Announcement

Collapse
No announcement yet.

C3 1.4i letnik 2003 cuka

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • C3 1.4i letnik 2003 cuka

  Pozdravljeni,
  Pred časom, ko sem bil še lastnik Xsare sem redno spremljal dogajanje na tem forumu. Sedaj pa je pri hiši že nekaj časa C3 letnik 2003 z 1.4i motorjem. Avto je delovla brez problema. Pred tem ga je vozila moja mama in so približni 8 let nazaj nekaj "brikali" na ventilatorju, kateremu je crknila elektronika. Narejeno je bilo tako, da se je ventilator ves čas vrtel, vendar samo za hlajenje motorja, klima pa ni več delovala. S tem smo kar nekaj časa živeli, ker sem od enega avtoelektirčarja zvedel, da je nov ventilator s to elektironiko več kot 400 EUR. Pa smo se odločili naj tako ostane, bomo pri drugem avtu pri hiši živeli brez klimatske naprave. Kakšna 2 meseca nazaj pa je avto začel cukat brez pravega razloga. Ne bi mogel reči ali je to bilo ob dodajanju gasa ali spuščanju, torej čisto naključno, vendar vedno med vožnjo. En mehanik, ki je malo pred tem menjal ventil/stikalo olja, je rekel, da je to zaradi mraza in slabega goriva. Ampak tudi po otoplitvi in tankanju na MOL se stanje ni izboljšalo pač pa počasi slabšalo.
  Drugi mehanik, ki ga je pogledal je nekako ugotovil da je to povezano s tem ventilatorjem in senzorjem za temepraturo motroja, ki posledično prek računalnika starta ventilator. Tako je dobil ventilator (ne original) in ga namontiral, vendar se ne starta. Menda ga je preveril z drugim avtom, in je delal bp. Tako je prišel do ugotovitve, da je računalnik fuč.
  Ali ima kdo kakšne podobne izkušnje? Ali je ta računalnik mogoče popravit, ali se pač vedno kupi nov? Je mogoče, da je senzor in računalnik povezan s cukanjem med vožnjo? Ali priporočate kakega električarja, ki se dobro spozna ne podobne zadeve s Citroeni???
Working...
X