Announcement

Collapse
No announcement yet.

C5 2.0 16V

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • cfan
  replied
  Re: C5 2.0 16V

  Originally posted by garac New post replay
  navodila naj bodo vsaj po čuka, si je desc moral kar nekaj časa vzet
  se absolutno strinjam

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Re: C5 2.0 16V

  ampak kurilec je pa spet poceni!

  Leave a comment:


 • jolbe
  replied
  Re: C5 2.0 16V

  Doma imam dve Xantii in sicer 2.0 16V (identičen kot v C5) in pa 3.0 (20 konjev manj kot v C5). Dejansko imam s svojo nogo na obeh enako porabo - povprečno 11,5, je pa res, da kadar vozi 2.0 foter ima (baje) povprečno porabo okoli 9.
  Prepričan sem, da ob vsaj malo dinamični vožnji C5 z 2.0 motorjem žre enako ali celo več kot 3.0. Za moje pojme je 2.0 za petico prešibak, zato se poraba suče okrog 11. Z nežno nogo ga morda po mestu spraviš na 10.
  Sicer pa cene bencina padajo (in naj bi po napovedih še, in to občutno), poleg tega pa poraba +/- 2 litra NIČ ne spremeni. Pri prevoženih 2000km/mesec prihraniš za eno kosilo.

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Re: C5 2.0 16V

  navodila naj bodo vsaj po čuka, si je desc moral kar nekaj časa vzet, sam zadnjič skeniral komšplet navodila xantia 117strani, se kar naveličaš, pol pa še piz***, ker je od 100 začel z nova, pa nisem opazil.
  Sicer je teh avtov zdaj en kup pripeljanih, pa fantje nimajo slo navodil, po eni strani razumem andreja, da jih noče razmnoževat

  Leave a comment:


 • cfan
  replied
  Re: C5 2.0 16V

  jiipiii !

  upam da se jih bo dalo dobiti. sem parim (Andrej, yoker, Majster) poslal zasebno sporocilo in ni bilo odgovora...

  Leave a comment:


 • miklavma
  replied
  Re: C5 2.0 16V

  Ja.. pa se to sem pozabil.. V blizji prihodnosti se bom potrudil im poskeniral celotna SLO navodila za C5 .. seveda govorim za MK1 do letnika 03.
  L.P. M

  Leave a comment:


 • miklavma
  replied
  Re: C5 2.0 16V


  Zivijo. Sem lastnik C5 2.0 16V jan 02. Kupil sem ga pred dobrim letom. Avto s Slo. poreklom, potrjena servisna knjizica, navodila v slo... itd..S porabo je priblizno takole... Giblje se med 8,2 in 9. Pozimi pa 9,5l. Govorim za kombinirano voznjo. Mesto in relacije. Povprecna hitrost na racunalniku je vedno okoli 55-60km/h. Drugace pa nisem najpocasnejsi voznik in zelo rad pozenem vse konje, ki jih premore. Seveda, pri priganjanju ni treba gledat stevca trenutne porabe :D
  Glede na to, da je avto imel (baje - 60.000) realne kilometre (dejansko je notanjost kot nova, edino pedal sklopke je mal zdrsan) ima nekoliko manjsih problemocekov. Masina masti na pokrovu ventilov, pri pospesevanju se okoli 2000-2500 obr. slisi rezka kovinska vibracija iz podrocja izpusnega kolektorja, a videti ni prav nic (kolektor dejansko ima dvojno steno..). Cuti se da sklopka ni vec kot nova. Katalizator je cist OK. Moti me hrup podvozja na hitrih neravninah (bencinar ima pac nekoliko trse kugle). Nameravam zamenjat spone stabilizatorja, saj ima desna malo lufta.
  V notranjosti druzbo delajo kaksni cricki od plastike..
  Samo take malenkosti mu odpustim, saj ko se usedem v kak drugi avto, dejansko vidim in cutim kaj jaz vozim. "King of the road"
  Aha.. pa takoj sem zamenjal zadnje zavorne ploscice, saj je stvar zverinsko cvilila in problem je bil resen. Ni vec "cvilitisa". Drugace pa imam eno brosurco (v ang.) o omenjenem motorju EW10J4 2.0 16V. Kar nekaj tehnicnih opisov in risbic. Sem jo snel z enega brit. Peugoeot foruma. Imajo pac enak strojcek. Ce koga zanima mu posljem po mailu.

