Announcement

Collapse
No announcement yet.

Citroën DS5

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Citroën DS5

  CITROËN DS5 WORLD REVEAL IN SHANGHAI

  Citroën will reveal the third opus in its DS distinctive line on 18 April. And because an outstanding event deserves an outstanding venue, the brand has chosen to unveil the Citroën DS5, the manifestation of its finest expertise, in the city of Shanghai.

  A daring and sculptural creation, the DS5 perfectly expresses the DS spirit, namely bold choices on styling, architecture, sensations and refinement, while implementing the best in Citroën technology.

  The presentation of this outstanding vehicle will be broadcast live on 18 April at 10.30 am Paris time on Citroën’s Facebook page (www.facebook.com/Citroen). It will be on show from 19 April in Hall 6 of the Shanghai International Motor Show.

  Photos and videos available from 18 April 2011 at 11 am at:
  www.citroencommunication-extranet.com
  ID (MAJ): SHANGHAI2011
  PASSWORD (MAJ): SHANGHAI


  The Citroën brand
  A dynamic and creative brand, Citroën launched its distinctive DS line in 2010. The DS3, the first model, will be followed this year by the DS4 and DS5. Building on more than 90 years of Créative Technologie, Citroën markets a range including two full-electric cars, vehicles equipped with e-HDi micro-hybrid technology, and – soon – a full hybrid, HYbrid4.
  The Marque is also innovating in services and enhancing mobility with the Citroën Multicity offering. Citroën has 10,000 customer contact points, 11,500 employees and presence in 80 countries. It sold 1,460,000 vehicles in
  2010.
  live_citroen_ds5 - Kopija.jpg
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/

 • #2
  Re: Citroën DS5

  Bo tudi Citroën DS5 uspešnica?
  vir: avtomagazin


  Pri Citroënu pravijo, da je njihov mali DS3, s katerim so začeli obujati legendarno ime DS, presegel pričakovanja vseh, ki pri francoski tovarni uradno snujejo prodajne načrte. Novi DS4, ki se bo kmalu začel prodajati tudi na slovenskem trgu, naj bi uspeh ponovil.

  Zgodba novodobnih DS-ov pa se je pri Citroënu šele začela, saj so vohuni na zimskih testiranjih ujeli že tretjega DS-a.

  Francozi bodo novinca predstavili na jesenskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, ko se bo DS5 pokazal brez maske. Oblika daje slutiti, da so pri Citroënu pripravili mešanico enoprostorca, mehkega terenca in limuzine, križanca torej. Viden je zelo širok A-stebriček, ki ima po vzoru Picassov v sredi šipo, kar omogoča dobro preglednost. Zadek bo kombilimuzinski, kar pomeni veliko prostora za prtljago, dolga medosna razdalja – DS5 bo večji avtomobil kot DS4 – pa obljublja tudi veliko prostora za kolena potnikov, katerih glave bi po videnem tudi morale imeti prostora v izobilju.

  Po osnovni obliki je zamaskirani prototip novega DS5 precej podoben pred slabimi šestimi leti predstavljenemu konceptu C-SportLongue. DS5 bo imel luksuzno notranjost, saj hoče konkurirati BMW-jem in Audijem, ter drzno zunanjo obliko, ki bo že na daleč sporočala ekskluzivnost. DS5 bo stavil na odlično zvočno izoliranost ter zagotavljal visoko stopnjo udobja.

  Pod motornim pokrovom bodo bencinski in dizelski motorji, pogon bo speljan na prednji kolesi, obstajala pa bo tudi štirikolesno gnana različica, natančneje hibrid z dizelskim motorjem, ki bo poganjal prednji kolesi, in z elektromotorjem, ki bo imel nalogo poganjati zadnji kolesni par. Pričakujemo varčevalno tehniko start-stop, majhne vrednosti izpusta škodljivih plinov in majhno porabo goriva. DS5 je zasnovan na enaki platformi kot Peugeot 508.


  CITROËN DS5: DRZNO PRESENEČENJE, VEČNA ZAPELJIVOST

  Povzetek

  CITROËN, znamka z bogatimi 90-letnimi izkušnjami na področju inovacij, je z razvojem nove linije proizvodov razširila svojo ponudbo, ki dopolnjuje glavni izbor vozil. To je linija DS. Ta linija vozil, ki jo zdaj sestavljata CITROËN DS3 in DS4, je namenjena strankam, ki iščejo radikalna in afirmirana vozila. Strankam, ki iščejo odločno sodoben pristop na področju Premium vozil.

  CITROËN DS5, ki bo prišel v prodajo konec leta 2011, predstavlja novo etapo v razvoju linije DS. Je inovativno in vizionarsko vozilo, popolnoma v skladu s sloganom znamke CREATIVE TECHNOLOGIE, ki ponuja še bolj neobičajne rešitve na področju stila, zgradbe, občutkov, ki jih vzbuja in prefinjenosti. CITROËN DS5 pomeni užitek v vožnji izjemnega avtomobila, vendar je tudi očiten in sodoben izraz statusa. CITROËN DS5, izvirna stvaritev in prava tehnološka inovacija, preseneča in zapeljuje:

  - s svojim stilom: CITROËN DS5 je izjemno vozilo. Drzen zaradi svoje zgradbe, ki se zgleduje po svojem stilu in z aerodinamično obliko, ki izraža najboljše znanje in izkušnje znamke Citroën. Presenetljiv, očarljiv in zapeljiv Citroën DS5 preprosto privlači.

  - s svojo zasnovo: predmet užitka, Citroën DS5 razpolaga z edinstveno zgradbo, ki omogoča prekoračitev običajnih kompromisov in združitev užitka v vožnji in dobrega počutja za vse. Uporablja tudi najboljšo CITROËNOVO tehnologijo, kot je elektronski nadzor pogona, opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu prek video sistema in samodejno preklapljanje dolgih luči glede na promet v okolici. CITROËN DS5 bo prvo vozilo znamke Citroën, ki bo opremljeno z dizelsko tehnologijo popolnega hibrida Hybrid4 in bo obenem ponujalo zmogljivost (200 konjskih moči, 4-kolesni pogon), nove občutke v vožnji (vožnja na električni pogon po mestu, funkcija za povečanje moči ob pospeševanju) ter emisijo CO2, znižano na 99 g/km.
  - s svojim značajem: spodbujevalec domišljije, CITROËN DS5 z voznikovim mestom, ki je zasnovano v duhu prave pilotske kabine, projicira svoje potnike v edinstveno izkušnjo vožnje: Resničnost in sanje se prepletata. Vsi v vozilu so povabljeni k doživljanju svoje lastne zgodbe.

  Linija DS, ki jo sestavljajo vozila CITROËN DS3, DS4 in odslej še DS5, se proizvaja v Franciji in prodaja v Evropi. Kot mednarodna znamka, bo CITROËN to novo linijo Premium vozil prodajal tudi na mednarodni ravni, zlasti na Kitajskem od leta 2012 dalje.


  LINIJA DS: UŽITEK IN ZAPELJIVOST


  DEDIŠČINA: DUH, KI OBLIKUJE PRIHODNOST

  DS. Dve črki, ki močno spominjata na dediščino znamke Citroën in ju je nosil za tisti čas revolucionaren avtomobil. Dve črki, ki izražata ustvarjalnost, zahtevnost in drznost. DS, kot simbol inovacije, strokovnega znanja, stila in tehnologije, izraža nov način razmišljanja o prihodnosti avtomobila. Prihodnost, ki jo navdihuje dediščina znamke, ki ima v svojih genih zapisano inovativnost in imenitnost.

  LINIJA DS: NOV PRISTOP NA PODROČJU PREMIUM VOZIL

  CITROËN, znamka z bogatimi 90-letnimi izkušnjami na področju inovacij, je razširila svojo ponudbo vozil na nova področja in je razvila novo linijo Premium vozil, ki dopolnjuje glavni izbor vozil. Linija DS.

