Announcement

Collapse
No announcement yet.

Citroen DS wild rubis

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Citroen DS wild rubis

  Nenavadno ime Wild Rubis, ki zveni nekoliko divje in romantično hkrati, je Citroen namenil svojemu najnovejšemu konceptu, ki naznanja peti model linije DS. Kot smo napovedali na podlagi prvih utrinkov, gre za prestižni SUV in pričakovati je bilo odlično oblikovalsko delo, ki je postalo samoumevno za vozila z oznako DS. Nismo se motili! Citroen močno cilja na Kitajsko, kar je pokazal z nedavno otvoritvijo salona DS World in sedaj potrdil z vnovično prvo predstavitvijo (po konceptu Numero 9) v Šanghaju.

  DS wild rubis je 4,7 metra dolg, kar 1,95 metra širok ter (le) 1,59 metra visok elegentno-športen SUV, ki so ga posadili na dolgo, 2,9-metrsko medosno razdaljo, ter mu tako omogočili kratke previse in kompakten videz. K slednjemu prispevajo tudi 21 palčna kolesa, s pnevmatikami 255/40 R21. DS wild rubis nadaljuje z oblikovnimi smernicami, ki jih je uvedel prej omenjeni Numero 9. Sprednji del zaznamuje orjaška maska, z velikim znakom DS. Kromirana obroba maske se prepleta z žarometoma, ki imata specifičen »podpis« dnevnih luči in po tri gibljive svetilne module, ki jih obkrožajo smerni kazalci na spodnjem delu in svetlobni izraz v obliki diapazona na robu. Čeprav je DS wild rubis že na prvi pogled videti odločen in čvrst, hkrati izraža značilno prefinjenost oblikovanja vozil DS. Od prednjega dela proti zadku so oblikovalci ponovno zarisali značilno DS-ovo linijo, ki se spelje nad prednjima blatnikoma vse do zadnjih luči. Spodnji del boka izraža masivnost zaradi izrazito velike »gube« nad pragovi. Fin poudarek ji prispevata svojeglavo oblikovani kromirani letvici. Medtem, ko je sama blika bočnih stekel dokaj »normalna«, za posebnost bokov poskrbita še kromirani strešni letvi, ki se ob C-stebričku spustita do bokov in izgubita proti zadku. Tam pogled ponovno pritegnejo vpadljive luči, z močno kromirano obrobo ter fino dodelanimi svetilnimi elementi, ki spominjajo na logotip DS ter ustvarjajo vtis globine. Kiparsko izklesane linije zadka na spodnjem delu zaključita dve veliki izpušni cevi, na vrhu pa zajeten strešni spojler. Modeli linije DS so nas razvadili s številnimi dodelanimi detajli, kakršne le redko vidimo pri drugih znamkah. Ne le pogled na celotno karoserijo pač pa tudi bližnji pregled platišč razkrije bogastvo domišljije in občutka DS-ovih oblikovalcev. V platišča je prefinjeno graviran znak DS, ki se iz močne teksture proti sredini platišča nežno porazgubi. Tudi na stranskem delu zadnjih luči najdemo podoben relief iz katerega izstopa logotip DS v rubinasto rdeči barvi. Odtenek rubina zaznamuje tudi karoserijsko barvo, ki se spreminja glede na jakost svetlobe in bolj ali pa manj poudari ostrino linij.
  Oblikovalci DS wild rubis so ostali zvesti linijam koncepta DS Numero 9 in tudi tokrat zasnovali estetsko obliko DS wild rubis koncept je zasnovan kot polni vtični hibrid (Plug-in). Vse njegove skrivnosti še niso razgrnjene, dejstvo pa je, da so ga oblikovali v Parizu in z njim izrazito snubijo Kitajce. A tudi evropski kupci se tako estetskih SUV-jev ne bi branili.

  Aleksander Praper
  Citroen je za koncept pripravil tudi vrhunsko estetski video ter fotografije, posnete na gradu Cheval Blanc (Beli konj), enem najbolj prestižnih vinogradniških posestev v Saint-Emilionu, in na impresivnih in divjih cestah departmaja Tarn, blizu spektakularnega mostu Millau.

  vir avtovizija video je v naši videoteki


  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X