Announcement

Collapse
No announcement yet.

Citroën C1: slovenska predpremiera

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Citroën C1: slovenska predpremiera

  V zadnjih mesecih se mi zdi, kot da se pogovarjamo samo še o dveh stvareh. Ali se pritožujemo nad vremenom ali pa negodujemo zaradi nenehnih zastojev na naših preljubih cestah. Priznam, že večer prej sem zaskrbljeno pregledoval in računal, kako naj se izognem kolonam, ki nastajajo na avtocesti proti Primorski. V Portorožu je namreč potekala slovenska predstavitev novega mestnega malčka iz družine Citroën.


  Kar trije proizvajalci vozil so združili moči in v skupnem razvoju, a vsak zase, ustvarili mali mestni avtomobil po lastnem okusu. Toyota je pred kratkim na slovenskih tleh predstavila novega Ayga, zdaj pa so to storili še pri Citroënu z modelom C1. Tretji, Peugeot 108, po zadnjih informacijah žal ne bo zapeljal na slovenske ceste.Pri Citroënu opisujejo novega C1 s tremi besedami – svež, igriv in živahen. S svojo edinstveno osebnostjo je od leta 2005 očaral že 780.000 kupcev in zdaj želi s številnimi izboljšavami nadaljevati zastavljeno zgodbo. Posebnost v zunanjem videzu so nedvomno dvojne sprednje luči, ki jih na dnu odbijača dopolnjujejo dnevne luči z LED tehniko. S številnimi linijami sporoča opazovalcu, da je dinamičen in poseben.
  S 3.46 metra dolžine je tipičen mali avto, ki se najbolje znajde v ozkih in utesnjenih urbanih središčih. Poleg osmih različnih barv karoserije sta na voljo tudi dve posebni dvobarvni seriji za dodatno individualizacijo avtomobila. V notranjosti so vgrajeni štirje sedeži, ki nudijo več udobja za potnike. Prostornejšo notranjosti si lahko kupec z različnimi barvnimi odtenki prikroji notranjost po svojem okusu. S spremembami na prednji in zadnji obesi in izboljšanim podvozjem je vožnja bolj udobna, a hkrati tudi zabavna.
  Na voljo sta tri- ali štirivratna karoserijska različica v dveh izvedbah. Prva je običajna limuzinska različica, druga ponuja 800 x 760 mm veliko platneno streho in se imenuje AirScape. Poleg številnih barvnih kombinacij so na voljo tudi tri barvne različice platnene strehe, ki se lahko odpre oziroma zapre med vožnjo, njeno delovanje pa ni odvisno od hitrosti vožnje. Prtljažni prostor se lahko pohvali s 196 litri prostornine, ki se ob podrtju sedežev poveča za štirikrat. Z 840 kilogrami in nizkih kotalnim uporom pnevmatik so poskrbeli za majhno porabo ter s tem tudi nižje obratovalne stroške.
  V sklopu dodatne opreme je na voljo 7-palčna multimedijska enota, ki je občutljiva na dotik in lahko deluje v kombinaciji s pametnim sistemom ”Mirror Screen”. Ta prinaša množico praktičnih rešitev v sodelovanju z vašim pametnim telefonom. Na voljo je še kamera za vzvratno vožnjo in tipka za zagon vozila brez ključa.
  Motorno paleto sestavljata dva bencinska agregata. Prvi je šibkejši e-VTi 68 z ročnim menjalnikom, odločite pa se lahko tudi za različico s sistemom Start&Stop ali z vgrajenim robotiziranim ročnim menjalnikom. Močnejši bencinski agregat je PureTech 82, ki je na voljo samo z ročnim menjalnikom. Na voljo bodo trije paketi opreme Live, Feel in Airscape Feel.
  Na žalost vam ob zaključku ne moremo posredovati cene za novi Citroën C1, saj bo ta znana šele ob začetku prodaje proti koncu oktobra.
  Besedilo in fotografije: Gašper Pirman
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X