  Tako kot svet, se spreminjajo tudi potrebe. Temu ustrezno se mora prilagajati tudi avtomobilska ponudba, ki mora poskrbeti za različne rešitve. Ena od teh je linija DS. Ponuja proizvode z bolj radikalno izbiro za voznike, ki iščejo neobičajne rešitve na področju stila, zgradbe, občutkov, ki jih vzbujajo in prefinjenosti, z enim samim ciljem: to je presenečati in zapeljevati.

  Danes stranke dejansko iščejo vozila, ki omogočajo doživljanje presenetljivih avtomobilskih izkušenj, z očitno željo, da pokažejo svojo drugačnost. Edinstvena in razpoznavna vozila, ki ne kopirajo ustaljenih norm, ki veljajo za vozila visokega razreda. Sodoben pristop na področju premium vozi.l

  Linija vozil, ki jo danes sestavljajo vozila CITROËN DS3, DS4 in DS5, se ponaša z neobičajno zasnovo z edinstvenim in prepoznavnim stilom, ki razburka domišljijo in čustva, s kakovostnim videzom in izjemno končno obdelavo, s povsem novimi občutki v vožnji ter s pravimi funkcijami za vsakodnevno uporabo, zahvaljujoč inventivni zasnovi, ki poskrbi za dobro počutje vseh v vozilu. Drznost, zahtevnost, ustvarjalnost in najboljša tehnologija. Pravi CITROËNI.


  CITROËN DS5: DRZNO PRESENEČENJE, VEČNA ZAPELJIVOST

  Presenetljiv in zapeljiv CITROËN DS5 z edinstvenim značajem je popolnoma v skladu s Citroënovim sloganom kreativne tehnologije CREATIVE TECHNOLOGIE. Predstavlja nov korak v razvoju linije DS, ki želi osvojiti nova področja.

  Inovativen in vizionarski CITROËN DS5 se ponaša s svojo različnostjo in svojim statusom izjemnega avtomobila. Predmet užitka, ki vsakomur vzbuja močne občutke in domišljijo: avtomobil, ki vsako vožnjo spremeni v enkratno potovalno doživetje.


  ENKRATNA STVARITEV

  Aerodinamična skulptura, ki preprosto privlači

  CITROËN DS5 je bil deležen čarobnega in drznega vira navdiha: to je konceptno vozilo CITROËN
  C-SportLounge. Njegov cilj: narediti še korak naprej ... in se uvrstiti v prodajni izbor vozil.

  CITROËN DS5 preseneča. Preseneča s svojim stilom kot tudi z edinstvenimi razmerji ter z lahko prepoznavno obliko karoserije. Neobičajna oblika karoserije, ki spominja na karavansko izvedenko in jo prežema duh vozila za dolga potovanja.

  Edinstvena in drzna stvaritev CITROËN DS5 se zdi kot prava umetniška aerodinamična skulptura s tekočimi in napetimi linijami, ki že na prvi pogled obljubljajo dinamične občutke.

  Velika odprtina za dovod zraka, široka kromirana okrasna maska, v katero je vgrajena dvojna puščica, znak linije DS, nameščen nad okrasno masko in ostri pogled, ki ga poudarja svetlobni izraz z led diodami, kaže na odločen značajski prednji del in pripadnost liniji DS.

  Izklesani boki pritegnejo pogled in prispevajo k poigravanju sence in svetlobe. Svetloba, ki odseva prek ostre kromirane konice žarometa vse do prednjih stekel. Senca zaradi izbočenega dela zadnjega blatnika, ki je posebnost vozil linije DS.

  Pogled na zadnji del vozila še bolj poudarja dobro lego vozila CITROËN DS5 na cesti. Trdno stoječ na svojih zelo širokih kolotekih, z dvema izhodoma izpušne cevi, vgrajenima v zadnji odbijač in 6 svetlobnimi vodniki, ki dajejo zadnjemu delu prav poseben svetlobni pečat.

  S svojim ostrim pogledom je zelo očarljiv. S svojimi prefinjenimi detajli je neverjetno zapeljiv. S svojo drzno obliko karoserije je definitivno presenetljiv. CITROËN DS5 preprosto privlači.


  Potniški prostor z imenitnim značajem

  V notranjosti CITROËN DS5 s posebnim potniškim prostorom ponovno dokazuje svojo različnost, ki se v celoti sklada z zunanjim stilom.
  Prostor za voznika je bil res zasnovan okoli voznika. Položaj pri sedenju je kombinacija drže pri kupeju in vozilu za dolga potovanja: bolj navpično nameščen volan s širokim priravnanim delom, privzdignjen pod in široka osrednja konzola s prestavno ročico, ki je neposredno na dosegu roke.

  Predvsem pa je CITROËN DS5 deležen najboljšega znanja in izkušenj, ki jih ima znamka Citroën na področju kakovosti in prefinjenosti. Prav posebna skrb je bila namenjena vsaki podrobnosti. Izvirni materiali, kot so usnje Club (gladko anilinsko usnje) in kovina, ekskluzivne izvedbe, kot so sedeži v izvedbi Bracelet, ki so pravi prepoznavni znak linije DS, ki je edinstvena na trgu.

  CITROËN DS5 je izjemno, sofisticirano in rafinirano vozilo … za intenzivnejši vsakdan.
  PREKORAČITEV KOMPROMISOV

  CITROËN DS5 je izjemno vozilo. Toda najprej je to nestandardni avtomobil z originalno zasnovo, ki omogoča prekoračitev običajnih kompromisov med užitkom v vožnji in dobrim počutjem za vse. Tvegano dejanje za neizprosen rezultat.

  Originalna zgradba

  Vozniki želijo vse bolj povezati avtomobilske užitke z vsakdanjim življenjem brez odrekanja in brez kompromisov. Združitev užitka v vožnji in dobrega počutja, estetike in funkcionalnosti, zmogljivosti in varčnosti: to usklajevanje je prava umetnost.
  S svojo inteligentno zasnovo odpira CITROËN DS5 nove razsežnosti. Njegova zgradba je edinstvena:
  - elegantna in kompaktna oblika karoserije (z dolžino 4,52 m in širino 1,85 m) in zgradba voznikovega mesta, ki je na ravni kupeja za dolga potovanja
  - velik prtljažni prostor (do 465 litrov po normi VDA), ki spominja na tistega pri karavanskih izvedenkah
  - vrh tega pa še 5 udobnih sedežev, 4 vrata ter dostopnost in prilagodljivost, ki je primerljiva z limuzinskimi izvedenkami

  To je vsekakor edinstven avtomobil.

  Tehnologija za dobro počutje

  CITROËN DS5 uporablja najboljšo tehnologijo, ki skrbi za dobro počutje vseh potnikov: užitek, prijetna vožnja in seveda tudi varnost in brezskrbnost.
  Za zagotovitev stabilne in učinkovite lege na cesti je opremljen še s Citroënovo inovacijo: elektronski nadzor pogona, ki je povezan sistemom za nadzor stabilnosti ESP. Ponuja tudi storitev CITROËN eTouch, ki omogoča stalno povezavo, ne glede na okoliščine. Zavarovan sistem, ki je na voljo v večini držav, kjer se vozilo prodaja in vključuje zlasti klic v sili in klic pomoči na cesti z lokalizacijo vozila.

  CITROËN DS5 se ponaša tudi z dvema novima funkcijama. Obdelava slik iz miniaturne kamere, vgrajene v notranje vzvratno ogledalo, omogoča samodejno upravljanje dolgih luči, to je samodejni vklop in izklop dolgih luči glede na osvetlitev in okoliški promet ter novo generacijo bolj naprednega opozorilnika nenamerne spremembe voznega pasu (AFIL video).

