Announcement

Collapse
No announcement yet.

Citroën Grand C4 Picasso: slovenska predstavitev

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Citroën Grand C4 Picasso: slovenska predstavitev

  Pred petimi meseci sem zapisala nekaj o novem Citroënu C4 Picasso, pa boste pomislili – v redu, ta Grand je malo večji, pa kaj? No, ni čisto tako …  Za uvod imam vsaj dve razveseljivi informaciji. Prva je ta, da so se pri znamki odločili, da bodo linijo C v naslednjih korakih po drznosti oblikovanja približevali prestižnejši liniji DS, ki je v zadnjih letih postala prepoznavni obraz Citroëna. In druga, da so se v oblikovanju najnovejšega družinskega člana, Citroëna Grand C4 Picasso odločili, da nas znova vrnejo v otroštvo in nam približajo tiste prvinske odlike, ki naj bi nam med vožnjo pomenile največ: prostornost, svetlobo in višji položaj sedenja, ki radovednim mladim očem razkriva širna obzorja.Pa se vračam na začetek, zakaj Grand C4 Picasso ni zgolj podaljšani C4 Picasso? Ker ima poleg povečanega prostora in opcijskih dveh dodatnih sedežev še opazno preoblikovan zadek vozila, ki ga zaznamujejo nove zadnje luči v obliki črke C s svetlobnimi diodami in 3D učinkom ter dodane strešne loke, ki se začnejo ob vznožju vetrobranskega stekla.
  Če že govorimo o dodatnih dveh sedežih, se vedno znova vračam na stališče, da gre sicer za izrazito simpatično funkcijo za posebne priložnosti, a je veliko več vreden prostor, ki ga v avtomobilu pridobimo na račun prtljažnega prostora, ko sta ista dva sedeža zložena v ravno prtljažno dno. Zato si boste lahko izbrali sami, ali ste ju pripravljeni doplačati 600 evrov, ali pa boste raje izbrali 5-sedežno izvedenko, ki vam bo postregla s 645 litri* in 2,75 m** dolžine prtljažnega prostora. Praktično se obnese tudi 15 cm vzdolžnega pomika druge vrste sedežev, ki omogoča prilagoditev potniškega prostora trenutnim potrebam.
  Citroën Grand C4 Picasso še poudarja občutek prijetnega strešnega stanovanja, saj se ponaša z res izdatno zastekljeno površino, ki meri več kot 5,70 m2. Za ambientalno udobje so dodatno poskrbeli z nočnimi belimi lučmi z led diodami (stropna luč, osvetlitev ozadja odlagalnih prostorov, mizice na hrbtni strani prednjih sedežnih naslonov in vratne kljuke), ki dajejo mehkejšo svetlobo.
  O tehnologijah za pomoč vozniku smo se dodobra razpisali že v predstavitvi C4 Picasso, zato ponovimo le še zgodbo o vgrajeni motorizaciji. Ob dveh bencinskih motorjih VTi 120 (88 kW, 5-stopenjski ročni menjalnik) in THP 155 (115 kW, 6-stopenjski ročni menjalnik), so tu še dizelski HDi 90 (68 kW, 6-stopenjski ročni menjalnik) in HDi 115 (84 kW, 6-stopenjski ročni ali robotizirani menjalnik ETG6) ter premierno dvolitrski BlueHDi 150, ki izpolnjuje zahteve standarda Euro 6 in je na voljo z novim samodejnim 6-stopenjskim menjalnikom ali 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.
  Oblikovalsko izrazit, funkcionalno prostoren in tehnološko moderen družinski avtomobil, ki bo od svoje krajše različice dražji za 900 evrov, je na slovenskem trgu že naprodaj po cenah od 19.720 evrov za 5-sedežni model Attraction VTi 120 do 32.670 evrov za 5-sedežni Exclusive BlueHDi 150 s samodejnim menjalnikom.
  Več na uradni strani.
  Besedilo in foto: Urška Radolović.
  * VDA
  ** z opcijo preklopljivega sovoznikovega sedeža
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X