Announcement

Collapse
No announcement yet.

Katastrofalne bremze C4

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Katastrofalne bremze C4

  Ali kdo ve kako je citroenu uspelo uničiti pregovorno odličen sklop njihovih vozil - zavore.??

  Na C4 (vsaj pri dizelskih motorjih) ni servo ojačevalnika, ki bi se napajal z vakumom motorja ampak potreben pritisk baje proizvaja namenska črpalka. Vse lepo in prav, morda je tako na vseh dizelskih motorjih...ampak zadeva enostavno ne dela tako kot bi morala.

  Večkratno zaporedno zaviranje pobere vso moč zavoram! To pomeni, da imaš pri višji hitrosti (nad 150km/h) v praksi samo en poizkus zaviranja na polno. Če zavoro popustiš že v drugem ali tretjem pritisku stopalke enostavno bremz ni več! Podobno kot da bi šlo za fading zaradi pregrevanja, ampak to ni to. Situacija je prisotna na obeh mojih HDI-jih, s tem da je pri 110konjskem (ki je že faceliftan in pri katerem so občutno zmanjšali agresivnost BAS sistema) zadeva občutno moteča, pri 90-ki pa še nekako gre (na račun močnejšega BAS je namreč že prvi pritisk na zavoro dovolj močan).

  Servis pravi da je vse ok. Preverjali smo tesnost sistema in pritisk pumpe in vse naj bi bilo OK.

  Podobno se obnaša tudi C2 HDI.

  Ima kdo podobne izkušnje oz. tehnično razlago?
  Nič ne more biti tako zjebano, da se ne bi dalo popravit. Razen Citroena!

 • #2
  Re: Katastrofalne bremze C4

  Daj bolj natančno opiši preizkus. Jaz z zaviranjem iz 100km/h na 0km/h nisem imel težav. Nasplošno so zavore precej močne. Je pa res, da ne zaviram 100-0-100-0-...

  lp

  Comment


  • #3
   Re: Katastrofalne bremze C4

   Ja, takšno zaviranje kot si opisal (da npr. posušiš ploščice ali pa opozoriš zadaj vozeče), zadošča že 50-0-50-0-50. Saj lahko poizkusiš že pri nižji hitrosti po kakšnem klancu: nekajkrat napumpaj pedal in opazuj odziv. Ponovno pa pravim, da je faceliftan model totalno drugačen od starega. Stari lepi na nos (kar so tudi grajali na vseh testih), novi pa sploh ne.
   Nič ne more biti tako zjebano, da se ne bi dalo popravit. Razen Citroena!

   Comment


   • #4
    Re: Katastrofalne bremze C4

    preveril in meni zavorna moč ne pojenja pri večkratnem zaporednem zaviranju.

    lp

    Comment

    Working...
    X