Announcement

Collapse
No announcement yet.

C-Crosser predelan na plin

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • C-Crosser predelan na plin

  Avto je star 2 meseca, pred enim mesecem ko je avto imel 1000km sem dal zmontirati plinsko napravo(PLINEX).Sedaj ko ima 2000 km se pojavlja, da mi med ustavljanjem pred križiščem tik preden se ustavi avto ugasne, to se mi je do sedaj zgodilo 4x , vedno ko je bil motor mrzel,od tega 3x na bencin in enkrat na plin. Ko avto stoji motor ne ugaša. Na servisu Citroen računalnik ne pokaže nobenih napak, prav tako ne PLINEX-u.To se mi dogaja en teden. Ima kdo kaj izkušenj s tem?

  Lep Pozdrav Bojan

 • #2
  Re: C-Crosser predelan na plin

  Predlagam da reklamiraš vgradnjo plina. Na tem forumu ne boš našel podobnega primera. 2.4 bencinar dela brez težav (seveda če ni po njem šaril kak plinar). Morda pa se obrneš na hrvaški forum kjer je polno krosijev predelanih na plin.
  Nič ne more biti tako zjebano, da se ne bi dalo popravit. Razen Citroena!

  Comment


  • #3
   Re: C-Crosser predelan na plin

   Plinar pravi, da računalnik od plinske naprave pobira samo podatke od centralnega rač. o časih odprtosti diz in doda še nekaj mili sekund.

   Comment


   • #4
    Re: C-Crosser predelan na plin

    Pozdravljen1
    To, kar ti serviser govori so bučke; pač fantje ne znajo, radi bi pa denar. Moj avto brez problemov že 4 leta - 200 kkm - vozi na plin. Kolega pa je pri tej isti firmi - Plinex - vgradil plin v Alfo, pa mu je ugašal, cukal, tisti odgovorni pa mu je dejal, da trako pač mora biti, saj je na plin.
    Plinski ecu pobira poleg ostalega tudi podatke od avtomobilskega ecu-ja, torej razpolaga z vsemi podatki. Je pa res potem dela za nekaj ur, da na računalniku pravilno mapiraš plinski ecu. To pa naši ne znajo, saj nimajo izkušenj. Moja naprava je vgrajena v Novem Sadu, tip jo je vgrajeval 2 dni, tretjega pa je porabil za natančno nastavitev.
    Torej, za šijak tiste z Plinex-a pa reklamacijo!
    LP

    Comment


    • #5
     Re: C-Crosser predelan na plin

     Zanima me ali ste rešili težave z ugašanjem pri Crosserju? Ali lahko kaj več poveste o plinski napravi, ki ste jo vgradili. Ali gre za opcijo z dodatnim mazanjem ventilov?
     Tudi sam se namreč zanimam za nakup takšnega avta in vgradnjo plina, vendar me je kolega, ki dela na AC prestrašil, da so v popravilo prejeli že kar nekaj Outlandrejev z istim motorjem, ki jim je uporaba plina povzročila okvaro na glavi oz. ventilih.

     Comment


     • #6
      Re: C-Crosser predelan na plin

      Torej, update: pred nekaj dnevi sem predelal svoj novi avto, C5 2.0 16V pri istem mojstru - v N. Sadu na plin. Cena cca 35% cene v Slo, najmodernejši sistem.
      Pa mi je mojster povedal, da je bil lani pri njemu nek tip iz Slo, z zgoraj navedeno (vidi par postov nazaj) Alfo. Torej, potem, ko je ta moj kolega reklamiral "cukanje" in podobno, ko mu niso več znali pomagati, so mu dali nov plinski računalnik in ostali potrošni materijal; avto je odpeljal v N sad, mojster (Doroslavac) pa je stari računalnik brez problema pravilno nastavil, saj le-ta sploh ni bil okvarjen. Nič več cukanja.
      Pri nastavitvi delovanja na LPG je potrebno zeelo veliko dela in znanja - navkljub pripomočkom, mapiranju preko laptopa. Poleg tega pa še veliko izkušenj.
      Torej, če avto cuka, ugaša, porabi preveč goriva - ali ste bili škrti in kupili zanič robo ali so pa tisti, ki so vgrajevali šušmarji.
      Ne omenjajoč razlike v ceni.

      Comment


      • #7
       Re: C-Crosser predelan na plin

       Kaka pa je poraba plina pri motoru 2.4 16V? Js imam tudi predelano in z 35l prevozim ca. 250km kar se mi zdi zelo malo...

       Comment


       • #8
        Re: C-Crosser predelan na plin

        Pozdrav. Imamo vgrajeno plinsko napravo (letnik avta september 2009, naprava vgrajena marca 2010), ki je ne moremo uporabljati. Gre za Citroen C-Crosser 2.4. Skurlo nam je ventile, ker zadeva ni bila korektno izvedena. Sem pa na AC prejela info, da ta tip avta ni primeren za predelavo na plin in da so imeli veliko teh primerov. Predelava je se vgrajena, ventile smo zamenjali in avto deluje ok. Ker bi zeleli voziti na plin, me zanima, ali je mozno dobiti kontakt od tipa iz Novega Sada? Hvala ze v naprej in lp

        Comment


        • #9
         Re: C-Crosser predelan na plin

         ti svetujem malo da gledaš datume na forumu za tipa v ns malo poguglaj in ko kaj najdeš napiši to tu pa bodo se ostali vedeli kako in kaj
         Citroen Bilten Forum
         https://www.citroenbilten.com/
         Gostovanje Domene Internet
         https://www.bilten.net/
         Mobing v Sloveniji
         https://www.mobbing.si/
         Družinski portal
         https://www.drobnic.com/
         https://www.drobnic.info/

         Comment

         Working...
         X