  Je prvo Citroënovo vozilo, ki se ponaša s tehnologijo Hybrid4.

  CITROËN DS5 je vozilo, na katerem znamka prvič uvaja tehnologijo Hybrid4, to je pogonski sklop popolnega hibrida, ki združuje zmogljivosti dizelskega motorja HDi in učinkovitost električnega pogona. Vsekakor 'užitkarski' hibrid, ki ponuja občutenje moči (200 KM, 4-kolesni pogon, mestna vožnja na električni pogon, funkcija za povečanje moči pri pospeševanju) in zelo nizke izpuste CO2 (99 g/km).


  SPODBUJANJE DOMIŠLJIJE

  CITROËN DS5 s svojo zasnovo in stilističnimi navdihi buri domišljijo.

  Otroške sanje

  Na prvi pogled CITROËN DS5 preseneča, navdihuje in privlači. V vozilu se razvije domišljija, ki vas popelje v svet, ki močno spominja na ambient v letalu. Najbolj simbolična je streha v duhu pilotske kabine.
  Streha s tremi viri svetlobe tako podnevi kot ponoči ustvarja originalno in osebno svetlobno vzdušje.
  Glavna upravljalna stikala so zbrana na sredini vozila na dveh osrednjih konzolah, ena spodaj in ena na stropu, v obliki potisnih gumbov, vrtljivih gumbov in posebnih klecnih stikal, ki zahtevajo izvajanje gest, ki se ponovno navdihujejo v letalstvu. Dovolj za spodbujanje domišljije vsakogar.

  Scenska uprizoritev vožnje

  CITROËN DS5 ponuja tudi pravo scensko uprizoritev vožnje. Notranja osvetlitev, ki temelji na LED diodah, postopno osvetljuje potniški prostor. Z enostavnim pritiskom na gumb START za prostoročni zagon oživi potniški prostor: Pokaže se prosojni zaslon projektorja za prikaz podatkov na vetrobranskem steklu, kjer se v voznikovem vidnem polju v barvah projicirajo najpomembnejše informacije za vožnjo (hitrost, izbrana hitrost na regulatorju/omejevalniku hitrosti in navodila navigacijskega sistema). Številke na zaslonih in kazalci oživijo. Z ambientno osvetlitvijo se voznikovo mesto potopi v rdeče-bel pikčast svet … Potovanje se je že začelo.
  CITROËN DS5 WHITE PEARL: IZJEMNA STVARITEV

  Na mednarodnem avtomobilskem salonu v Šanghaju, kjer bo prvič predstavljen svetovni javnosti, se bo CITROËN DS5 razkril v izjemni preobleki: z edinstveno kreacijo, ki odraža najboljše znanje in izkušnje znamke CITROËN.

  CITROËN DS5 White Pearl je prava umetniška stvaritev, avtomobilska skulptura v srebrni preobleki z bisernim leskom. Elegantno obliko karoserije poudarja igra kontrastov med sivimi kromiranimi deli in temno lakiranimi dodatki. Letev vozila CITROËN DS5 White Pearl, ki spominja na meč, je bila filigransko obdelana: ko se letev zožuje v konico, se napis DS zabriše in pusti kromu, da zablesti v vsem svojem sijaju vse do konice žarometov. Druga zunanja posebnost: ponaša se s posebej oblikovanimi 20-palčnimi kolesi z napisom DS, z bleščečo površino in lakiranimi vdolbinami, da bi vzbujale občutek neotipljive globine.

  Potniški prostor vozila CITROËN DS5 White Pearl je bil zasnovan v salonskem stilu v toplih barvnih odtenkih. Okolje, kjer se prepletata prefinjenost in dobro počutje, h kateremu pripomorejo uporabljeni plemeniti materiali in strokovno znanje tapetniških mojstrov, ki so jih izdelali.

  Potniški prostor je popolnoma obložen z anilinskim usnjem najvišje kakovosti v črni barvi z rahlo kontrastnimi prešivi s srebrno nitjo. Tudi sama izdelava, kot je na primer svilnat plise na vratnih ploščah z usnjenim reliefnim odtisom znaka DS v členih na sedežih, zahteva uporabo rokodelskih tehnik, ki se uporabljajo v usnjeni galanteriji.

  Na notranjih delih, ki vključujejo najbolj plemenite materiale, kot so dekorativni elementi iz ebenovine ali armaturno ploščo s kovinskimi odsevi, dobljenih s pomočjo številnih nanesenih plasti laka, je bilo opravljeno pravo draguljarsko delo.

  Brezpogojna odločitev. To je presenečati in zapeljevati.


  CITROËN DS5 ponuja inovativen odgovor na tiste, ki jim je užitek voziti izjemen avtomobil. Združuje užitek v vožnji in dobro počutje za vse potnike. To je avtomobil življenja. Toda avtomobil, ki ga je treba intenzivno živeti. Čista in skulpturalna lepota, ki koncept oblikovanja, udobja, prefinjenosti in tehnologije, potisne v bolj oddaljen svet. CITROËN DS5 vsekakor ponuja novo vizijo premium vozil.  CITROËN AT THE SHANGHAI AUTOMOBILE SHOW 2011

  The 14th Shanghai Automobile Show opens its doors to the press on 19 and 20 April. An ‘absolute must’
  event in the world’s foremost automobile market, CITROËN will take full advantage of the occasion to reveal
  the CITROËN DS5 and exhibit on two separate stands its best-sellers and latest creations, rich in innovation,
  creativity and audacity.
  - HALL 4: DONG FENG CITROEN
  Present in China for almost 20 years, DONG FENG CITROËN will give pride of place on their stand to their
  current range:
   The CITROËN C-Quatre – hatchback and saloon family – will occupy a dominant position in view of its
  commercial success with more than 216,000 sales since launch. The new CITROËN C4 and the C4
  Picasso will also be present next to the world champion C4 WRC.
   The CITROËN C5, the high-end leader of the CITROËN brand in China, will also star. On the market
  since January 2010, it has already sold 45,000 models in this country, which has become its biggest
  market.

  Creative, innovative and committed to providing ecological automotive solutions, CITROËN will present the
  100% electric urban car, C-ZERO, flanked by the CITROËN SURVOLT ARTCAR and CITROËN LACOSTE
  concept cars.
  The Shanghai Automobile Show will also be the opportunity for DONG FENG CITROËN to launch festivities
  for the 80th anniversary of the Croisière Jaune (1930’s Central Europe to Asia rally trek).
  Press Conference: 19 April at 10.30 AM (local time)
  - HALL 6: CITROËN and CHANGAN
  CITROËN and CHANGAN will bring together the very best of their combined expertise on a single stand.
  ‘Audacity’ and ‘Creativity’ will be the keywords.
  For the first time in China, models of the distinctive DS range will be presented. Already comprising the
  CITROËN DS3 and DS4, the range will welcome the third opus in the DS range, the DS5, in a few months.

  CITROËN will take advantage of the occasion to unveil to the general public in a Shanghai world premier, the
  CITROËN DS5*. A daring and sculptural creation, the DS5 perfectly expresses the DS spirit, with bold choices
  on styling, architecture, sensations and refinement, while boasting the best in CITROËN technology.
  The CITROËN METROPOLIS concept car will also be exhibited on the stand. A product of the styling
  department created in Shanghai, it embodies the desire of the CITROËN brand to provide innovative products
  in the luxury segment.

