Announcement

Collapse
No announcement yet.

C5 - I priklop mp3 na RD3-01

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • C5 - I priklop mp3 na RD3-01

  Pozdravljeni!
  Pravkar sem upgradal Xantio na C-5; avto je letnik 2003, ima vgrajen radio DR3-01 z CD playerjjem; changerja nima, čeprav je konektor priklučen na radio, žice pa gredo neznano kam? Dosedaj nisem uspel najti, kam žice vodijo.
  Na radio bi žele priključiti mp3 player; USB stick je že malo višja tehnika, pa tudi za upgrade se mi ne daje toliko denarja.
  Listal sem po netu, v Angliji prodajajo adapterje a spet - prodajajo jih samo onim, ki imajo kreditne kartice izdane v Angliji (?!). Torej, pozna kdo rešitev?
  Muči me pa še ena stvar: na forumih sem zasledil, da ti mora serviser softwarsko odpreti opcijo - aktivirati - vhod. Kako gre z tem?
  Kakšen, nasvet, pomoč?
  Pa lepo pozdrvaljam.
  Avto je sicer C-5 2.0 avtomatik exclusive; vse kar zraven spada trazen changerja.

  Miklavž

 • #2
  Re: C5 - I priklop mp3 na RD3-01

  Kolikor je m znano, so imeli vsi modeli Exclusive originalno vgrajen CD Changer in sicer pod prednjim desnim sedežem (sopotnik) in sicer za 6 CD plošč.

  Pri meni je bilo to pri treh C petkah in sicer C5 Exclusive 2.2 HDi Avt., letnik 04, C5 Exclusive 3.0 V6 Avt., letnik 05 in C5 Exclusive 2.0 Avt., letnik 07.

  Predlagam, da pogledaš, če imaš kabel pod desnim sedežem, mogoče pa odkriješ tudi CD Changer.

  Lep pozdrav.

  Tentus

  Comment


  • #3
   Re: C5 - I priklop mp3 na RD3-01

   Oj!
   Skoraj neverjetno, vem, a pri meni je pod desnim sedežem le "banjica" za ćevlje; tepihov nisem dvigoval. Potemtakem predvidevam, da changerja ni; gre pa žičovje od radia nekam pod armaturko.
   Zaenkrat sem si kupil FM transmitter, kar OK deluje, za kaj več bom pa videl v prihodnosti.
   LP

   Comment


   • #4
    Re: C5 - I priklop mp3 na RD3-01

    A, pa še nekaj: a je možno zamenjati obstoječi radio (RD3-01) z novejšo različico le-tega? Pašejo konektorji, delujejo komande, dela display?
    Se zahvaljujem za odgovore.
    Miklavž

    Comment


    • #5
     Re: C5 - I priklop mp3 na RD3-01

     Če te že zanima nekaj na MP3, kaj pa če bi si omislil MP3 adapter? Jaz ga imam in deluje čisto OK. Na radiu nastaviš frekvenco, na kateri ni nič (šumenje) in prav tako na adapterčku in se povežeta in ti lepo igra. Pa še blazno velik prostora je gor (vsaj zame).
     Aja, koštalo me je nekje 30€.

     LP
     Citroën je avto, za katerega moraš imeti "manuals". Vendar je vožnja pravi užitek.

     Comment


     • #6
      Re: C5 - I priklop mp3 na RD3-01

      Oh, pregledal pod desnim zicem - tam ni nič. Tudi FM oddajnik sem si že omislil; želel bi pač nekaj bolj sofisticiranega in zato tudi sptašujem. CD changer mi je brezveze, iščem nekaj, ki predvaja mp3 komade.
      Zato tudi sprašujem, kaj ste vi naredili oz. kako je z zamenjavo radijev.
      LP

      Comment


      • #7
       Re: C5 - I priklop mp3 na RD3-01

       Hi.
       Jaz sem nedavno v C5-II l2006 namesto Clarion CD changerja priklopil MP3 player http://www.caraudio24.de/Zubehoer/Au...70::19549.html
       Napravico sem enostavno prilepil na stropni del predala za rokavice, kar s priloženim dvostranskim lepilnim trakom-ježkom, ki omogoča enostavno odstranitev napravice. Okosmateni strop predala za rokavice sem na delu montaže napravice, v velikosti priloženega dvostranskega lepilnega traku, očistil z WD40. Pozor, ne pretiravajte z WD40! Majhen špric WD40 na krpico in nato s krpico pobrišemo okosmateni del.
       Na napravico fixno pritjen kabel za priklop (signal+napajanje) sem enostavno povlekel skozi obstoječo originalno liknjo v stropu predala za rokavice. Prej pa sem radio RD3 preko dveh luknjic na čelni plošči radia, 1levo druga desno, z izvijačem Torx 8 (pazite na debelino izvijača - le ta ne sme biti debelejša kaj več kot konica - stane cca 3-4€ v Bauhaus BTC, blagovnica Astra Lj.Bežigrad, ...) odvil in izvlekel iz ležišča.
       Vsega dela skupaj je morda 10 minut.
       Potem pa samo še SD ali pa usb in MP3 pesmice, pravljice, ... zaživijo. Deluje super.

       Comment

       Working...
       X