • #64
     Re: "Veliki" servis

     [Pa še to - pri zavorah nikoli ne varčujem, diski, zavorne ploščice - raje plačam več kot premalo! Včasih rabiš tudi centimetre, da se izide pa par jurjev sem al tja!]

     Jaz pa še rajši plačam manj za boljše.
     Zavorne ploščice Sinter. Svetska klasa. Ugodna cena in po moje šiša vse originalne ploščice (obloge). Edine obloge na svetu, ki imajo odličen učinek tudi pri žarečem disku.
     http://www.sinter.si/slo/p_zp_avtomobili.asp

     Prav tako za olja pogledam kakšno specifikacijo zahteva tovarna in nato kupim ponavad (sic!) najcenejše olje, ki ustreza avtomobilu in tej zahtevi. Niso samo Total olja na tem svetu.

     drmare: Odlično si napisal tretji odstavek tvojega prostega spisa. Se strinjam popolnoma in to treba vedeti in se malo pozanimati o izvoru, da prideš do originalnega originala in prvega dilerja (in ne zadnjega pooblaščenega), kjer so cene ohoho nižje.
     Nulla tenaci invia est via!

     Comment


     • #65
      Re: "Veliki" servis

      Originally posted by Milan New post replay
      Prav tako za olja pogledam kakšno specifikacijo zahteva tovarna in nato kupim ponavad (sic!) najcenejše olje, ki ustreza avtomobilu in tej zahtevi. Niso samo Total olja na tem svetu.
      Glede olja.... še ena iz prakse! Moj tast je kupil novega Clia leta 95, motor 1,4! Avto je nenormalno kuril olje (elf), na servisu so rekli, da je vse ok! Šlo je pa liter na 1500 km! Pač Reno predpisuje elf - a! Tako je šlo ene par let - stanje nič boljše, potem sem mu predlagal naj zamenja olje! Predlagal sem mu Castrol TXT polsintetiko! Njegovih težav je bilo konec.... strinjam se s tabo, da ni važno, kaj proizvajalec predpisuje, važno je, da je zagotovljen določen nivo kvalitete. Pri oljih in priporočilih je pač tako, da ima Total na račun Citroena toliko kupcev (isto velja za druge naveze). Pač potrošniki pa to jemljejo za sveto (vsaj doberšen del)! V katerega boga verjamemo je pa odvisno od naše razgledanosti in znanja....


      LP Mare

      Comment


      • #66
       Re: "Veliki" servis

       Bravo DRMARE...sem istega mnenja. Žal je danes še vedno preveč naivnežev kateri verjamejo, da bodo deležni boljšega servisa, če bodo več plačali.

       Kar se tiče globalizacije....če se ne motim je PIK nekaj časa šival za HUGO BOSS...seveda po znamko HUGO BOSS. Vendar je še vseeno HB kvalitenejši kot PIK....bi eni rekli........hahaha.
       Kot majhen sem vedno želel voziti TDI....sedaj sem zrastel :a8s1g:

       Comment


       • #67
        Re: "Veliki" servis

        Andrej, se strinjam. In še nekaj: tak servis stane v Nemčiji 850 EUR!
        Biodizel je zakon!:c:

        Comment


        • #68
         Re: "Veliki" servis

         Pozdravljen.
         Vozim pikasoja 2002 letnik 1.8 16v in imam 120.000 km. nekaj sem bral na forumu glede mnenja o velikem servisu pri pooblaščencu ali privat s preverjenjim mehanikom. zanima me vaše mnenje. imam kolega mehanika, ki že dolga leta šraufa italjanje. bi mu lahko zaupal, da se sama lotima pikasoja? na kaj morava biti pozorna?

         sem iz lj.

         uros z.

         Comment


         • #69
          Re: "Veliki" servis

          Glede na to da tvojega kolega jaz ne poznam ti težko povem oz. jaz sodim o tem, ali lahko ti tvoj avto zaupaš njegovim rokam in njegovemu znanju ali ne...

