Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bencin ali dizel

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Bencin ali dizel

  :scratchchin: Ker se zanimam za nakup rabljenega avta C5 me zanima kaj mi predlagate, ali dizel ali bencin in kakšna prostornina je najboljša. Letno naredim ca 15.000 km. Ker se ne spoznam na razliko med bencinom in dizlom (razen, da je drug derivat), vas prosim, če mi kdo lahko laično razloži, kakšna je razlika med njima in kdaj se kakšen priporoča; ali pa mi poveste, kje na netu bi dobil razlago - povezavo. Ker slišim, da je dizel na krajše razdalje slabši, me še zanima zakaj je tako. Razlika v ceni med avtomobiloma me načeloma ne moti - vem da je dizel dražji. Kako je z obstojnostjo obeh motorjev pri krajših vožnjah in s tem povezanimi stroški. Kakšni pa so nasplošno stroški vzdrževanja C5? Ker je kar nekaj vprašanj, vas prosim, če mi lahko odgovorite na vse, ker mi bo v veliko pomoč.

 • #2
  Re: Bencin ali dizel

  pobrskaj po forumu, tem bencin dizel je kar nekaj, vsak ima svoje prednosti in pomanjkljivosti. In seveda svoje pristaše. Navadno se konča s prepirom. 15t je malo za dizla, a če uživaš v voznji z dizlom z nizkimi obrati, večjim navorom, zakaj pa ne? Probaj peljat oba. Dizel ima nekoliko višje stroške servisev in vzdrževanja, pa nižjo porabo, bencinar recimo, da bolje vleče, a moraš več prestavljat... Mogoče kupiš bencinar, pa predelaš na plin?
  Last edited by garac; 9th January 2007, 20:22.

  Comment


  • #3
   Re: Bencin ali dizel

   Kaj pa glede malo km za dizla, kaj misliš o tem. Rajši bi imel dizla, ker se mi vožnja zdi udobnejša, vendar...

   Comment


   • #4
    Re: Bencin ali dizel

    potem nimaš kaj premišljevat kupi dizel. 2.2 ejga! da bo kam šlo! Tudi nekateri drugi uporabniki npr Čojko imajo dizla, ker jim je vožnja pač bolj po godu, tudi če ne delajo vsaj 20 tkm

    Comment


    • #5
     Re: Bencin ali dizel

     Če ti bolj odgovarja kupi dizla, pa še lažje ga boš prodal. Sam imam sicer bencinarja predelanega na plin. Mi pač bolj odgovarja bencin in pa nižja cena nakupa. Za moje pojme je znosen tudi 2.0 hdi. lp

     Comment


     • #6
      Re: Bencin ali dizel

      Glede na majhno letno kilometrino in "neomejitev" budzeta si lahko kupis tudi 3.0 V6 bencinarja. Uzitek v voznji je zagotovljen, tepla pa te bo le nekoliko visja registracija.

      Sicer je s cenovnega vidika vzdrzevanja (registracija, zavarovanje, servisi, poraba) brzkone najboljsi nakup 2.0 HDI, katerih izbira je tudi najvecja. Ce ti proracun znese, glej avtomobile letnika 2003 ali novejse (za dizla poglej pod motornim pokrovom, da je masina izdelana po maju 2003). Glede vzdrzevanja - servisi so na 20.000 km, kjer lahko odstejes nekje med 30 in 50 bivsimi jurji, hidravlicne krogle se menjajo na 200k km ali 5 let, drugih vecjih izrednih stroskov ne bi smel imeti, ce je vozilo vzdrzevano in dobro ohranjeno.

      So pa res C5 bencinarji nesramno poceni, da sem se tudi sam ze poigraval z mislijo 3.0 V6 bencinarja s plinsko predelavo, a za tvojo majhno kilometrino ti ni potrebno misliti na plin - se posebej ce ne zivis kje blizu plinske crpalke.