  Press Conference : 19 April at 11 AM (local time)
  *On 18 April at 10.45 AM (Paris time) the CITROËN DS5 will be presented at an International press preview, as well as
  to the entire world via the CITROËN Facebook page (http://www.facebook.com/Citroen).
  At the Shanghai Automobile Show, you will be able to pose your questions to the following personalities:
  - Frédéric Banzet, Managing Director CITROËN
  - Jean-Pierre Ploué, Style Director PSA Peugeot Citroën Group
  - Vincent Besson, Products and Market Director PSA Peugeot Citroën Group
  - Thierry Metroz, Style Director CITROËN
  - Yves Moulin, International Operations Director CITROËN
  - Xavier Duchemin, Marketing and Communication Director CITROËN
  - Thomas d'Haussy, Range Head CITROËN
  - Pierre Monferrini, DS5 Project Manager
  - Andy Cowell, Head of Range Style CITROËN
  - Frédéric Soubirou, DS5 Style
  - Sébastien Loeb and Daniel Elena, driver and co-driver CITROËN RACING, WRC world champions

  Citroën DS5 osvojil 5 zvezdic Euro NCAP

  Citroën DS5 je osvojil 5 zvezdic po pravilih ocenjevanja Euro NCAP z rezultatom 97 % na področju sistemov za pomoč pri vožnji. Tretja stvaritev iz linije DS ponuja dinamično in hkrati varno vožnjo, njegova zgradba je ojačana, opremljen pa je tudi z zmogljivimi sistemi, ki vključujejo vse znanje znamke Citroën.

  Za varnost skrbijo predvsem že preizkušene tehnologije za pomoč pri vožnji, kot so na primer elektronski razdelilnik zavorne sile, sistem za pomoč pri zaviranju v sili, elektronski nadzor pogona ali celo omejevalnik/regulator hitrosti z možnostjo programiranja ter statična osvetlitev za križišča.

  Za tako dobre rezultate je poskrbela tudi oprema “kreativne tehnologije”, ki je ekskluzivno na voljo pri vozilu Citroën DS5 in ki vključuje:
  - opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu nove generacije, ki zaznava cesto s pomočjo kamere na zgornjem delu vetrobranskega stekla in opozarja voznika, ko vozilo skrene s svojega voznega pasu.
  - dolge luči s samodejnim delovanjem, ki z obdelavo slike z iste kamere omogoča samodejno vklapljanje in izklapljanje dolgih luči glede na osvetlitev okolice in pogoje na cesti.
  - barvni projektor za prikaz podatkov na vetrobranskem steklu, ki v voznikovem vidnem polju omogoča prikaz najpomembnejših podatkov v zvezi z vožnjo, kot so na primer hitrost, podatki regulatorja ali omejevalnika hitrosti ali celo navodila navigacijskega sistema.

  Vsakdanjo brezskrbnost zagotavljajo tudi inovativne storitve, kot je na primer Citroën eTouch, ki je vozilu Citroën DS5, tako kot tudi ostalim najnovejšim stvaritvam znamke Citroën, prislužila nagrado Euro NCAP Advanced. Ta posebnost nagrajuje inovativne sisteme, ki zagotavljajo večjo varnost in so hkrati tudi dostopni čim večjemu številu ljudi.

  Gre za ponudbo inovativnih storitev, ki se je “vselila” v vozilo, kjer izstopa zlasti klic v sili in asistenca z lokalizacijo vozila (glede na državo): dve brezplačni storitvi, ki sta prek vgrajene SIM kartice na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu, in v primeru težav ali nesreče omogočata natančno lokalizacijo vozila in hitrejše posredovanje reševalnih služb.

  V okviru storitve Citroën eTouch sta še drugi dve storitvi, ki sta na voljo prek spleta v strankinem osebnem kotičku MyCitroën: Citroën virtualna knjižica vzdrževanja in EcoDriving. Prva storitev lastnika opozarja v primeru pojava tehničnih ali varnostnih težav in ga obvešča o vzdrževalnih posegih, ki jih je treba izvesti na vozilu, druga pa omogoča spremljanje porabe goriva in emisije CO2. Obe storitvi bosta brezplačni ves čas veljavnosti pogodbene garancije za vozilo.

  Vir: avtomobilizem.com  Attached Files
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/

  Comment


  • #4
   Re: Citroën DS5

   Vse ostalo kar so z eobjavili o DS5 pa še nismo povzeli je sedaj tu:

   Bo tudi Citroën DS5 uspešnica?
   vir: avtomagazin


   Pri Citroënu pravijo, da je njihov mali DS3, s katerim so začeli obujati legendarno ime DS, presegel pričakovanja vseh, ki pri francoski tovarni uradno snujejo prodajne načrte. Novi DS4, ki se bo kmalu začel prodajati tudi na slovenskem trgu, naj bi uspeh ponovil.


   CITROËN DS5 predstavlja novo etapo v razvoju linije DS. Je inovativno in vizionarsko vozilo, popolnoma v skladu s sloganom znamke “Créative Technologie”, ki ponuja še bolj neobičajne rešitve na področju stila, zgradbe, občutkov, ki jih vzbuja in prefinjenosti. Citroën DS5 je zadovoljstvo, ki vas prevzame ob vsakdanji vožnji s tem izjemnim vozilom. Izvirna kreacija, Citroën DS5 vas preseneča in zapeljuje.

   Citroën DS5 je bil deležen drznega vira navdiha: konceptno vozilo C-SportLounge. Njegov cilj: narediti še korak naprej in se uvrstiti v prodajni izbor vozil. Pogled na zadnji del vozila še bolj poudarja dobro lego vozila Citroën DS5 na cesti: dobro usidran na zelo širokih kolotekih z dvema izhodoma izpušnih cevi v zadnjem odbijaču, ki dajeta dodaten poudarek. To podobo zadnjega dela izpopolnjuje posebnost šestih svetlobnih vodnikov.

   Citroën DS5 predstavlja tudi svojevrsten pristop k avtomobilskemu oblikovanju, ki združuje estetski videz in zelo dobro aerodinamiko. Stranske odprtine za dovod zraka v odbijaču na pogled razširjajo sprednji del in usmerjajo zračni tok na kolesa. Sprednje enodelno trikotno steklo iz polikarbonata vključuje aerodinamične usmerjevalnike zraka. Oblika z dobrim učinkom, saj koeficient zračnega upora pri vozilu Citroën DS5 znaša le 0,29 pri največjem preseku 0,68 m2.
   Karoserijske linije dopolnjujejo različni kromani okrasni elementi (bočne letve, dva izhoda izpušnih cevi, koničasta letev) in črni svetleči elementi (letve na sprednjem in zadnjem delu, brisalni profili stekel) ter oblika litih platišč velikega premera (16’’ do 19’’), katerih dizajn izraža razgibanost.   Citroën DS5 je na voljo v osmih različnih barvah karoserije, možna pa je tudi kombinacija okrasnih elementov v matiranem kromu z imenom "Dark Chrome"
   Citroën DS5 je predvsem nestandarden avtomobil z domiselno zasnovo, ki omogoča prekoračitev običajnih kompromisov med užitkom v vožnji in dobrim počutjem za vse. Tvegano dejanje za neizprosen rezultat.

   Plemenit in kompakten avtomobil, ki meri v dolžino 4,52 m (kar je 25 cm manj od limuzine Citroën C5), v širino 1,85 m in višino 1,51 m. Kompaktnost, ki prinaša dvojno korist: boljša okretnost in odzivnost, pa tudi manjša poraba goriva in emisija CO2. Sicer pa se s svojim obračalnim krogom, ki znaša 11,2 m, uvršča med najbolj okretna vozila v svojem razredu.

   Ta kompaktna zunanjost ni v ničemer zmanjšala funkcionalnosti v potniškem prostoru. Nasprotno. Velik prtljažni prostor (do 465 litrov po normi VDA) spominja na tistega pri karavanskih izvedenkah. Citroën DS5 pa ima tudi 5 udobnih sedežev, 5 vrat ter dostopnost in udobnost na zadnjih sedežih, ki je primerljiva z limuzinskimi izvedenkami.

