Announcement

Collapse
No announcement yet.

"Veliki" servis

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Jerry
  replied
  Re: "Veliki" servis

  Men mehanik pove katere firme deli so v redu. Kje pa piše da ne morejo originalni deli imeti napake ali podobnega. Jeb*t ga. Se dogaja. Še čisto novi avti crkujejo kam bi prišli če stari ne bi.

  Leave a comment:


 • Žare
  replied
  Re: "Veliki" servis

  Očitno nisva bila na zvezi, ko sem pisal prejšnje sporočilo.
  Tako kot sem rekel, šele po razdrtju motorja , smo videli v ćem je "problem"
  originalnih delov in "pooblaščenih servisov".

  Leave a comment:


 • Žare
  replied
  Re: "Veliki" servis

  Kaj je bilo narobe?
  Pihnilo mi je tesnilo glave motorja.
  Po pregledu drobovja motorja, so me na servisu vprašali, če sem kadarkoli menjal tesilo glave, pa sem jih začudeno gledal (saj veš bik in nova vrata).
  Povedali so mi, da je bilo tesnilo glave neoriginalno, da je bil zobati jermen neoriginalen, itd.
  Kadrkoli sem peljal avto na servis k Koletniku(MB), so mi ponudili navzočnost, kar sem z veseljem sprejel.
  Serviser mi je vedno razložil, kaj je naredil in kaj je za kaj pomembno, tako, da sem imel kar dober občutek, saj sem po poklicu strojnik in mi nazorna predstavitev veliko pomeni.
  Imam pa veliko vozniških izkušenj, saj imam za sabo precej km.
  Moram povedati, da se še nisem kaj dosti vkjlučeval v razprave v forumih, sem pa opazil, da bi lahko marsikomu dal dober nasvet.

  LP

  Leave a comment:


 • Jerry
  replied
  Re: "Veliki" servis

  Kako to misliš da se je čez 50k km izkazalo da to ni bilo to? V končni fazi kaj si pa ti delal tistih 50k km. Kaj vse se lahko zgodi z avtom po 50k km.

  Leave a comment:


 • hadei
  replied
  Re: "Veliki" servis

  In kaj je bilo narobe?!

  Leave a comment:


 • Žare
  replied
  Re: "Veliki" servis

  Ja fantje, če lahko dodam svoje mnenje o pooblaščenih servisih, bi rad povedal, da
  če že ne stojiš in svetiš zraven pri servisu, je tisti žig malo vreden.
  jaz sem prodajal Renault Scenic z vsemi žigi in z računi servisov, pa se je kupec kljub temu obotavljal.
  Kupil sem pa ta isti avto od pooblaščenega servisa v Ormožu, z vsemi zagotovili, da je avto oh in sploh, pa se je čez 50.000 km izkazalo to ni bilo res.

  Lep pozdrav
  Last edited by Žare; 15th December 2006, 18:50.

  Leave a comment:


 • hadei
  replied
  Re: "Veliki" servis

  Bravo care....razumno razmišljaš. Tako kot jaz :biggrin:.
  Poleg tega si navedel nekaj dejstev kdaj in zakaj opravit servis na pooblaščenem servisu. Se popolnoma strinjam s tabo glede zakompliciranih zadev, katere BI NAJ poznali na pooblaščenih servisih saj imajo načrte.

  :c:...Milan.

  Leave a comment:


 • Milan48
  replied
  Re: "Veliki" servis

  Prav je, da se varčno dela z denarjem.
  Prav je, da gledamo pod prste mehanikom.
  Prav je, da smo informirani o vrsti in kvaliteti rezervnih delov. Eden je dobro napisal kako nabijajo cene. Skoraj vsi filtri v avtih svetovnih znamk so slovenski (Donitovi). En kup delov je Boschevih (in ni treba, da plačamo isti del še enkrat dražje, če je z logom avt. proizvajalca). V Nemčiji so celo pričeli z akcijo, ki bo uzakonila, da je tak del enakovreden tistemu z nalepko avt. tovarne. Tudi renovirani deli imajo pri vgradnji na pooblaščenem isto garancijo, kakor novi. Pri nepooblaščenem malo težje.
  Pooblaščeni je ponavadi dober za zaguljene zadeve (kjer so potrebni natančnejši načrti elektonike in elektrike, specialno orodje in znanje, ipd.), pa še to ne vedno.
  (Normalne servise in vsa normalna opravila običajno itak naredim sam.)
  Tukaj ni govora o vaških, kakor v enih debatah prej.
  Naj živi zdrava konkurenca!

  Leave a comment:


 • hadei
  replied
  Re: "Veliki" servis

  XMOVC...tvoja usta so tudi kot rit. Samo sranje prihaja iz njih.
  ANDREJ ima popolnoma prav, da je drugače, če kupuješ avto kjer so žigi registriranega servisa (pooblaščen ali nepooblaščen) in priloženi računi servisne hiše katero lahko pokličeš in vprašaš kako je z avtom.

