+ Odgovor na temo
Prikazujem Rezultate 1 do 27 od 27

Prispevek: Antipolution fault

niko i ništa Čojko is on a distinguished road Čojko's Avatar
    Starost
    36
    Prispevki
    2,669
    Reprezentivna Ocena
    275

Antipolution fault

Že nekaj časa se mi občasno prižige (ko zalaufam avto) znak od motorja in displej na pot. rač. javlja ANTIPOLUTION FAULT. Ko imam javljeno to napako se mi je tudi dvakrat zgodilo, da se je avto prestavil v "varnostni program" in takrat ne gre čez 2.900 vrtljajev. Tudi ko takrat ugasnem avto mi ne ugasne TAKOJ, ampak se počasi ustavi (cca. 1 sekundo več).

Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe?

Lp Čojko

garacGost
    Gost
    traktor pač, to je čiptjuning, pa emisije pa to! zatrupljaš nam našo ljubo zemljico

Administrator
    Peter has disabled reputation Peter's Avatar
    Starost
    34
    Prispevki
    396
    Reprezentivna Ocena
    10
    Začela so se kazati posledice čipanja.
    Nekaj podobnega je kazalo kolegu na čipanem 307 potem so pa ugotovili, da ima zabit oxi katalizator.
    Pri 70.000 km je pa se sklopka zacela drseti.
    On je potem raje prodal avto.

Zasvojenec z Citroeni alex is on a distinguished road
    Prispevki
    1,372
    Reprezentivna Ocena
    146
    Zdi se mi, da je možno tudi, da zeza EGR ventil. Ta ma tudi nekaj veze z zmanjševanjem emisij, ker del izpušnih plinov vrača v motor, da tam še enkrat zgori kar lahko

Verjetno bi na diagnostiki napisalo, a je problem to ali katalizator ali kaj tretjega.

Član ToniTic is on a distinguished road ToniTic's Avatar
    Starost
    31
    Prispevki
    206
    Reprezentivna Ocena
    30
    na tester, nimaš druge

Starost
    36
    Prispevki
    2,669
    Reprezentivna Ocena
    275
    Prvič se mi je to zgodilo, ko je bil dež in sem potem poklical servis, kjer so mi povedali, da se to rado zgodi, ko prede voda v zračni filter in potem "loputa" al kaj pa vem kaj ne dela prav in potem javlja kot napako onesnaževanja. Jaz pa sem najprej pomislil na lambda sondo, vendar serviser pravi, da to ne bi smelo biti krivo. Vse skupaj naj ne bi bilo nič problematičnega in se mi je tudi čez dva dni ugasnila lučka oz. pokazatelj "antipolution fault".

Vendar se mi vsake toliko zadeva povovi in ni vedno krivo slabo vreme oz. dež. Sumim celo zračni filter, ki ima glede na prvo vgrajenega dodan še centimeter dodatnega gostejšega filca. Pozimi ob mrzlem vremenu sem ob zagonu mrzlega avta ob minimumu zaznal nemirnen tek motorja. Kaj menite, je lahko kaj na tem?

Tudi za servis sem bil že zmenjen, vendar ker mi je potem indikator ugasnil sem se po posvetu s serviserjem odločil počakati do nadaljnega.

Lp Čojko

btw. Sunn je imel prvi servis po dobrih 200 kilometrih in je poštiman tako kot mora bit. Je pa opletanje feltne čisto normalen pojav pri novem biciklu (poleg ostalih zadev, ki se razštelajo). Od tiste ture za 2. Maj sem se šele včeraj vsedel nanj in naredil 8km (že tri tedne vlečem kašelj in bolečine v pljučih).

Prispevki
    1,372
    Reprezentivna Ocena
    146
    Vglavnem, s tole moderno tehniko same p****je. Na tastarih avtih nisi mel sitnosti z brezveznim prižiganjem lučk in s tem, da motor ni hotel čez 3000 vrtljajev

Fotr je en teden vozu GS-a brez ventilatorja (ki je razpadel), pa se nobena lučka ni prižgala. Edino malo vroče je bilo v avtu

Novinec dare is on a distinguished road
    Prispevki
    12
    Reprezentivna Ocena
    8
    Tudi jaz mislim, da bi bilo zadevo smiselno preverit na testerju. Čeprav po moje mal računalnik zaj.... Meni namreč vsakega tolk časa, ko avto vžgem se odpre avtomatsko prtljažnik.

Delim mnenje s tistimi, ki smatrajo da je z vpeljavo računalnikov v avtomobile čez čas več problemov ko koristi. Ampak to je cena razvoja.

