Announcement

Collapse
No announcement yet.

Radijski sprejem v C4

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Radijski sprejem v C4

  Z novim avtomobilom sem povsem zadovoljen. Prehod s Focusa na C4 je bil zame pravo presenečenje, v pozitivnem smislu. Vse dela tako kot mora in sem pričakoval, zelo pa me moti vgrajeni radiosprejemnik, ki kar naprej išče postajo. A ima še kdo tak občutek, da radio ni ravno na nivoju opreme avtomobila. Kako je z menjavo radia? A se da lahko kakšen drug radio noter? Kaj se potem zgodi z vsemi komandami ki so na upravljalnem delu radia?

 • #2
  po moje boš rabo kaki adapter za komande, ne me pa za besedo držat,.. po moje se da menjat zakaj pa ne,.. se pa pri nekaterih avtih je opcija svoj radio al pa vgrajen, edin org radio je mal večji se mi zdi, vsaj pri nas v corsi je tak, mogo bi dobit na servisu ono plastiko okol radia in bi zmagal,.. :zivzg:
  The Only Way Is Up!!!!

  CTS Team
  www.citroen-tuning-slo.com

  Comment


  • #3
   Na Citroen servisu ti ga z njihovim računalnikom (Proxio) nastavijo. Nastavitve so možne okrog delovanja RDS-a (kot razumem te to moti), vključitve oz. reguliranja jakosti zvoka glede na višino hrupa v potniški kabini, itd.

   Me pa zanimajo tvoji pozitivni občutki predoda iz Focusa na C4. V čem je C4 boljši? Focus naj bi imel boljši menjalnik.

   Lp Čojko
   sigpic

   Comment


   • #4
    Glede original radia nism 100% kako in kaj, zagotovo pa bodo na servisu vedeli kaj in kako...

    Možno, da imaš vklopljeno kako opcijo radia, da samodejno išče boljši signal že ob najmanjši motnji...

    Kaj ima RDS pri tem mi ni glih jasno, Čojko :xsmash:

    Verjetno bi se tega rešil že ob izklopu funkcije AF (alternative frequency)... Mogoče imaš tudi opcijo LOCAL in ti prepozna le postaje z zelo dobrim signalom... :xpuzzled2:

    V glavnem, če skočiš na servis ne boš zgrešil...

    Glede drugega radia pa kot je neyc reku... kaki adapter bi blo treba zrihtat, da obdržiš funkcije na volanu... čeprav bi meni bil bolj pomemben boljši radio kot pa funkcije na volanu...

    LP

    Skrt
    Ne moreš letet kot orel, če imaš okoli sebe same purane:biggrin:

    Comment


    • #5
     V glavnem preko Proxie je možno štelati občutljivost iskanja postaje (lahko iste AF, ali najboljše možne TA). Pri Xsari II imaš štiri stopnje občutljivosti, za C4 pa predvidevam, da je vsaj tako če ne še boljše.

     Jasno?

     Lp Čojko
     sigpic

     Comment


     • #6
      Originally posted by ČojkoMe pa zanimajo tvoji pozitivni občutki predoda iz Focusa na C4. V čem je C4 boljši? Focus naj bi imel boljši menjalnik.
      Menjalnik v C4 je svetlobna leta pred menjalnikom, ki sem ga imel v Focusu. Ne vem če sem 10 X prestavil vzvratno, da pri tem ne bi prav nemarno škrtnilo, če nisi bil pazljiv se je stresel cel avto. Tudi prestavljanje navzdol gre v C4 kot po maslu, medtem ko pri Focusu ni šlo vedno gladko. Je pa še kar nekaj razlik, ki govorijo v prid C4 npr. sedenje, spredaj in zadaj. Spredaj se precej bolje sedi kot v Focusu, da ne govorim o sedenju zadaj. Velik sem skoraj 1,90 m pa nimam nobenih težav zadaj (tam sem se res peljal samo nekajkrat, ko so me otroci in žena posadili zadaj) ne s prostorom za noge, ne pri glavi. enostavno C4 je v tem smislu narejen bolje. Še nekaj je zanimivo, žena je velika (majhna) samo 158 cm, pa voznikovega sedeža skoraj ne premikava. Žena samo dvigne sedež, vse ostalo odgovarja obema. Tudi končna izdelava je pri C4 boljša kot je bila pri Focusu. Tam je vedno nekaj škripalo in cvililo. Najbolj mi je šla na živce šipa v sprednjih desnih vratih, ki je prav nemarno ropotala. Pa da ne bi mislili da opisujem Focusa sedaj, ko je bil star 6 let. Ne, opis velja za takrat ko je bil še nov, tako kot je sedaj C4. Zaenkrat toliko o primerjavi med Focusom in C4. Imel sem pa Focusa letnik 1999, torej med prvimi, mogoče so moje zamere v novejših letnikih odpravili.
      Aja, za radio se bom pa res oglasil na servisu. Še nekaj me zanima. A ima že kdo od lastnikov C4 Thule strešne prečke. Citroenove se mi zdijo nemarno drage, pa še občutek imam da bi na Thulejeve spravil kovček in nosilec za tri pare smuči ali pa dva nosilca koles in kovček, medtem ko na Citroenove prečke to ne bi šlo. Pa še 15 kSit je Thule cenejši.

      [Edited on 7-7-2005 by oldtimer]

      Comment


      • #7
       Če poslušaš postajo ki nima alternativnega oddajnika ali pa razne lokalce,potem izključiš funkcijo RDS in sprejemnik ti ne bo več iskal nadomestnega signala

       Comment


       • #8
        Glede Thule (ipd.) nadomestnih prečk:

        Imel sem že orig. Citroenove in sem bil zadovoljen (ker so bile prve in nisem poznal primerjave). Na vsaki strani 1 imbus, montaža/demontaža bliskovita. Ključavnic nisem pogrešal.

        Nato sem imel na naslednjem Citroenu Thule, zaradi iste teorije (oz. prakse), da bom na te spravil več, saj so orig. zaobljene (brez podaljškov na koncih), Thule pa ima na vsakem koncu "rogove", torej več naležne površine. Že res, ampak montaža je bila najmanj 3 x tako zahtevna in dolgotrajnejša. Na vsakem koncu 2 vijaka + 1 za regulacijo pomika + ključavnica. Muka!!! Čem sem jih montiral sam, sem se kar malo znojil in ciljal. Klinc pa prilagodljivost v vse smeri (zato toliko vijakov) pa univerzalnost pa švedsko jeklo...

        Zdaj imam na novem Citroenu spet original (ponovno pesmica glede montaže). Enostavno, hitro, solo BP. Na vsaki strani 1 vijak + ključavnica (no, naj bo). Je pa res naležne površine za par cm manj od rogovil. Pa se da vse zložiti, če se hoče. Pa še estetika in manj žvižganja ovalnega eloksiranega aluminija (pri Thule za moj model ni bilo drugega kot oglato jeklo, plastificirano v črno - nekateri modeli so tudi pri Thule bolj aerodinamični...).

        Cene pa so (odvisno od modela avta) tu-tu. Pri prejšnjem je bil Thule = originalu in me je zavedla v greh širina nadomestka (pa še daljše prečke sem si omislil, kot so jih priporočali). Pravi rogač!!!

        Sicer pa poskusi namestiti oboje (če imaš možnost), pa bo odločitev lažja.

        Comment

        Working...
        X