   Poleg običajnih odlagalnih mest, kot so predal za drobnarije pred sovoznikovim sedežem ali odlagalna mesta v oblogah vrat, je osrednja konzola pod naslonom za roko opremljena z dvojnim predalom prostornine 13 litrov. Zgornji del tega predala, v katerem sta priključka Jack in USB, omogoča popolnoma neopazno priključitev prenosnih naprav. Spodnji hlajeni in osvetljeni del pa omogoča shranjevanje 1,5-litrske steklenice po dolžini. V zgornji konzoli po zasnovi letalske kabine sta ne nazadnje na voljo tudi dve odlagalni mesti za očala, ki se odpirata na pritisk, voznikovo mesto pa je opremljeno z odprtim odlagalnim mestom, ki je na neposrednem dosegu leve roke.
   Osvetlitev notranjosti ima velik pomen glede bivalnosti v potniškem prostoru vozila Citroën DS5. Njegova notranja osvetlitev, ki temelji na LED diodah, postopno osvetljuje potniški prostor. Po vstopu v vozilo zadostuje enostaven pritisk na gumb START za prostoročni zagon in potniški prostor oživi: pokaže se prosojni zaslon projektorja za prikaz podatkov na vetrobranskem steklu in vsi trije digitalni števci ter kazalec instrumentne plošče oživijo in ustvarijo svetlobno vzdušje. Z ambientno osvetlitvijo se voznikovo mesto spremeni v svet rdeče obarvanih predelov v območjih radia, navigacijskega sistema ali celo ročic za odpiranje vrat ter belih predelov na strešni konzoli, sistemu klimatske naprave, vrtljivem gumbu hibrida … Potovanje se je že začelo.

   Na voljo so tudi številni sistemi za poživitev trenutkov med vožnjo:

   - vtičnica 230 V/USB je na voljo pri vseh stopnjah opreme, predvsem za polnjenje prenosnega računalnika, prenosnega glasbenega predvajalnika, fotografskega aparata ali prenosnega telefona;
   - Citroën WiFi On Board potnikom med vožnjo omogoča popolno spletno povezljivost. Sistem WiFi omogoča brezžično povezavo za največ štiri istočasno povezane aparate in deluje s SIM kartico posebnega internetnega ključa 3G/3G+, ki jo stranka naroči pri svojem izbranem operaterju. Internetna povezava omogoča vsem potnikom, da istočasno dostopajo do svoje elektronske pošte, neposrednega sporočanja, praktičnih informacij in spletnih igric;

   - oprema dveh DVD-pogonov Philips z dvema ločenima zaslonoma in pritrdilnima nosilcema poskrbi za prijetnejše ozračje med daljšimi potovanji in pri tem ponuja razvedrilo potnikom na zadnjih sedežih;

   - ne nazadnje je na voljo tudi nosilec za večino naprav za predvajanje večpredstavnostnih vsebin z zaslonom do 13 palcev oziroma 330 mm (najprimernejši je za iPad, DVD-predvajalnike, mini prenosnike …), ki se pritrdi na drogove vzglavnikov prednjih sedežev in ga je mogoče nagibati za dodatno udobno namestitev.

   Za povezljivost v vseh okoliščinah je v serijski opremi vozila Citroën DS5 na voljo tudi storitev CITROËN eTouch. S pomočjo kartice SIM omogoča brezplačno in zavarovano storitev, ki je na voljo 24 h na dan, vse dni v tednu, in vključuje predvsem klic v sili in klic pomoči na cesti z lokalizacijo vozila (odvisno od države) za hitrejše posredovanje ustreznih služb. Prek spleta sta na voljo tudi dve drugi storitvi: virtualna knjižica vzdrževanja in storitev Eco Driving. Prva storitev lastnika opozarja v primeru pojava tehničnih ali varnostnih težav in ga obvešča o vzdrževalnih posegih, ki jih je treba izvesti na vozilu, druga pa omogoča spremljanje porabe goriva in emisije CO2.

   V skladu s filozofijo znamke je Citroën DS5 pravi koncentrat tehnologij, ki so umevne same po sebi. V celoti je bil zasnovan v znamenju uporabnih in navdušujočih inovacij za olajšanje vožnje. Poleg že poznanih in prepoznavnih tehnologij, kot so pomoč pri speljevanju navkreber, električna parkirna zavora, pomoč pri parkiranju ali regulator-omejevalnik hitrosti z možnostjo programiranja, je Citroën DS5 deležen tudi najnovejših sistemov:
   - dolge luči s samodejnim delovanjem.
   - druga bolj predvidljiva generacija opozorilnika nenamerne spremembe voznega pasu.
   - barvni projektor za prikaz podatkov na vetrobranskem steklu.
   - kamera za vzvratno vožnjo
   - meglenke s statično osvetlitvijo pri zavijanju.
   - prostoročni dostop in zagon motorja.

   CITROËN DS5 je vozilo, na katerem znamka prvič uvaja tehnologijo Hybrid4, to je pogonski sklop popolnega hibrida, ki združuje zmogljivosti dizelskega motorja HDi in učinkovitost električnega pogona. Vsekakor 'užitkarski' hibrid, pri katerem lahko občutimo moč (200 KM, 4-kolesni pogon, mestna vožnja na električni pogon, funkcija za povečanje moči pri pospeševanju) ob zelo nizkih izpustih CO2 (99 g/km).   Francozi bodo novinca predstavili na jesenskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, ko se bo DS5 pokazal brez maske. Oblika daje slutiti, da so pri Citroënu pripravili mešanico enoprostorca, mehkega terenca in limuzine, križanca torej. Viden je zelo širok A-stebriček, ki ima po vzoru Picassov v sredi šipo, kar omogoča dobro preglednost. Zadek bo kombilimuzinski, kar pomeni veliko prostora za prtljago, dolga medosna razdalja – DS5 bo večji avtomobil kot DS4 – pa obljublja tudi veliko prostora za kolena potnikov, katerih glave bi po videnem tudi morale imeti prostora v izobilju.

   Po osnovni obliki je zamaskirani prototip novega DS5 precej podoben pred slabimi šestimi leti predstavljenemu konceptu C-SportLongue. DS5 bo imel luksuzno notranjost, saj hoče konkurirati BMW-jem in Audijem, ter drzno zunanjo obliko, ki bo že na daleč sporočala ekskluzivnost. DS5 bo stavil na odlično zvočno izoliranost ter zagotavljal visoko stopnjo udobja.

   Pod motornim pokrovom bodo bencinski in dizelski motorji, pogon bo speljan na prednji kolesi, obstajala pa bo tudi štirikolesno gnana različica, natančneje hibrid z dizelskim motorjem, ki bo poganjal prednji kolesi, in z elektromotorjem, ki bo imel nalogo poganjati zadnji kolesni par. Pričakujemo varčevalno tehniko start-stop, majhne vrednosti izpusta škodljivih plinov in majhno porabo goriva. DS5 je zasnovan na enaki platformi kot Peugeot 508.   CITROËN DS5: DRZNO PRESENEČENJE, VEČNA ZAPELJIVOST

   Povzetek

   CITROËN, znamka z bogatimi 90-letnimi izkušnjami na področju inovacij, je z razvojem nove linije proizvodov razširila svojo ponudbo, ki dopolnjuje glavni izbor vozil. To je linija DS. Ta linija vozil, ki jo zdaj sestavljata CITROËN DS3 in DS4, je namenjena strankam, ki iščejo radikalna in afirmirana vozila. Strankam, ki iščejo odločno sodoben pristop na področju Premium vozil.

   CITROËN DS5, ki bo prišel v prodajo konec leta 2011, predstavlja novo etapo v razvoju linije DS. Je inovativno in vizionarsko vozilo, popolnoma v skladu s sloganom znamke CREATIVE TECHNOLOGIE, ki ponuja še bolj neobičajne rešitve na področju stila, zgradbe, občutkov, ki jih vzbuja in prefinjenosti. CITROËN DS5 pomeni užitek v vožnji izjemnega avtomobila, vendar je tudi očiten in sodoben izraz statusa. CITROËN DS5, izvirna stvaritev in prava tehnološka inovacija, preseneča in zapeljuje:

   - s svojim stilom: CITROËN DS5 je izjemno vozilo. Drzen zaradi svoje zgradbe, ki se zgleduje po svojem stilu in z aerodinamično obliko, ki izraža najboljše znanje in izkušnje znamke Citroën. Presenetljiv, očarljiv in zapeljiv Citroën DS5 preprosto privlači.