Administrator
    Peter has disabled reputation Peter's Avatar
    Starost
    34
    Prispevki
    396
    Reprezentivna Ocena
    10
    No, danes sem se malo pogovarjal s tehnikom ekspertom na Peugeot servisu in mi je rekel, da je najverjetneje kriv potenciometer pedala za plin ali EGR ventil, pa tudi kaj drugega bi se naslo.
    Govoril je pa o enakem problemu na P 307.

Starost
    36
    Prispevki
    2,669
    Reprezentivna Ocena
    275
    Mi lahko kdo razloži kaj je to EGR ventil in kakšno funkcijo opravlja? Koliko stane?

Prispevki
    1,372
    Reprezentivna Ocena
    146
    Sej sem ti napisal zgoraj kaj je -ventil, ki skozi eno cevko vrača del izpušnih plinov (in saj) nazaj v motor (v sesalni kanal). Načeloma je odprt v pogojih manjše obremenitve motorja

Je pa seveda to samo ena od možnosti, kaj bi lahko bilo narobe

Starost
    36
    Prispevki
    2,669
    Reprezentivna Ocena
    275
    No, zadevi smo prišli do dna in uredili. Antipolution fault naj bi javljal zato ker je prišla voda v dovod zraka, ki naj bi zmedla debimeter. K sreči je debimeter OK, saj bi ga lahko večja količina vode lahko oksidirala in bi bil potreben zamenjave.

Kriva je bila strgana cev dovoda zraka (slika 11), ki je narejena iz filca in oblečena s cerado in potuje od hladilnika v odbijač do prednje leve luči, kjer zajema zrak. Ponavadi se strga ker se pri njej močno vrtinči zrak, vendar je pomoje bolj kriva kakšna močna voda (ko zapelješ v lužo) z morebitnim dodatkom blata in peska.
    Ko smo menjali cev je serviser še dodatno zaščitil zajem zraka. Tista spužva okrog prednje luči je že bila montirana. Dodatno je s kitom zatesnil še stik odbijača z nosilcem (slika 12). V plastiko (slika 13) pred filtrom zraka kamor pride dovodna cev je zvrtal dodatno luknjo (2), da lahko odteče voda ven če bi se še kdaj to ponovilo.

Cev stane skoraj 9 jurjev, dela pa je bilo še za dobro uro in pol. Z malo dobre volje se da tisto cev tudi zaflikati s selotejpom ali pa kakim močnejšim polovinilom.

Lp Čojko
    Attached Images

gigoGost
    Gost
    No, zdej se pa nehi igrat Loeba s tvojo xsaro. Makadamske poti in mlake niso zanjo!

Novinec ravbar is on a distinguished road
    Prispevki
    98
    Reprezentivna Ocena
    18
    Bi bilo potrebno opozoriti vse foromovce, da je to redna napaka na Xsarah. Tudi na mojem picassotu se je to platno strgalo. Na srečo pred drugim servisom, tako da je šlo v garancijo. Mi grejo pa take citro površnosti na jetra. Mislim, da je zamenjava iz istega materiala, tako da lahko po naslednjih dveh letih ponovno pogledam tam dol.

LPP

Doktor Citronizma Andrej is on a distinguished road Andrej's Avatar
    Prispevki
    2,412
    Reprezentivna Ocena
    252
    Dober si če vrjameš, da se samo Citroenu to dogaja. Še mnogog dražjim uiber strojem se to ne dogaj ampak kaj hujšega, kot so hin roke pa nevem kaj vse... Jebi ga danes je vse hitro pa površno narejeno pa poceni...

Kaj češ...

Dolgoletni Citroenar dvorjan is on a distinguished road dvorjan's Avatar
    Starost
    30
    Prispevki
    580
    Reprezentivna Ocena
    66
    @Cojko:
    Mater, draga igraca tole... No ja, upaj, da bo vsaj zdaj drzalo vse skupaj...

Novinec ravbar is on a distinguished road
    Prispevki
    98
    Reprezentivna Ocena
    18
    Glej, jaz sem kupil nov avto ravno zato, ker se mi ne da s takimi stvarmi igrat, nimam časa niti znanja ter prostora. Je pa res, da me do sedaj še ni pustil na cesti. Mi gre pa na jetra, da v 2 letih menjaš 5x žarnice. Malo me je strah, ker se je na rednem servisu pred pretekom garancije pokazal strgan polivinil kot pri čojkotu in hin prednji roki. Avto mislim imeti malo dlje.

Prispevki
    1,372
    Reprezentivna Ocena
    146
    Ne vem zakaj mate na novih avtih več problemov kot mi na starih

Doktor Citronizma Andrej is on a distinguished road Andrej's Avatar
    Prispevki
    2,412
    Reprezentivna Ocena
    252
    Ja novi avto so na hojladri skup narejeni kaj češ...

