No, ne za to, da bi mi podajali kakšne "pametne " rešitve, temveč da rešimo še eno težavo, katera lahko doleti tudi vas.
Tako je bilo:
Se peljeva z ženo v MB in vse je OK. Ko pa se odpraviva nazaj proti LJ, pa kar naenkrat na (velikem) displaju napiše "Sistem brake failure", prižge se lučka za ročno zsvoro in napis STOP.
Kaj sva hotela, kot ustavila na najbližjem parkirišču in ugotavljala od kod ta hec. Ko sva parkirala, sem avto "ugasnil" (kluč izvlekel iz ključavnice po volanom), avto je pa še kar delal. "Svašta", haha. Kontakta ni več, avto pa kar dela. No, potem sem dal še enkrat ključ v ključavnico (pod volan) in dal do konca kontakt in "odkontaktal" nazaj. Nato je avto le ugasnil. Da ne govorim, da so vse luči razen smerokazov vmes delodale, kljub temu, da sem imel ključ pri sebi. No, ko se je avto umiril, sem dal še enkrat ključ v ključavnico in vse stvari so delovale zopet normalno.
Vse-skozi pa mi je bilo čudno (že od začetka potovanja od LJ-MB) zakaj tempomat ni želel v peti držati hitrosti. Deloval je vse do četrte prestave, peto pa je ignoriral.
Sem mislil, da je le kakšna vlaga kje in dela kakšne motnje, vendar ko se je moja boljša polovica danes odpeljala z avtom, se je vse zopet ponovilo. Saj avto je "za enkrat" še vozen, le ta sporočila so čudna. Sumim računalnik, če pa je kdo imel kaj podobnega pa lahko širni javnosti sporoči, kaj je vzrok. Itak pa ga v bližnji prihodnosti pelem na servis, ker to vse skupaj je res malce hecno. Na koncu sva se že kar smejala, ko želiš zaljučiti potovanje, avto tega ne želi in kar dela, kjub temu, da ni več kontakta. Haha bi lahko za zdaj rekel, ne vem pa, če bom na servisu to lahko rekel.
Aja, je pa to prva seriva C5, letnik 2002, 2.2HDI
LP vsem od mene, Citroenovca.

.
Odgovori s Citatom

C5 I 2.2 HDi - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj ! 

Bookmarks