   - s svojo zasnovo: predmet užitka, Citroën DS5 razpolaga z edinstveno zgradbo, ki omogoča prekoračitev običajnih kompromisov in združitev užitka v vožnji in dobrega počutja za vse. Uporablja tudi najboljšo CITROËNOVO tehnologijo, kot je elektronski nadzor pogona, opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu prek video sistema in samodejno preklapljanje dolgih luči glede na promet v okolici. CITROËN DS5 bo prvo vozilo znamke Citroën, ki bo opremljeno z dizelsko tehnologijo popolnega hibrida Hybrid4 in bo obenem ponujalo zmogljivost (200 konjskih moči, 4-kolesni pogon), nove občutke v vožnji (vožnja na električni pogon po mestu, funkcija za povečanje moči ob pospeševanju) ter emisijo CO2, znižano na 99 g/km.
   - s svojim značajem: spodbujevalec domišljije, CITROËN DS5 z voznikovim mestom, ki je zasnovano v duhu prave pilotske kabine, projicira svoje potnike v edinstveno izkušnjo vožnje: Resničnost in sanje se prepletata. Vsi v vozilu so povabljeni k doživljanju svoje lastne zgodbe.

   Linija DS, ki jo sestavljajo vozila CITROËN DS3, DS4 in odslej še DS5, se proizvaja v Franciji in prodaja v Evropi. Kot mednarodna znamka, bo CITROËN to novo linijo Premium vozil prodajal tudi na mednarodni ravni, zlasti na Kitajskem od leta 2012 dalje.


   LINIJA DS: UŽITEK IN ZAPELJIVOST


   DEDIŠČINA: DUH, KI OBLIKUJE PRIHODNOST

   DS. Dve črki, ki močno spominjata na dediščino znamke Citroën in ju je nosil za tisti čas revolucionaren avtomobil. Dve črki, ki izražata ustvarjalnost, zahtevnost in drznost. DS, kot simbol inovacije, strokovnega znanja, stila in tehnologije, izraža nov način razmišljanja o prihodnosti avtomobila. Prihodnost, ki jo navdihuje dediščina znamke, ki ima v svojih genih zapisano inovativnost in imenitnost.

   LINIJA DS: NOV PRISTOP NA PODROČJU PREMIUM VOZIL

   CITROËN, znamka z bogatimi 90-letnimi izkušnjami na področju inovacij, je razširila svojo ponudbo vozil na nova področja in je razvila novo linijo Premium vozil, ki dopolnjuje glavni izbor vozil. Linija DS.

   Tako kot svet, se spreminjajo tudi potrebe. Temu ustrezno se mora prilagajati tudi avtomobilska ponudba, ki mora poskrbeti za različne rešitve. Ena od teh je linija DS. Ponuja proizvode z bolj radikalno izbiro za voznike, ki iščejo neobičajne rešitve na področju stila, zgradbe, občutkov, ki jih vzbujajo in prefinjenosti, z enim samim ciljem: to je presenečati in zapeljevati.

   Danes stranke dejansko iščejo vozila, ki omogočajo doživljanje presenetljivih avtomobilskih izkušenj, z očitno željo, da pokažejo svojo drugačnost. Edinstvena in razpoznavna vozila, ki ne kopirajo ustaljenih norm, ki veljajo za vozila visokega razreda. Sodoben pristop na področju premium vozi.l

   Linija vozil, ki jo danes sestavljajo vozila CITROËN DS3, DS4 in DS5, se ponaša z neobičajno zasnovo z edinstvenim in prepoznavnim stilom, ki razburka domišljijo in čustva, s kakovostnim videzom in izjemno končno obdelavo, s povsem novimi občutki v vožnji ter s pravimi funkcijami za vsakodnevno uporabo, zahvaljujoč inventivni zasnovi, ki poskrbi za dobro počutje vseh v vozilu. Drznost, zahtevnost, ustvarjalnost in najboljša tehnologija. Pravi CITROËNI.


   CITROËN DS5: DRZNO PRESENEČENJE, VEČNA ZAPELJIVOST

   Presenetljiv in zapeljiv CITROËN DS5 z edinstvenim značajem je popolnoma v skladu s Citroënovim sloganom kreativne tehnologije CREATIVE TECHNOLOGIE. Predstavlja nov korak v razvoju linije DS, ki želi osvojiti nova področja.

   Inovativen in vizionarski CITROËN DS5 se ponaša s svojo različnostjo in svojim statusom izjemnega avtomobila. Predmet užitka, ki vsakomur vzbuja močne občutke in domišljijo: avtomobil, ki vsako vožnjo spremeni v enkratno potovalno doživetje.


   ENKRATNA STVARITEV

   Aerodinamična skulptura, ki preprosto privlači

   CITROËN DS5 je bil deležen čarobnega in drznega vira navdiha: to je konceptno vozilo CITROËN
   C-SportLounge. Njegov cilj: narediti še korak naprej ... in se uvrstiti v prodajni izbor vozil.

   CITROËN DS5 preseneča. Preseneča s svojim stilom kot tudi z edinstvenimi razmerji ter z lahko prepoznavno obliko karoserije. Neobičajna oblika karoserije, ki spominja na karavansko izvedenko in jo prežema duh vozila za dolga potovanja.

   Edinstvena in drzna stvaritev CITROËN DS5 se zdi kot prava umetniška aerodinamična skulptura s tekočimi in napetimi linijami, ki že na prvi pogled obljubljajo dinamične občutke.

   Velika odprtina za dovod zraka, široka kromirana okrasna maska, v katero je vgrajena dvojna puščica, znak linije DS, nameščen nad okrasno masko in ostri pogled, ki ga poudarja svetlobni izraz z led diodami, kaže na odločen značajski prednji del in pripadnost liniji DS.

   Izklesani boki pritegnejo pogled in prispevajo k poigravanju sence in svetlobe. Svetloba, ki odseva prek ostre kromirane konice žarometa vse do prednjih stekel. Senca zaradi izbočenega dela zadnjega blatnika, ki je posebnost vozil linije DS.

   Pogled na zadnji del vozila še bolj poudarja dobro lego vozila CITROËN DS5 na cesti. Trdno stoječ na svojih zelo širokih kolotekih, z dvema izhodoma izpušne cevi, vgrajenima v zadnji odbijač in 6 svetlobnimi vodniki, ki dajejo zadnjemu delu prav poseben svetlobni pečat.

   S svojim ostrim pogledom je zelo očarljiv. S svojimi prefinjenimi detajli je neverjetno zapeljiv. S svojo drzno obliko karoserije je definitivno presenetljiv. CITROËN DS5 preprosto privlači.


   Potniški prostor z imenitnim značajem

   V notranjosti CITROËN DS5 s posebnim potniškim prostorom ponovno dokazuje svojo različnost, ki se v celoti sklada z zunanjim stilom.
   Prostor za voznika je bil res zasnovan okoli voznika. Položaj pri sedenju je kombinacija drže pri kupeju in vozilu za dolga potovanja: bolj navpično nameščen volan s širokim priravnanim delom, privzdignjen pod in široka osrednja konzola s prestavno ročico, ki je neposredno na dosegu roke.