Hitro poceni enostavno... Žarnice so pa potrošni materijal. Kupi najbolj obično no name najbolj dolgo drži. Kolker sva s fotrom pri njegovem safranu ugotovila...

Dolgoletni Citroenar jolbe will become famous soon enough jolbe will become famous soon enough jolbe's Avatar
    Starost
    35
    Prispevki
    841
    Reprezentivna Ocena
    102
    Originally posted by Andrej
    Žarnice so pa potrošni materijal. Kupi najbolj obično no name najbolj dolgo drži
    Se strinjam!
    Sam sem čisto zadovoljen z eveluks

Starost
    36
    Prispevki
    2,669
    Reprezentivna Ocena
    275
    Originally posted by dvorjan
    @Cojko:
    Mater, draga igraca tole... No ja, upaj, da bo vsaj zdaj drzalo vse skupaj...
    Ja, vendar sem realno računal in vpošteval čisto vse. Še tebe čakamo na tvoj izračun.

Kar se tiče servisov pa sem pač tak, da hočem imet vse sproti in kvalitetno poštimano z garancijo itd. To pa stane.

Lp Čojko

Novinec Milan48 is on a distinguished road Milan48's Avatar
    Prispevki
    146
    Reprezentivna Ocena
    24
    Kadar jest zračunam te stroške grem še rikverc in zračunam kolika je poraba avtomobila višja na 100km zaradi izgube vrednost avta.

Član C6_ is on a distinguished road C6_'s Avatar
    Prispevki
    157
    Reprezentivna Ocena
    21

Re: Antipolution fault

Sedaj pa moram še jaz preveriti to cev. Včeraj mi je začela goreti lučka diagnostike motorja in javlja to napako. Upam, da bo s temi informacijami možno najti napako.

LP Robi
    Velikost JE pomembna!!

Član C6_ is on a distinguished road C6_'s Avatar
    Prispevki
    157
    Reprezentivna Ocena
    21

Zračni filter je bil moker do polovice, cev isto kot pri Čojkotu natrgana. Preko sem dal plastiko, oblepil z izolirnim trakom, očistil ohišje filtra, zamenjal zračni filter. Vse je trajalo kakšni dve uri. Zdi pa se mi malo čudno, da je cev iz filca. Če bo potrebno menjati celo cev, to ne bo originalna, ampak plastična. Filca pa ne dam gor dvakrat, sploh pa ne za tri leta!
    Sem pa opazil na sliki, da nimaš istega ohišja zračnega filtra. Jaz imam že pripravljeno mesto za odtok odvečne vode (blizu kjer si ti izvrtal luknjo), vendar pa ni luknje. Sedaj je bila polna finega peska (prahu).

LP Robi
    Velikost JE pomembna!!

Novinec pely is on a distinguished road
    Prispevki
    5
    Reprezentivna Ocena
    5

pozdrav, nabiram prve tri poste, ker imam tudi sam to napako

Starost
    36
    Prispevki
    2,669
    Reprezentivna Ocena
    275

Antipollution fault se mi je zopet začelo pojavljat in sicer najprej ko sem ugašal avto je ugasnil zelo počasi (pokašljeval pri ugašanju), nakar je pri vžigu šel v varnostni program in antipollution fault. Za to je bila kriva umazanija, ki se je nabrala na Bosch pumpi za nafto. Potrebno je bilo razstavit zadeve - najprej stan posodico, kjer je filter nafte, nato pa odšraufati vntil Bosch pumpe in ga dobro očistiti (je kot ena diza). V kolikor bi bil stopljen je uradno potrebno zamnjati celotno pumpo, kar znese precej EUR oz. je potrebno dati obnoviti le to - baj da to dela en štajerec, ki je pooblaščen serviser za Bosch (pride bistveno ugodneje).

Lp Čojko

Novinec Staycool is on a distinguished road Staycool's Avatar
    Prispevki
    24
    Reprezentivna Ocena
    6

tudi sam sem opazil to napako. 2.0 HDI, 110k km, pojavla se je le dvakrat v vlažnem vremenu, sicer je pa avto normalno deloval kljub opozorilu.

+ Odgovor na temo

Podobne Teme

1. antipolution fault
    By Gap in forum Citroën C5 I- II - III
    Odg.: 15
    Zadnje Sporočilo: 22-09-2009, 21:34
  2. ABS FAULT
    By kanci in forum Citroën C5 I- II - III
    Odg.: 11
    Zadnje Sporočilo: 08-02-2009, 21:46
  3. ANTIPOLUTION FAULT-C5 HDI 2.0
    By kanci in forum Citroën C5 I- II - III