Announcement

Collapse
No announcement yet.

Citroën e-mehari elektriko povlekel na brezpotja

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Citroën e-mehari elektriko povlekel na brezpotja

  E-mehari je avto, s katero Citroën pogumno kot vedno orje ledino v malce drugačno smer - združevanje električnega pogona in oblike križanca.

  Citroën očitno misli resno z idejo o manjšem uživaškem modelu, saj je nekaj podobnega nakazoval že klasično gnani cactus M concept na salonu v Frankfurtu.
  Uživaški avtomobil žene elektrika, zato mu je ime e-mehari, po premieri v Ženevi bo na prodaj nekje sredi leta 2016.
  E-mehari je križanec med brezstrešnim avtom in suvom, njegova robustna zasnova skuša prepričati, da je takle "štromar" nared tudi za vožnjo po manj utrjenih podlagah. Streha je narejena iz mehke tkanine, ki jo je mogoče odstraniti.
  • Znameniti posebnež
   Mehari je bil model, kiso ga izdelovali med leti 1968 in 1988. Baziral je na modelu dyana 6, motor je bil dvovaljnik iz 2CV6.
   Nekaj časa so izdelovali tudi 4x4 različice, ki jih je bilo na terenu le stežka ustaviti, tudi sicer je odlika meharija izredno nizka masa, pri osnovni izpeljanki le okoli 540 kilogramov. Nekaj se jih je vozilo tudi po Sloveniji.


  Za e-meharija navajajo, da bo na voljo v štirih različnih barvah zunanjosti in dveh notranjosti, mogoče bodo poljubne kombinacije. Notranjost je sicer vodoodbojna, saj je prevlečena s posebnim slojem. Električni pogon si zagotavlja vir energije v 30 kWh litij-metal-polimerni bateriji, ki naj bi bila imuna na vremenske razmere. To pomeni, da bo doseg pozimi in v vročini pri nominalnih 200 kilometrih. Najvišja hitrost vozila je 110 km/h.
  V tem trenutku ni informacij, da bi bil e-mehari na voljo tudi zgolj kot mehari. Koncept M cactus je sicer poganjal klasični bencinski trovaljnik, zato lahko gotovo pričakujemo tudi bolj konvencionalen pogon.

  <span>
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X