Announcement

Collapse
No announcement yet.

Citroën u Parizu predstavlja crossover C3-XR

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Citroën u Parizu predstavlja crossover C3-XR

  Citroën nastavlja svoju strategiju internacionalizacije i potvrđuje se sve više kao globalna marka. U središtu te strategije, kinesko tržište predstavlja izuzetno važan element i to je razlog zbog čega Citroën predstavlja novi C3-XR, kompaktan SUV temeljen na robusnosti, eleganciji i dinamičnosti.

  Citroën ubrzava svoju politiku međunarodnog razvoja i osnažuje svoj status globalne marke. Posljednjih nekoliko mjeseci ova internacionalizacija je dobila novu dimenziju s povećanjem svjetske prodaje od 7% u prvom polugodištu 2014, što je 4% više nego tržište.

  U središtu te ofenzive, Kina od sada predstavlja prvo tržište marke Citroën i više od jednog od četiri prodanog vozila marke. I tamo Citroën raste više od tržišta, s povećanjem prodaje od 19% krajem avgusta 2014. godine nasuprot 12% koliko je raslo tržište. Za ovaj porast zaslužna je mreža od 470 prodajnih mjesta, koja se širi, koja je na prvom mjestu u anketi JD Power 2014 o kvaliteti usluge. Za uspjeh su također zaslužni i proizvodi kao što su C-Elysée et C4 L, koji pokazuju da se Citroën znao nametnuti donoseći konkretne, moderne i po mjeri odgovore na očekivanja novih kupaca.

  Na ovim čvrstim temeljima te radi postizanja veće prisutnosti na tom tržištu, Citroën predstavlja C3-XR, svoj novi model koji će biti lansiran u Kini krajem godine. Ova nova ponuda predstavlja moderan pristup SUV vozilima koji se temelje na vrijednostima marke Citroën: snažan dizajn i izvanredna udobnost. Predstavljanje ovog modela je na simboličnom mjestu, u C_42 na Champs-Elysées, kako bi se proslavio 50. rođendan diplomatskih francusko-kineskih odnosa i naglasilo francusko porijeklo ovog SUV modela.

  Vrlo blizak konceptnom automobilu predstavljenom u Pekingu u aprilu 2014, C3-XR je proizvod centra za dizajn Citroën koji je upotrijebio svoja znanja i umijeće za dizajniranje SUV vozila čiji dizajn odmah povezujete s robusnošću, elegancijom i dinamičnošću. Prepoznatljiv detalj marke Citroën, udobnost, je na najvišem nivou zahvaljujući položaju vozača koji je prostran i udoban ali i udobnosti ovjesa dostojne najboljih limuzina. Citroën C3-XR također posjeduje najnovije inovacije za jednostavnije korištenje zahvaljujući tehnologijama (pristup i pokretanje vozila bez ključa, kamera za vožnju unatrag, grip control…).

  C3-XR bit će lansiran u decembru, proizvodit će se u fabrici Wuhan i bit će dostupan s motorima THP 160 S&S s automatskim mjenjačem posljednje generacije.

  C3-XR bit će izložen u C_42 na Champs Elysée od 1. oktobra 2014.
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X