   Predvsem pa je CITROËN DS5 deležen najboljšega znanja in izkušenj, ki jih ima znamka Citroën na področju kakovosti in prefinjenosti. Prav posebna skrb je bila namenjena vsaki podrobnosti. Izvirni materiali, kot so usnje Club (gladko anilinsko usnje) in kovina, ekskluzivne izvedbe, kot so sedeži v izvedbi Bracelet, ki so pravi prepoznavni znak linije DS, ki je edinstvena na trgu.

   CITROËN DS5 je izjemno, sofisticirano in rafinirano vozilo … za intenzivnejši vsakdan.
   PREKORAČITEV KOMPROMISOV

   CITROËN DS5 je izjemno vozilo. Toda najprej je to nestandardni avtomobil z originalno zasnovo, ki omogoča prekoračitev običajnih kompromisov med užitkom v vožnji in dobrim počutjem za vse. Tvegano dejanje za neizprosen rezultat.

   Originalna zgradba

   Vozniki želijo vse bolj povezati avtomobilske užitke z vsakdanjim življenjem brez odrekanja in brez kompromisov. Združitev užitka v vožnji in dobrega počutja, estetike in funkcionalnosti, zmogljivosti in varčnosti: to usklajevanje je prava umetnost.
   S svojo inteligentno zasnovo odpira CITROËN DS5 nove razsežnosti. Njegova zgradba je edinstvena:
   - elegantna in kompaktna oblika karoserije (z dolžino 4,52 m in širino 1,85 m) in zgradba voznikovega mesta, ki je na ravni kupeja za dolga potovanja
   - velik prtljažni prostor (do 465 litrov po normi VDA), ki spominja na tistega pri karavanskih izvedenkah
   - vrh tega pa še 5 udobnih sedežev, 4 vrata ter dostopnost in prilagodljivost, ki je primerljiva z limuzinskimi izvedenkami

   To je vsekakor edinstven avtomobil.

   Tehnologija za dobro počutje

   CITROËN DS5 uporablja najboljšo tehnologijo, ki skrbi za dobro počutje vseh potnikov: užitek, prijetna vožnja in seveda tudi varnost in brezskrbnost.
   Za zagotovitev stabilne in učinkovite lege na cesti je opremljen še s Citroënovo inovacijo: elektronski nadzor pogona, ki je povezan sistemom za nadzor stabilnosti ESP. Ponuja tudi storitev CITROËN eTouch, ki omogoča stalno povezavo, ne glede na okoliščine. Zavarovan sistem, ki je na voljo v večini držav, kjer se vozilo prodaja in vključuje zlasti klic v sili in klic pomoči na cesti z lokalizacijo vozila.

   CITROËN DS5 se ponaša tudi z dvema novima funkcijama. Obdelava slik iz miniaturne kamere, vgrajene v notranje vzvratno ogledalo, omogoča samodejno upravljanje dolgih luči, to je samodejni vklop in izklop dolgih luči glede na osvetlitev in okoliški promet ter novo generacijo bolj naprednega opozorilnika nenamerne spremembe voznega pasu (AFIL video).

   Je prvo Citroënovo vozilo, ki se ponaša s tehnologijo Hybrid4.

   CITROËN DS5 je vozilo, na katerem znamka prvič uvaja tehnologijo Hybrid4, to je pogonski sklop popolnega hibrida, ki združuje zmogljivosti dizelskega motorja HDi in učinkovitost električnega pogona. Vsekakor 'užitkarski' hibrid, ki ponuja občutenje moči (200 KM, 4-kolesni pogon, mestna vožnja na električni pogon, funkcija za povečanje moči pri pospeševanju) in zelo nizke izpuste CO2 (99 g/km).


   SPODBUJANJE DOMIŠLJIJE

   CITROËN DS5 s svojo zasnovo in stilističnimi navdihi buri domišljijo.

   Otroške sanje

   Na prvi pogled CITROËN DS5 preseneča, navdihuje in privlači. V vozilu se razvije domišljija, ki vas popelje v svet, ki močno spominja na ambient v letalu. Najbolj simbolična je streha v duhu pilotske kabine.
   Streha s tremi viri svetlobe tako podnevi kot ponoči ustvarja originalno in osebno svetlobno vzdušje.
   Glavna upravljalna stikala so zbrana na sredini vozila na dveh osrednjih konzolah, ena spodaj in ena na stropu, v obliki potisnih gumbov, vrtljivih gumbov in posebnih klecnih stikal, ki zahtevajo izvajanje gest, ki se ponovno navdihujejo v letalstvu. Dovolj za spodbujanje domišljije vsakogar.

   Scenska uprizoritev vožnje

   CITROËN DS5 ponuja tudi pravo scensko uprizoritev vožnje. Notranja osvetlitev, ki temelji na LED diodah, postopno osvetljuje potniški prostor. Z enostavnim pritiskom na gumb START za prostoročni zagon oživi potniški prostor: Pokaže se prosojni zaslon projektorja za prikaz podatkov na vetrobranskem steklu, kjer se v voznikovem vidnem polju v barvah projicirajo najpomembnejše informacije za vožnjo (hitrost, izbrana hitrost na regulatorju/omejevalniku hitrosti in navodila navigacijskega sistema). Številke na zaslonih in kazalci oživijo. Z ambientno osvetlitvijo se voznikovo mesto potopi v rdeče-bel pikčast svet … Potovanje se je že začelo.
   CITROËN DS5 WHITE PEARL: IZJEMNA STVARITEV

   Na mednarodnem avtomobilskem salonu v Šanghaju, kjer bo prvič predstavljen svetovni javnosti, se bo CITROËN DS5 razkril v izjemni preobleki: z edinstveno kreacijo, ki odraža najboljše znanje in izkušnje znamke CITROËN.

   CITROËN DS5 White Pearl je prava umetniška stvaritev, avtomobilska skulptura v srebrni preobleki z bisernim leskom. Elegantno obliko karoserije poudarja igra kontrastov med sivimi kromiranimi deli in temno lakiranimi dodatki. Letev vozila CITROËN DS5 White Pearl, ki spominja na meč, je bila filigransko obdelana: ko se letev zožuje v konico, se napis DS zabriše in pusti kromu, da zablesti v vsem svojem sijaju vse do konice žarometov. Druga zunanja posebnost: ponaša se s posebej oblikovanimi 20-palčnimi kolesi z napisom DS, z bleščečo površino in lakiranimi vdolbinami, da bi vzbujale občutek neotipljive globine.

   Potniški prostor vozila CITROËN DS5 White Pearl je bil zasnovan v salonskem stilu v toplih barvnih odtenkih. Okolje, kjer se prepletata prefinjenost in dobro počutje, h kateremu pripomorejo uporabljeni plemeniti materiali in strokovno znanje tapetniških mojstrov, ki so jih izdelali.

   Potniški prostor je popolnoma obložen z anilinskim usnjem najvišje kakovosti v črni barvi z rahlo kontrastnimi prešivi s srebrno nitjo. Tudi sama izdelava, kot je na primer svilnat plise na vratnih ploščah z usnjenim reliefnim odtisom znaka DS v členih na sedežih, zahteva uporabo rokodelskih tehnik, ki se uporabljajo v usnjeni galanteriji.

   Na notranjih delih, ki vključujejo najbolj plemenite materiale, kot so dekorativni elementi iz ebenovine ali armaturno ploščo s kovinskimi odsevi, dobljenih s pomočjo številnih nanesenih plasti laka, je bilo opravljeno pravo draguljarsko delo.

   Brezpogojna odločitev. To je presenečati in zapeljevati.