  Po tvojem moram počakat ali celo predlagat SOSEDU, da kupi takšen avto, da ga bom jaz potem želel kupiti od njega.....HAHAHA.
  Ali pa, da vedno kupim nov avto.....pa ja.
  Last edited by hadei; 15th December 2006, 13:54.

  Leave a comment:


 • xmovc
  replied
  Re: "Veliki" servis

  Kaj ti pa pomaga servisna, če so noter npr. štempeljni od AH Kranj? Bolje, da je sploh ne vidim ;) Ali pa pravljice o uvoženem avtu na lizing iz Italije, ki je bil oh in sploh servisiran tam okrog Neaplja. Poznam nekega strica, ki je šel za kakšen dan na hladno ko so ga dobili s polnim kovčkom bianco servisnih knjig in "originalnih" štempiljk. Še najbolj mu je bilo žal kovčka, ki so mu ga zaplenili.

  Nateg je lahko s servisno ali brez, z računi ali brez. Edino kar šteje je, da kupiš poznan avto npr. od soseda ali da si sam maher oz. imaš kolega maherja, ki ve kaj gleda.

  Svoje čase je obstajal neki Bašar v Kranju, kamor je (pred)prejšnji lastnik (prejšnji sem sedaj jaz) redno vozil XMa. Kljub temu, da je bil avto res fenomenalno ohranjen, pa se je izkazalo, da je tale Bašar menjal zgolj svečke in olje in je kljub njegovemu zagotovilu da gre za super truper avto pozabil pomenjati par malenkosti, ki so v končni fazi nanesle kakih 400k SIT preden je bil avto spodobno vozen.

  Je pa res po dosedanjih izkušnjah s citroenovimi servisi, Jerovšek edini, ki ima pošten odnos in ve kaj dela. Zato si se tudi lahko zanesel na njegova zagotovila.

  Avto se pa noben rabljen ne proda več kar tako, pa jih ima zagotovo polovica servisne knjige. To preprosto ni več argument za prodajo. Na Avtodelti v LJ si npr. pod servisno knjigo predstavljajo en in edini račun za popravilo pri 200k km, čeprav jih ima avto na števcu 130k.

  Leave a comment:


 • Andrej
  replied
  Re: "Veliki" servis

  Ja mogoče ste res ljudje malo naivni glede vsega tega.

  Na internetu sem opazil C5 3.0 V6 ki se je prodaljal (Moj sedaj). Normalno sem prosil Petra (XM), da ga je šel pregledat. Avto je bil servisiran pri jerovšku. (servisna knjiga), pokličem jerovšku seveda mi je iz glave napumpal kaj je bilo z avtom kako pa kaj. Nič posebnega servisiran redno ter rihtan v pravem pomenu besede. V Servisni knjžici so vsi štempli tudi sedaj novi od Avto Citiy-a. Servisna knjiga je res mogoče malo tak tak ampak z računi pa je malo drugače. Če bom kdaj prodajal mojo zverino lahko grem do citiya kjer mi izpišejo vse kaj so delali na mojem avtu ker je zavedeno... To je to. Če nebi mel servisne pa kake finte bi še danes tam stal. Tile naši avti se ne prodaj kr tako, če pa je še sumljiv pol pa je še slabše...

  Saj ko se boste enkrat napizdili boste malo drugače gledali. Moj kolega se je vredi nasral pa je to šola za vse nas ki ga poznamo.

  Leave a comment:


 • xmovc
  replied
  Re: "Veliki" servis

  Originally posted by jolbe New post replay
  Nimam nobenega problema in sem napisal da je lepo da si prišel poceni skozi.
  Zapičil sem se samo v tvoj ''žig v servisno knjigo'' ki v tem primeru ne pomeni nič.
  "Original" žig v servisni ti pa prinese najmanj 20% več pri prodaji avta. Dej ne seri, servisne knjige so samo še za rit brisat uporabne.

  Leave a comment:


 • Andrej
  replied
  Re: "Veliki" servis

  No vidiš...
  Last edited by Andrej; 14th December 2006, 23:20.

  Leave a comment:


 • hadei
  replied
  Re: "Veliki" servis

  :scratchchin:...hhmm...malo zahajamo iz teme ampak...

  Kar sem želel s tem postom je pač to, da je občutna razlika, če servis opravim na pooblaščenem servisu s originalnimi deli, kot na nepooblaščenem servisu z "nahbau" deli. To je vsota, ki presega nekaj bankovcev po 10.000,00 SIT.

  Dokler bom imel takšnega serviserja kot ga imam trenutno, NE BOM nikdar opravil servisa drugje, še posebej ne na pooblaščenem servisu.

  Za ta denar, ki sem ga "prišparal" imam plačana skoraj 2 naslednja normalna servisa. Eee...to pa ni kar tako...vsaj za mene ne.

  Leave a comment:


 • mukotrpni
  replied
  Re: "Veliki" servis

  Varijanta na servisu.Delo v računalnik+ 1 ura dela za pooblaščen servis na račun ,razlika pa na roko po drugi tarifi

  Leave a comment:

Working...
X