Announcement

Collapse
No announcement yet.

C-5 Popravilo ležaja na polosi

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • C-5 Popravilo ležaja na polosi

  Pozdravljeni,

  moj spomladanski servis se je začel. Imam pa težavo - prvič v življenju ne morem izvleči desne polosi. Odvil sem vse vijake, nosilce - vendar polos noče ven. Naj omenim, da je menjalnik avtomatski, sumim pa, da je pokvarjen ležaj na sredi polosi - ne zglob. Bojim se uporabiti preveč sile, da kaj ne odlomim. Ima kdo že izkušnje, nasvete ipd ....

  Hvala

 • #2
  Re: C-5 Popravilo ležaja na polosi

  servis v ljubljani ki jih obnavlja in tudi demontira se nahaja v blizini ruskega carja proti jezici kjer je vcasih bil merkator.
  tukaj mas link pa jih kontaktiraj
  http://www.fd-avtodeli.si/obnova_polosi.html

  Comment


  • #3
   Re: C-5 Popravilo ležaja na polosi

   Živjo,
   nisva se razumela. Kot sem omenil so zglobi v redu, potrebno je zamenjati le sredinski ležaj, ki pa ga že imam - tako, da celotna obnova polosi ni potrebna. Sicer pa sem se včeraj oglasil pri njih - pa tudi oni niso imeli ideje kako oz. v čem bi bil problem, saj kot so prijazni fantje povedali C5 3.0 z avtomatskim menjalnikom še niso imeli na servisu.
   Po hudih mukah sem našel rešitev:
   Uporabiti je potrebno silo in izbiti sredinski ležaj z polosjo vred iz ležišča - nosilca, ki je pritrjen na motor. Poblem je, ker je motor V6 in ima zelo malo prostora za kladivo. Nato se spreša na polos nov ležaj in to je to.

   LP

   Comment

   Working...
   X