  Leave a comment:


 • Andrej
  replied
  Re: C5 2.0 16V

  Eh brezveze jaz pa še kdo ve kako pa kaj za druge me pa boli... Kdo ne vrjame ali pa misli, da mi je glavno, da tukaj napizdujem koga pol pa kaj češ... dejstvo je kar sem napisal če pa kdo vrjame ali pa ne pa je njegov problem.

  Admin naj malo uredi temo, da bo ostalo pri prvotnem vprašanju o C5 2.0 16V.

  Leave a comment:


 • gorann
  replied
  Re: C5 2.0 16V

  Andrej: kar je Cojko verjetno mislil je da lahko tvoj avto spravis tud pod 8l ce le hoces.
  teoreticno je mozno, da ce ti avto trenutno zre manj kot 8l, da potem povprecje podobno ostane, ampak pravim da samo teoreticno, ker v resnici so dejavniki cisto drugacni!
  je pa zanimivo, da lahko pod 8l vozis s polnim avtom(4 osebe notri-ce sem prav razbral iz postov, da ste bili 4-je). nimas kaj, tehnologija v masinah je napredovala, ali pac, da je vsak V6 podoben pri porabi tud od starejsih modelov s podobnim motorjem(moc in kubikaza).?

  Leave a comment:


 • Čojko
  replied
  Re: C5 2.0 16V

  Če smo že ravno pri porabah - sem se prav nasmejal podatkom porabe v prospektu C5. Povzetek:

  2.0 16v 100 kw mesto 11,5, odprte ceste 6,4, kombinirano 8,3
  3.0 V6 150 kw mesto 13,9, odprte ceste 7,1, kombinirano 9,6
  2.0 HDI 80 kw mesto 7,4, odprte ceste 4,6, kombinirano 5,6

  Ko jaz kupujem avto in gledam koliko porabi vedno gledam porabo pri mestni vožnji, saj meni z mojo nogo in relacijami, ki jih delam nikoli ne rabi manj.
  Po porabi iz prospekta lahko točno vidite kako vozi Andrej. Ko je šel mna morje je napisal, da mu je C5 V6 pil 7,2. Meni se zdi, da Andrej že skoraj ovira promet in se dela kolona za njim. Hec.

  Pa tudi poraba C5 HDI 110 KM na odprtih cestah 4,6 dizla bi rad videl v živo. No, saj meni je tudi enkrat samkrat na Xsari z istim motorjem uspelo prevoziti relacijo Koper - Rab z porabo 4,2 (rekord).

  Toliko o porabi.

  Lp Čojko

  Leave a comment:


 • megane
  replied
  Re: C5 2.0 16V

  Hvala vsem skupaj za odgovore. Včeraj mi je uspelo enkrat prižagati meglenke, potem pa jih nisem mogel izklopiti, očitno je slab stik v ročki. Ali je ročko že kdo razstavil?

  Ali ima kdo izkušnje z naknadno vgradnjo prednjega naslona za roke, original ali neoriginal?!

  P.S. Zdaj, ko sem še zelen samo sprašujem, ko si bom nabral kaj izkušenj pa bom tudi skušal pomagati novim zelencem!!!

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Re: C5 2.0 16V

  evo sam dodal del prospekta C5 prve generacije

  http://www.citroenbilten.com/forum/s...0781#post40781

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Re: C5 2.0 16V

  Kratek test (AvtoFotoMarket) imam samo od C5-ke 2.0 HPI (103kW - 140konjev)

  Po podatkih ima porabo 10,3 - 7,5 - 6,0 Testno povprečje (NMB 95) pa so imeli 9,9 L/100km.

  LP

  Goran

  Leave a comment:


 • tct
  replied
  Re: C5 2.0 16V

  V6 ne žre manj od 2.0 16V, že zato ker se ne moreš voziti tako mrtvoudno, stalno provocirajo VAG-ovci. V praksi bi pa ob enakih hitrostih in ležernih pospeševanjih zares manj žrlo. Morate tudi računati, da na registraciji 2.0 kar nekaj prišpara.

  Leave a comment:


 • Peter
  replied
  Re: C5 2.0 16V

  Kakšen valj neki ? C5 ima za razliko od XM rez. kolo v prtljažniku in gre namesto njega noter toroid 60 L plina, kar je za 2.0 motor dovolj za 500km

  Leave a comment:

Working...
X