      Oprema C5 naceloma ni problem, saj imajo prakticno vsi ABS in avtomatsko klimo, kar je vec, je le se plus.

      Sicer pa napisi, kam se nagibas, ko jih malo pregledas. Cene so ugodne, je pa vecina C5 pri avtohisah uvozenih (ITA) ... Lahko ga tudi sam uvozis in se kak evro prihranis, zanimivejsi od italijanskih so npr. avstrijski Citroeni, ki so pregovorno dobro vzdrzevani in ponavadi bolj ohranjeni, cene pa niso dosti visje.

      Comment


      • #7
       Re: Bencin ali dizel

       kot razumem osebno, se odloča za nakup novega

       Comment


       • #8
        Re: Bencin ali dizel

        Originally posted by voznik New post replay
        :scratchchin: Ker se zanimam za nakup rabljenega avta
        Bo kar rabljen ...

        Comment


        • #9
         Re: Bencin ali dizel

         Če gre za rabljenega, potem me čudi, da razlika v ceni ni pomembna?

         Comment


         • #10
          Re: Bencin ali dizel

          predvsem me je zmotil neomejen budget. Osebno bi s takšno postavko vzel 2.2HDi bk avtomatik NOV se razume, ne neke rabljene in skoraj verjetno uvožene zadeve

          Comment


          • #11
           Re: Bencin ali dizel

           Auuu, že vidim ANDREJA kako bo kurblal....tatatata. C5 pa diesel...hhmmm

           RABLJEN......absolutno diesel, ker ni tako velike razlike v ceni.
           NOV...........raje bencin, ker ne boš nikoli prišel na "zeleno vejo". Še manj pa da boš prišparal, ker je razlika v ceni prevelika, ti pa delaš premalo kilometrov.
           Kot majhen sem vedno želel voziti TDI....sedaj sem zrastel :a8s1g:

           Comment


           • #12
            Re: Bencin ali dizel

            Kljub temu, da vozim malo km/leto (podobno kot voznik) sem ob doplačilu 300 jurjev pri novi Xsari raje vzel dizel. Sem že velikokrat razlagal zakaj.
            V tvojem primeru pa bi absolutno vzel benciranja, ker je občutno cenejši ob nakupu, imajo manj kilometrov, se zelo težko prodajo, ... kar v končnem izračunu pomeni ugodnejši nakup. Za "male pare" dobiš en super avto. Tistih par litrov več pri porabi pa itak ne pomeni skoraj nič ob tako malo kilometrih.

            Razlika v vožnji je predvsem, v tem, da bencinarja pač voziš normalno, vendar moraš za določena prehitevanja prestavljati nižje in ne omogoča takega lenarjenja ob umirjeni vožnji. Dizel pa ima ozko območje uporabnih vrtljajev, mrtvilo oz. turbo luknjo do 1700 vrtljajev in je zato zoprn za vozit po mestu.

            Jaz bi na tvojem mestu absolutno vzel bencinarja letnik 2004.

            Lp Čojko
            sigpic

            Comment


            • #13
             Re: Bencin ali dizel

             @čojko na avto net poiskusi pod kriteriji, kot si jih navedel. Le en in sicer 1.8 bencinec. Dizlov pa je dve strani. Vse je v glavnem HDi. Žal

             Comment


             • #14
              Re: Bencin ali dizel

              Kaj pa tole http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1213253

              Sicer je letnik 2002, vendar zgleda odličen avto za "male pare" Tudi tisti break iz Kopra, ki je verjetno uvožen iz Italije je najbrž dobra kupčija. 2.0 16 v 100kw pa imaš vse kar hočeš - prostoren in zelo udoben avto za mali denar.

              Lp Čojko
              sigpic

              Comment


              • #15
               Re: Bencin ali dizel

               Jaz bi takoj vzel če bi bil karavan. sicer pa iščem enoprostorca do take vrednosti, najraje bencin/plin. družina se povečuje pa bi kar prav prišlo.

               LP
               Mare

               Comment

               Working...
               X