Announcement

Collapse
No announcement yet.

Citroenova zvezda še kar vztraja pri prenovah

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Citroenova zvezda še kar vztraja pri prenovah

  Berlingo je nedvomno z zlatimi črkami zapisan v Citroenov portfelj, saj je med najbolj prodajanimi in trdno na vrhu v svojem segmentu. S precej malo truda jih bodo samo letos v Sloveniji, skupaj s prenovljeno izvedbo, prodali 720. Kar ni malo.

  Od leta 2008, ko se je rodila tretja generacija, Berlingo ostaja takšen kot je bil. Vmes se je leta 2012 zgodila prva prenova in zdaj še druga, medtem ko o novi generaciji še ni ne duha ne sluha. Njegove odlike prepoznavajo številni kupci, zdaj pa so Citroenovci le malce spremenili nos vozila, v ponudbo dodali dve novi barvi (siva Acier in rjava Moka), potniško kabino opremili z nekaj novimi materiali, sedempalčnim zaslonom na dotik s spremljajočo multimedijo, iz naslova uporabnosti pa se je rodila ideja o odlagalnem mestu na stropu (Modutop).
  Od meseca novembra dalje bo Berlingo opremljen s sistemom Active City Brake oziroma s sistemom za samodejno zaviranje v sili, ki pomaga preprečevati nalete pri nizki hitrosti vožnje (do največ 30 km/h). Ta sistem ne bo serijski pri nobeni različic, a cene zanj pri slovenskemu uvozniku še nimajo. Po novem je Berlingo opremljen še s parkirnimi senzorji spredaj in to Citroenovci prodajajo kot pomoč pri čelnem parkiranju, še bolj kot to pa bo pri parkiranju prav prišla kamera na zadku.
  Pri izbiri motorjev še vedno prevladujejo dizli. Berlingo je v prenovljeni podobi na voljo z BlueHDi75, BlueHDi100 in BlueHDi120, ki izpolnjujejo Euro6 emisijske standarde, pri bencinskih agregatih pa bosta na voljo le dva. VTi95 in VTi120.
  Citroen prinaša tudi odgovor za vse poklicne uporabnike. Berlingo je kot furgon še vedno na voljo v dveh različnih dolžinah, L1 (do 3,7 m3) in L2 (do 4,1 m3), se ponaša s tovornim prostorom največje prostornine 4,1 m3, v katerega je mogoče natovoriti dve evro paleti. Po zaslugi premišljeno izdelanih vrat, kot so široka drsna bočna vrata ali asimetrična zadnja krilna vrata, ki se odprejo do 180°, je tudi enostaven in varen za uporabo.
  Tudi v prihodnje bodo pri Citroenu možne določene predelave. Najbolj zanimiva, a ne tudi najbolj poceni (okrog 10 tisoč evrov), bo tista v povišanega Berlinga s 4x4 pogonom. Seveda, za tiste uporabnike, ki jim sistem Grip Control v XTR različici ne bo dovolj. Prenovljeni Berlingo je kupcem v Sloveniji na voljo že od preteklega tedna, z znanimi paketi opreme (Live, Feel, Shine in XTR) in z malenkostno podražitvijo.
  Citroen Bilten Forum
  https://www.citroenbilten.com/
  Gostovanje Domene Internet
  https://www.bilten.net/
  Mobing v Sloveniji
  https://www.mobbing.si/
  Družinski portal
  https://www.drobnic.com/
  https://www.drobnic.info/
Working...
X