          Comment


          • #70
           Re: "Veliki" servis

           hahaha
           mbostjan:
           a misliš, da je bil tvoj post sploh smiselno napisat in čas zapravit zanj, uros21 pa itak nič ni pridobil s tvojo "pametno" pripombo

           UROS21:
           Jaz bi rekel takole: a se tebi ta kolega zdi pedantna oseba? A imata vse potrebne informacije, ki se tičejo dotičnega avtomobila? Bosta uporabila kvalitetne dele (originalne ali pa neoriginalne)?
           Če so odgovori pritrdilni, potem kar pogumno!

           Comment


           • #71
            Re: "Veliki" servis

            Originally posted by pehorunkl New post replay
            hahaha
            Jaz bi rekel takole: a se tebi ta kolega zdi pedantna oseba?
            Jaz mu zaupam in mislim, da se bom odločil zanj!
            Originally posted by pehorunkl New post replay
            A imata vse potrebne informacije, ki se tičejo dotičnega avtomobila? Bosta uporabila kvalitetne dele (originalne ali pa neoriginalne)?
            Vseh potrebnih info "še" nimam, zato se javljam v ta forum, da vidim, na kaj moramo biti še posebej pozorni. Mogoče se najde kak tak post ali nasvet, kot ga daje Čojko za menjavo polaritete zvočnikov, ali pa npr. menjavo žarnic klime,... Zato se javljam in prosim pomoč, in sicer preko foruma in nekaj ZS. Če je kak majster iz Lj in ima kaj časa, ga z veseljem častim z pivom za kak konkreten nasvet ali pomoč. Manjši servis smo že naredili, ni bilo panike. sam je vedno kako vprašanje odprto. takrat npr. nismo najdli vijaka za kontrolo olja v menjalniku...

            Originally posted by pehorunkl New post replay
            Bosta uporabila kvalitetne dele (originalne ali pa neoriginalne)?
            Rezervne dele bom vzel dovolj kakovostne.

            lp, uros

            PS: še vedno obstaja alternativa, da naredim kombiniran servis. olje in filtre zamenjam sam, za jermene in ostalo pa peljem pooblaščencu... ampak bom zahteval svojo prisotnost.

            Comment


            • #72
             Re: "Veliki" servis

             Pozdravljeni.
             včeraj obiskal dva servisa v lj. Novak bi naredil cel servis za ca (6 ur*24 eur/h + material ca 200-250 eur), dolinar pa za ca 300 eur (all inclusive).
             a nihče me ne pusti, da bi bil prisoten pri menjavi. češ, da imajo gužvo in da je premalo prostora, da predolgo traja,... Kako pa ste jih vi prepričali, da ste lahko zraven?

             bom še poklical v grosuplje in trobca.

             lp, uros z.

             Comment


             • #73
              Re: "Veliki" servis

              Ja mogoče se bojijo da se bodo insajdrke informacije o tem pojavile na forumih in bo potem vse vsak sam delal , mogoče te zato ne pustijo zrave, in so ostali zamolčali da uprablajo forume in potem vse poslikajo in napišejo gor..

              se hecam
              Citroen Bilten Forum
              https://www.citroenbilten.com/
              Gostovanje Domene Internet
              https://www.bilten.net/
              Mobing v Sloveniji
              https://www.mobbing.si/
              Družinski portal
              https://www.drobnic.com/
              https://www.drobnic.info/

              Comment


              • #74
               Re: "Veliki" servis

               Mogoče...
               jaz jim verjamem, da raje sami delajo. potem jim nihče ne teži, ne sprašuje, vohlja, lahko delajo malo bolj na silo,... Sam ok, če bi rekli, da tega iz izkušenj nočejo. Ampak, da lažejo o gužvi, predolgem servisu...

               Bomo videli, kako se ostali odzivajo...

               lp, uros

               PS: sam sem pa 100% navdušen nad forumom. pozitiven duh in korekten odnos sta res super.

               Comment


               • #75
                Re: "Veliki" servis

                Hudiča , če me na servisu ne pustijo zijala zraven past, me tam pač NI. Moram biti zraven, da vidim če so mi res zamenjali kar bo plačano in nič drugega.
                Ha se pa res nisem spomnil da bi zraven vse še slikal ali pa posnel s kamero ............. in prilimal film na forum. Mal heca mora bit!!

                Comment

                Working...
                X