Announcement

Collapse
No announcement yet.

C4 VTR Pack 1.6 HDi FAP BVMP ...še en mesec ...

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • C4 VTR Pack 1.6 HDi FAP BVMP ...še en mesec ...

  Živjo,

  že kar nekaj časa prebiram vse živo, kar najdem na na netu v zvezi s Citroeni, še posebaj v zvezi s C4. Zanimivo, da sem tole stran odkril šele danes. Škoda, da je nisem že prej, da bi dobil več informacij, ko sem se odločal za novi avto.

  Do pred cca 1 meseca sem bil navdušen voznik Alfe 156 in sem jo hvalil povsod, kjer sem jo lahko, saj nanjo dejansko nisem imel nikakršnih pripomb, vožnja z njo pa je itak en sam velik užitek. Potem pa se je pred kakim mesecem iz čistega ljubega miru pri vožnji po avtocesti poslovila na precej spektakularen način. Nekaj je počilo in za avtom se je sredi noči naredil dan in vse skupaj je nehalo delovati. Ko sem avto komaj ustavil na odstavnem pasu, sem lahko samo še pograbil torbo in iz razdalje kakih 50 metrov gledal paemeterski smrdljivi kres. Ko so čez par minut prišli gasilci in vse skupaj dobro zalili, ni pravzaprav ostalo nič uporabnega.

  Ker brez avta pač ne morem sem se takoj začel razgledovati za kaj primernega. Ne prevelikega, ne premajhnega, ker sem velik, primerno simpatičnega za vozit, varčnega in predvsem novega, kar naj bi
  bila neke vrste garancija, da naj bi vsaj nekaj let imel mir. No, ko sem danes prebiral tale forum, sem se sicer malo zasekiral, ker vas je toliko imelo probleme s kakovostjo storitve servisa in z uveljavljanjem garancije. Po drugi strani pa lahko z veseljem potrdim, kar je bilo napisanega že v precej postih na tem forumu, da so se pri Merlaku na Drenovem Griču izjemno potrudili in so tako še najbolj zaslužni, da sem se na koncu odločil prav za C4. V Citroen salonu na Viču v Ljubljani so me namreč zelo na hitro odpravili, ko sem jih povprašal o določeni opremi, češ da enostavno takega avta ne morem dobiti, čeprav je ga imajo na uradnem ceniku.

  C4 je sicer kar hitro prišel v ožji izbor. Po poskusni vožnji in potem, ko so mi zagotovili želeno opremljenost, in ko sem prebral kup člankov o C4, v katerih so prevladovale pozitivne ocene, pa odločitev ni bila več težka.
  Avto imam obljubljen v drugi polovici januarja in močno upam, da se ne bo kaj nepredvideno zapletlo.

  Imam pa še eno vprašanje. O robotiziranem šeststopenjskem menjalniku BVMP, kaj dosti napisanega nisem našel, niti nisem mogel zadeve sprobati v živo. Sam sem se za tak menjalnik odločil predvsem iz razloga, ker dnevno v gneči na cesti preždim kar dosti časa in imam že poln kufer speljevanja, in pretikanja med 1. in 2. in 1. in 2. itd...... Če ima kdo na forumu konkretne izkušnje s tem menjalnikom v C4, prosim za komentar.


  LP vsem in mislim, da bom te strani odslej kar pogosto obiskoval ...

  Zober

 • #2
  Re: C4 VTR Pack 1.6 HDi FAP BVMP ...še en mesec ...

  Zober, najprej dobrodošel in veliko sreče pri nakupu in delovanju avta.
  O as si verjetno prebral, niso sposobni dobaviti nobenega avta več.
  Boš videl, kako bo avto šel z avtomatiko, mogoče se kasneje odločiš še za kak čip ali power box (o tem ti lahko, oz so že veliko povedali čojko, tma in dvorjan-vsi 20HDI)
  Kje si potem naročil avto? Pri merlaku?

  Comment


  • #3
   Re: C4 VTR Pack 1.6 HDi FAP BVMP ...še en mesec ...

   Garač, hvala za dobrodošlico.

   Avto sem naročil pri Merlaku. Je očitno res, kar sicer piše tudi že nekje na tem forumu - bistvena razlika je med družinsko firmo s tradicijo in pa neko "instant" firmo.
   Pri Merlaku so se, kar se mene tiče, daleč najbolj potrudili.

   O teh čipih nisem še ničesar prebral - bom danes zvečer malo raziskal. A to govoriš o čipu za povečanje moči, ali kaj? Misliš, da se da iz 1,6 mašine da stisnit še kaj več kot 80KW, oziroma drugo vprašanje, koliko je to pametno - vsaj pri novem avtomobilu? Garancija pri taki "predelavi" najbrž ne velja več.
   LP,
   Zober

   Comment


   • #4
    Re: C4 VTR Pack 1.6 HDi FAP BVMP ...še en mesec ...

    Kot si rekel, ja najbolje po izteku garancije, sicer pa enake stoje, kot bo, oz je tvoj vozita, verjetno si že opazil Dr Mare in Martina, C4 pa imajo v uporabi oz lasti še Janez, Milan...

    Comment


    • #5
     Re: C4 VTR Pack 1.6 HDi FAP BVMP ...še en mesec ...

     Upam, da si avto peljal na testno vožnjo. Meni osebno 1.6 Hdi ne diši....za moj okus ni navor lepo razporejen po celem delavnem območju...a pustimo to.

     Robotiziran menjalnik. To ni tak kot avtomatski. Je malo bolj len, no ja tudi mašina tukaj pomaga. Ko recimo daš gas do konca, boš čutil med prestavljanjem tudi zoprne pojemke. Kdor je probal ve o čem govorim. Če se voziš po mestu (malo gasa) še nekako gre. Morebiti ti bo bolj všeč ročno prestavljanje (ob volanu), ko prestaviš spustiš gas in je teh pojemkov več kot pol manj...

     Nevem no, meni je veliko boljša mašina 2.0 HDi (136konj)...tudi v C4, samo je pa ta model, ki si ga ti vzel edini opremljen z FAP.

     Comment


     • #6
      Re: C4 VTR Pack 1.6 HDi FAP BVMP ...še en mesec ...

      @Zober: spooky!
      Kaj pa se je potemtakem zgodilo z alfo? Bi lahko morda kaj preprečil? Groza... Dobro da nisi šel na dopust. Si misliš, ponoči na AC v tujini, s polnim avtom cot in še česa - pa gre vse k vragu.
      I feel Citroënic
      ---------------
      Lp, David

      Comment

      Working...
      X