   CITROËN DS5 ponuja inovativen odgovor na tiste, ki jim je užitek voziti izjemen avtomobil. Združuje užitek v vožnji in dobro počutje za vse potnike. To je avtomobil življenja. Toda avtomobil, ki ga je treba intenzivno živeti. Čista in skulpturalna lepota, ki koncept oblikovanja, udobja, prefinjenosti in tehnologije, potisne v bolj oddaljen svet. CITROËN DS5 vsekakor ponuja novo vizijo premium vozil.   še press podatki:

   Paris, 14 April 2011

   CITROËN AT THE SHANGHAI AUTOMOBILE SHOW 2011

   The 14th Shanghai Automobile Show opens its doors to the press on 19 and 20 April. An ‘absolute must’
   event in the world’s foremost automobile market, CITROËN will take full advantage of the occasion to reveal
   the CITROËN DS5 and exhibit on two separate stands its best-sellers and latest creations, rich in innovation,
   creativity and audacity.
   - HALL 4: DONG FENG CITROEN
   Present in China for almost 20 years, DONG FENG CITROËN will give pride of place on their stand to their
   current range:
    The CITROËN C-Quatre – hatchback and saloon family – will occupy a dominant position in view of its
   commercial success with more than 216,000 sales since launch. The new CITROËN C4 and the C4
   Picasso will also be present next to the world champion C4 WRC.
    The CITROËN C5, the high-end leader of the CITROËN brand in China, will also star. On the market
   since January 2010, it has already sold 45,000 models in this country, which has become its biggest
   market.

   Creative, innovative and committed to providing ecological automotive solutions, CITROËN will present the
   100% electric urban car, C-ZERO, flanked by the CITROËN SURVOLT ARTCAR and CITROËN LACOSTE
   concept cars.
   The Shanghai Automobile Show will also be the opportunity for DONG FENG CITROËN to launch festivities
   for the 80th anniversary of the Croisière Jaune (1930’s Central Europe to Asia rally trek).
   Press Conference: 19 April at 10.30 AM (local time)
   - HALL 6: CITROËN and CHANGAN
   CITROËN and CHANGAN will bring together the very best of their combined expertise on a single stand.
   ‘Audacity’ and ‘Creativity’ will be the keywords.
   For the first time in China, models of the distinctive DS range will be presented. Already comprising the
   CITROËN DS3 and DS4, the range will welcome the third opus in the DS range, the DS5, in a few months.

   CITROËN will take advantage of the occasion to unveil to the general public in a Shanghai world premier, the
   CITROËN DS5*. A daring and sculptural creation, the DS5 perfectly expresses the DS spirit, with bold choices
   on styling, architecture, sensations and refinement, while boasting the best in CITROËN technology.
   The CITROËN METROPOLIS concept car will also be exhibited on the stand. A product of the styling
   department created in Shanghai, it embodies the desire of the CITROËN brand to provide innovative products
   in the luxury segment.

   Press Conference : 19 April at 11 AM (local time)
   *On 18 April at 10.45 AM (Paris time) the CITROËN DS5 will be presented at an International press preview, as well as
   to the entire world via the CITROËN Facebook page (http://www.facebook.com/Citroen).
   At the Shanghai Automobile Show, you will be able to pose your questions to the following personalities:
   - Frédéric Banzet, Managing Director CITROËN
   - Jean-Pierre Ploué, Style Director PSA Peugeot Citroën Group
   - Vincent Besson, Products and Market Director PSA Peugeot Citroën Group
   - Thierry Metroz, Style Director CITROËN
   - Yves Moulin, International Operations Director CITROËN
   - Xavier Duchemin, Marketing and Communication Director CITROËN
   - Thomas d'Haussy, Range Head CITROËN
   - Pierre Monferrini, DS5 Project Manager
   - Andy Cowell, Head of Range Style CITROËN
   - Frédéric Soubirou, DS5 Style
   - Sébastien Loeb and Daniel Elena, driver and co-driver CITROËN RACING, WRC world champions


   Citroën DS5 osvojil 5 zvezdic Euro NCAP

   Citroën DS5 je osvojil 5 zvezdic po pravilih ocenjevanja Euro NCAP z rezultatom 97 % na področju sistemov za pomoč pri vožnji. Tretja stvaritev iz linije DS ponuja dinamično in hkrati varno vožnjo, njegova zgradba je ojačana, opremljen pa je tudi z zmogljivimi sistemi, ki vključujejo vse znanje znamke Citroën.

   Za varnost skrbijo predvsem že preizkušene tehnologije za pomoč pri vožnji, kot so na primer elektronski razdelilnik zavorne sile, sistem za pomoč pri zaviranju v sili, elektronski nadzor pogona ali celo omejevalnik/regulator hitrosti z možnostjo programiranja ter statična osvetlitev za križišča.

   Za tako dobre rezultate je poskrbela tudi oprema “kreativne tehnologije”, ki je ekskluzivno na voljo pri vozilu Citroën DS5 in ki vključuje:
   - opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu nove generacije, ki zaznava cesto s pomočjo kamere na zgornjem delu vetrobranskega stekla in opozarja voznika, ko vozilo skrene s svojega voznega pasu.
   - dolge luči s samodejnim delovanjem, ki z obdelavo slike z iste kamere omogoča samodejno vklapljanje in izklapljanje dolgih luči glede na osvetlitev okolice in pogoje na cesti.
   - barvni projektor za prikaz podatkov na vetrobranskem steklu, ki v voznikovem vidnem polju omogoča prikaz najpomembnejših podatkov v zvezi z vožnjo, kot so na primer hitrost, podatki regulatorja ali omejevalnika hitrosti ali celo navodila navigacijskega sistema.

   Vsakdanjo brezskrbnost zagotavljajo tudi inovativne storitve, kot je na primer Citroën eTouch, ki je vozilu Citroën DS5, tako kot tudi ostalim najnovejšim stvaritvam znamke Citroën, prislužila nagrado Euro NCAP Advanced. Ta posebnost nagrajuje inovativne sisteme, ki zagotavljajo večjo varnost in so hkrati tudi dostopni čim večjemu številu ljudi.

   Gre za ponudbo inovativnih storitev, ki se je “vselila” v vozilo, kjer izstopa zlasti klic v sili in asistenca z lokalizacijo vozila (glede na državo): dve brezplačni storitvi, ki sta prek vgrajene SIM kartice na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu, in v primeru težav ali nesreče omogočata natančno lokalizacijo vozila in hitrejše posredovanje reševalnih služb.

   V okviru storitve Citroën eTouch sta še drugi dve storitvi, ki sta na voljo prek spleta v strankinem osebnem kotičku MyCitroën: Citroën virtualna knjižica vzdrževanja in EcoDriving. Prva storitev lastnika opozarja v primeru pojava tehničnih ali varnostnih težav in ga obvešča o vzdrževalnih posegih, ki jih je treba izvesti na vozilu, druga pa omogoča spremljanje porabe goriva in emisije CO2. Obe storitvi bosta brezplačni ves čas veljavnosti pogodbene garancije za vozilo.

   Vir: avtomobilizem.com
   Cene v Franciji:

   Bencinske verzije:
   DS5 THP 155 Chic (BVA6) 29.900 euro
   DS5 THP 155 So Chic (BVA6) 32.600 euro
   DS5 THP 200 So Chic 33.700 euro
   DS5 THP 200 Sport Chic 37.700 euro

   Dizelske verzije:
   DS5 e-HDi 110 AirDream Chic 29.300 euro
   DS5 e-HDi 110 AirDream So Chic 32.000 euro
   DS5 HDi 160 So Chic 33.600 euro
   DS5 HDi 160 So Chic (BVA6) 35.000 euro
   DS5 Hybrid4 So Chic 39.950 euro
   DS5 HDi 160 Sport Chic 37.600 euro
   DS5 HDi 160 Sport Chic (BVA6) 39.000 euro
   DS5 Hybrid4 Sport Chic 43.950 euro
   Attached Files
   Citroen Bilten Forum
   https://www.citroenbilten.com/
   Gostovanje Domene Internet
   https://www.bilten.net/
   Mobing v Sloveniji
   https://www.mobbing.si/
   Družinski portal
   https://www.drobnic.com/
   https://www.drobnic.info/

   Comment

   Working...
   X